Аз, априлче съм голямо, хапвам двойно вече, мамо.

• 9 779
  • 312
  •   1
Отговори
# 255
  • София
как точно се дава, примерно започнем с картоф - значи първия ден давам картоф една лъжичка, на втория две и така докато докато стигнем цяло пюре, но все от картоф ли трябва да е т.е. нищо друго ли не трябва, кога се въвежда друг вид зеленчуково пюре?
Да, точно така се дава. За около 10 дни се въвежда цялото количество и се замества хранене, но аз смятам да заместя чак след 20-30 дни.
Като въведеш нещо, обикновено, ако има, реакцията се появява до 2-3 дни. Т.е. след 1 седмица примерно слагаш малко морков в картофа и пак наблюдаваш детето и т.н. Първите зеленчуци са картоф, морков, тиква, чушка, карфиол. Можеш да почнеш да правиш пюретата на картофена или на оризова основа, за да има разнообразие.
Аз вчера и отттук четох:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=1124.0

# 256
Добро утро
Аз нещо не пиша много тези дни, а има вероятност и съвсем да се изгубя. От четвъртък започвам работа от вкъщи засега. Преслушахме няколко детегледачки, предимно млади момичета, и сега съм в една чуденка коя да е и до довечера трябва да реша.
Мама79, завиждам ти за плача това май звучи странно. При мен сълзите не идват, а така ми се иска да поплача, а и поводи си имам.
Извинявам се, че не пиша по темите. Нещо ми е криво Sad.

# 257
Привет!
Черепахче, стана ми тъжно като четох постинга ти CryДано скоро се върне ведрото ти настроение и жизнерадостност Hug
Момичета, веднага да се изправи пред строя онази от нас, която има бебе на 4 месеца, родила е секцио и пак е бременна Mr. Green
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=119074.0

# 258
Е май е Мартенска мама newsm78

# 259
Мисис З, както ти е казала Рина има специални басейни за бебета и те не са такива като за възрастни. Хлор не трябва да има във водата в никакъв случай. Задължително трябва да има педиатър или рехабилитатор, който да се занимава с бебето. Не може да отидеш да го пуснеш и то да плува - ами не става.  Рехабилитатора ни пусна само веднъж за 20сек за 8 ходения. Така, че моят съвет е да се поинтересуваш къде има такива басейни и не си прави експерименти сама във еаната.

# 260
леле скапа се времето мислите ли да ги извеждате на такова време?
нашия бебо ме събуди сутринта в 8 и като го погледнах той мляска с устичка гладничко, наяде се и заспа и още спинка

# 261
  • София
Добро утро и от мен  Hug

Мен нещо 3-ти ден не ми се излиза с количката, а кенгурувам го малчо и хващаме с рейса. Та и днес съм замислила един Бриколаж да направиме, малко зяй-терапия да направя.

Филипка, и мен ме хвана любопитството, обаче ми се струва, че това не е априлка, незнам защо, предчувствие  newsm78...

Сега си намерих листа с въпросите, който бях загубила та да си задам анкетата  Mr. Green

- Мога ли да изпера в пералнята плюшение играчки, особено такива, в които има джаджа за пеене и тем подобни звуци?

- Стерилизирате ли стриктно както в началото?

Мама Меца, каква е новата ти колика? Влюбих се в нея след като разказа колко е лека и проходима.

Аги, аз ползвам за някои неща омекотител Semana Angel - за пръв път толкова ми е харесал омекотител.

За срещата на 19ти в Несебър - искаааам и аааааааааааааааззззззззззз  smile3514

Дея, айде след мимковата резервация да те резервираме за една целокупна среща  Mr. Green

# 262
Пу-пу, не съм аз! Whistling
Кръстя се, да не ми се стовари и това на главата, рано ми е.

# 263
Данче, аз не стерилизирам нищо от 40 ден. Ако много са се захабили изварям, ама не ми се случва много често.
Като един инженер, ще ти кажа че не е много препоръчително да вкарваш пеещи играчки изобщо във вода. Да не говорим в пералнята - после ще имаш пак играчки, ама няма да са пеещи.

# 264
Ех, ама и вие, разбира се че може да не е от нас, има толкова момичета, които например са родили април, а не са припарвали в отчетните, така че...

# 265
  • София
Ех, Филипка, незарваляй пък сега клюката, хем ми се ще бъдещата-настояща мама да е от наш`те редици, хем ми е притеснено.

Абе защо още няма Априлки 2007  newsm78

Галче, аз недържа да пеят след пералнята  Mr. Green По ме интересува дали ще изсъхнат  newsm78

# 266

Сега си намерих листа с въпросите, който бях загубила та да си задам анкетата  Mr. Green

- Мога ли да изпера в пералнята плюшение играчки, особено такива, в които има джаджа за пеене и тем подобни звуци?

- Стерилизирате ли стриктно както в началото?

За срещата на 19ти в Несебър - искаааам и аааааааааааааааззззззззззз  smile3514

Ами както ти е казала Галя, май няма да са вече пеещи Mr. Green Аз лично пеещите не ги пера в пералнята.
За стерилизацията- в началото стерилизирах след всяко ядено, но сега само 2 пъти на ден, сутрин и вечер. Аз стерилизирам на пара, като стерилизирам шишетата сутрин, затварям ги и така ги ползвам цял ден, той ефектът на стерилизацията  май се губи Rolling Eyes, но така правя вече. То какво беше в началото, след всяко ядене стерилизиране заради помпата и той целият ми ден минаваше в помпане и стерилизиране.

Аз си правя планове да хващам самолета на 17-ти и ако успея и аз ще дойда в Несебър Mr. Green, стискайте палци. Praynig

енвия, аз като сменям памперс в 6-7 сутринта е доста мокър, но е имало и случай да не е така.

# 267
Данче, аз пеещите играчки и каквото друго не става за пране го изплаквам отвън с разтвора за студена стерилизация. За слузта - ако е малко може да е и същия цвят, притеснително е когато е повече, тогава стои и прозрачна на по-големи кльомбета. Значи някакво малко количество парченца и слуз може да има, но въпроса е да не се промени рязко количеството към повече или да не се задържа дълго време. Като изчистих диетата си откъм алергени заради АД на Вени, слузта изчезна като по магия. Като кривна от правия път - пак се появява... Но трябва да се гледа и общото състояние на детето, ние си имаме проблем и затова гледам да съм много внимателна и следя пампите под лупа. Ако детето е добре и няма други признаци за заболяване или неразположение, не би трябвало да има и проблем...  Извинявайте всички ако съм изшашкала някого излишно, но така е като бърза човек няма време да добави всички "евентуално", "може би", "едва ли не" (то и без тях моите постинги стават едни локумарски дълги  Embarassed)

Аги ужасно извинявай  Embarassed не съм чела повече от две страници назад и не знам какво си ме питала за слинга, сега се юрвам да видя - извинявай пак...   bouquet

# 268
Добро утро,

днес нау4их неЩо много интересно. Бях ви раzправила zа синът на приятелката ми, април4е и то, дето му иzлеzли ве4е 2 zъба. Миналата седмица, когато той бил много крив и тя не zнаела zаЩо, се обадила на акуШерката си zа съвет. Та тя и каzала, 4е около 15тата седмица се променяла кърмата, адаптирала се на нуждите на бебето (които явно са други сега). Напълно въzможно е детето да реагира 4увствително към таzи промяна, да нервни4и при яденето, или пък (Филипа, внимание  Mr. Green ) да има колики.

Дан4е, плюШени игра4ки ги пера в пералнята, ако нямат екстри  Mr. Green  Центрифугирам ги и съхват бърzо.

Аааа, zа омекотителя да ви кажа. Аz в на4алото полzвах Ленор Сенzитив но акуШерката ми каzа да не полzвам въобЩе, zаЩото от омекотителя имало слой върху дрехите и кожата не можела да диШа толкова добре  Thinking  Посъветва ме, ако ми се струват твърди4ки дрехите, да слагам съвсем обикновен оцет. Някоя от вас се беШе оплаквала от твърди дрехи, zа това го пиШа, ли4но аz не съм пробвала оба4е. Така. Онzи ден оба4е 4етох, 4е омекотител можело да се слага, нямало ефект върху бебетата относно алергии и пр. Не zнам и аz, всякаШ свикнах да пера беz и май Ще продължавам така.

ВаШите бебета и те ли оби4ат да правят мехур4ета? Това е любимото zанимание на Милена напоследък, кеф голям, но постоянно е мокра горната дреха  Crazy  Купон да става  Wink

# 269
Благодарско на Татянка и мама меца за инфото Hug
Данче, от нашите редичци няма такива неграмотни, 'ский само как си е написала името под прикритие тая мадама Mr. Green
Завиждам ви благородно за срещичката в Несебър, особено сега като разбрах, че и Рина ще е там... Hug

Общи условия

Активация на акаунт