Аз, априлче съм голямо, хапвам двойно вече, мамо.

• 9 807
  • 312
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте и от нас с Ричона,

гледам обсъждате тука за захранването  Rolling Eyes, а и на мен някои работи още не ми са много ясни. Никъде не съм намерила като пише нещо да го пише с пълно обяснение така да се каже  Wink, аз понеже винаги искам всичко да знам  Mr. Green

Да попитам все пак, някой може да е намерил инфо  newsm78. Защо пюретата се смесват с мляко, когато се захранва бебето? Само за да му харесат на вкус ли  newsm78? Защото, ако е заради това, не си заслужава да цедя мляко и без това ми е досадно, а и в тези горещини ...Мога ли да захраня вече само със зеленчуково пюре, без да го смесвам с каквото  и да е мляко?
Ние вече сме горе-долу напред със захранването. Засега ми изяжда спокойно половин пюряно бурканче сварен морков, пасиран заедно с водата в която съм го варила. Гледам да уцеля гъстотата на готовите пюрета, но понякога и по-гъстичко се получава. След като го изяде половината бурканче му давам да суче. И понеже не съм фен на ЦЕДЕНЕТО  Whistling и че затова се чудя дали мога да почна да давам цяло пюряно бурканче от тези мойте домашните пюрета дето ги бъркам - само плодове и зеленчуци, с малко водичка, без захар и т.н. Човека си ги хапва с кеф, каквото му дам, всичко яде   baby_neutral, но дали мога да го оставя без мляко вече на обяд?

Последна редакция: пн, 07 авг 2006, 00:48 от Танина

# 196
Цитат на: mama79 в неделя, 06 август 2006, 18:34
Здравейте момичета!
http://www.pakostnik.com/pics/9020581079.jpg май че това ще ни е новата количка - кажете мнение?!?
-----------------------------------------------------------------------
Имам такава количка, само че синьо и бежово. Няма много екстри, но пък наистина е удобна за бутане и лека, както казва Дея. Абе като се има предвид каква и е цената направо си е ОК!
Ето я и нашата количка, но съм махнала предната табличка за сега. http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=1015297

Момичета, помагайте, какво означава слузта в акото?Пресил се сдоби днес с такава/или аз днес съм забелязала Confused/, утре ще го водя на преглед, че нещо не му е в ред стомахчето, има болки.
Филипа надявам се не е нещо сериозно и дано скоро се оправите.  Praynig Непременно пиши утре какво е казала докторката и от какво може да се е получило това.
А за захранването и аз съм много объркана от кога да започна и с какво. ( за сега сме на кърма и малко чайче на Hipp). Чела съм много примерни схеми за захранване и се чудя още с какво да започна.  newsm78

Последна редакция: пн, 07 авг 2006, 01:11 от IKI_79

# 197
  • София
...че с едни дънки и  един гащиризон ми писна с тея килограми направо е ад и от инат нали не исках да си купувам нищо но сега се предавам...научиха ме хората сега няма да ме познаят хехе.
Мале и аз съм така  #Crazy и явно много им е писнало на хората да ме гледат с едни и същи дрехи, та свекито ми подари един панталон за ЧРД-то. Е, накупувала съм си разни блузета, ама за панталон още не мога да се примиря - взема ли си по-големи, няма да имам стимул. Ще отслабвам! Вече съм се заела сериозно, правя пресички и наблягам на разходките, вместо на стоенето по кафета и пооочти съм спряла сладкото; Още няма ефект, ама се надявам в най-скоро време да мога да ви се похваля!
Цитат
http://www.pakostnik.com/pics/9020581079.jpg май че това ще ни е новата количка - кажете мнение?!?
Чула съм добри отзиви за нея от една мама. А ако си кафеджийка, тея таблички нямат грешка  Laughing

И кво стана накрая, аз си мислех, че ще сме от първите захранили, пък то вие ще папате вече пържоли ние докато почнем пюрето  eat  Ма тя нашата педи каза да почваме от 4 месеца, а аз съм решила да си я слушам нея, защото навсякъде пише различни неща и тотално ще се омотам иначе.

А проблем с акото и ние си имаме; беше ни зелено и шуплесто, та спряхме сокчетата за 1 седмица и уж се беше оправило положението, но днес е пак така. Явно не е от сока, а от нещо, което аз съм яла.
Някой да има идея сок от диня или пъпеж да може да се дава на дечковците? Аз гледах списъците от лекарката с нещата, който може и които не може да се дават и те в никой не присъстват.

Танина, за захранването виж в кърмаческия форум  - там има доста информация.

# 198
Кои от вас са само на кърма, беz вода, беz сок, и смятат да zахранват късно?
Ние сме така. Аз мисля да захранвам след 6-я месец.

# 199

Да попитам все пак, някой може да е намерил инфо  newsm78. Защо пюретата се смесват с мляко, когато се захранва бебето? Само за да му харесат на вкус ли  newsm78? Защото, ако е заради това, не си заслужава да цедя мляко и без това ми е досадно, а и в тези горещини ...Мога ли да захраня вече само със зеленчуково пюре, без да го смесвам с каквото  и да е мляко?

Мляко се слага за да има по-голяма хранителна стойност иначе ще си останат гладни. Не го пропускай !

Иначе и аз смятам да го почвам със захранването при навършен пети месец. Пък да видим дали няма да ме хване пак музата по-рано. Е, това сме ние майките бързаме да пораснат , а пък после ще искаме да са малки.

Последна редакция: пн, 07 авг 2006, 15:52 от PetyaP

# 200
Ох аз да се оплача от 04ч. сме будни #Crazy и вече съм на предела на силите си Shocked, събуди се нахраних я и почна да се върти, да си лапа юмруците да мрънка, да се обръща по корем, абе ужас

# 201
  • София
Кои от вас са само на кърма, беz вода, беz сок, и смятат да zахранват късно?
Ние сме така. Аз мисля да захранвам след 6-я месец.
И ние така - още сме само на кърма! Мисля да захраня на навършени 5 месеца като Петя!
Филипа, слуз в акото говори за чревен проблем - отивайте на доктор!
Научих Мати да ми подава ръце, за да го вдигам да седнало положение - има такова упражнение от гимнастиката! Пробва ли ли сте? Доста бързо се научи! Хили се като репичка - много му харесва!

# 202
Научих Мати да ми подава ръце, за да го вдигам да седнало положение - има такова упражнение от гимнастиката! Пробва ли ли сте? Доста бързо се научи! Хили се като репичка - много му харесва!

Охооо, това му е любимото упражнение и е голям кеф, а вече от време на време го вдигам и нагоре и той се хили с глас. И само като му кажа айде да правим опалянка (така сме го кръстили това упражнение) и той дава ръчички и започва да се опитва сам да се надига Simple Smile

# 203
Някой да има идея сок от диня или пъпеш да може да се дава на дечковците?

Танина, за захранването виж в кърмаческия форум  - там има доста информация.

Ами аз на моя му дадох един-два пъти пасиран суров пъпеш. Хареса му, ама повече не съм давала. Някои майки ми казаха, че пъпеша бил тежка храна, но пък сокчето не би трябвало да е проблем, в смисъл то само сока се дава, а не месестата част. Но ние май нямахме проблеми. Моя се подриска от една сурова праскова, поне така си мисля, и смятам повече да не му давам нищо сурово на пюре, всичко минавам през микровълновата. Аз и затова почнах с моркова, защото ми се беше подрискал, и така да може да се позапече малко. А кърмаческия доста съм ровила вече из него, ама не намирам обяснение  newsm78. Ще взема да пробвам да му дам само зеленчуково и ако остане гладен до следващото ядене и ми реве, тогава ще му давам и да суче  Wink, но това другия месец ще го пробвам, а до тогава може и да разбера как се прави номера, без да трябва да се цедя.

# 204
  • София
И ние станахме на четири месеца  newsm44 newsm44 newsm44
По този случай:
 cook cook  food010 Popcorn
За захранването...аз знам, че зеленчуковото пюре замества обедното хранене. Плодовите пюрета се дават между храненията вместо сокче /примерно един ден сокче, един ден плодово/.
Танина, аз точно такова пюре направих.Само сварих нарязан картоф и го разбих с водичката, в която се е варил.
Мимка, по принцип млякото се слага, за да е по-познат вкуса. Но аз смятам да го свикна на по-изкилиферчени вкусове, за да няма проблеми после с вкуса.
Вчера се рових за пъпеша и видях, че общо взето е разхлабващ и не се дава в сурово състояние на толкова малки деца обикновено. Четох и майки, които са пробвали да го варят или замразяват, но не ставало.

# 205
Танина, само зеленчуково пюре без мляко няма да е пълноценно хранене. Това доктор ми го е казвал, аз също се чудех защо ще го смесвам.

Иначе и ние правим "опалянка" и много се смее. Даже до изправено положение. А, пробвали ли сте да ги друскате на леглото. Просто раздрусквам матрака и Марти вече се заласва от смях.

Последна редакция: пн, 07 авг 2006, 09:56 от PetyaP

# 206
Танина, видях ,че си пуснала тема за това. Там пишеш, че даваш да сучи след пюрето. Така съм съгласна.  Grinning

# 207
моят бебо днес се успа още не се е събудил след храненето в 7,30
да се оплача вчера дадох плодово пюре от ябълка и към 10 като писна не можем го укротим рева рева до към 1,30 направо полудях и мъжът ми разбирасе каза че аз съм виновна, че съм му дала от пюрето, а двамата решихме но както и да е
ЧЕСТИТО НА МЕСЕЧКОВЦИТЕ  bouquet
Дея на Хип и на Ганчев пюретата са хубави тука майките ги предпочитат, но повече на Ганчев били по евтини и децата не им ги отказвали

# 208
Татянка, ние също ще сме само на кърма до 6-я месец.  Peace Вода давам рядко, т.е. рядко пие от предлаганата й.
За Аморитка ти не разбра ли, че ни разсърди и ни напусна с гръм и трясък...  Crossing Arms Заради снимките й дето някой й преместил някъде...
Креми сигурно вече е с мъжа си и заедно се радват на синчето!

Танина, за захранването - всичко си го има в Кърмаческия.  Peace Вярно, че за някои неща има противоречиви мнения, или пък няма точен хранителен режим, но все пак всяко дете си е различно, както различни са и вижданията на майките. За себе си съм решила да се запозная достатъчно добре с различните мнения и да си изградя свое виждане, докато станем на 6 мес.

Доста майки не слагат мляко в пюре и в каша. Засега и аз смятам да не слагам, т.к. сме си достатъчно дебели, а и аз първоначално ще ги давам след кърмене - за запознаване с новата храна, т.е. няма да замествам кърмене. Naughty
Аз все още не съм решила с домашно или с купешко зел.пюре да започна? Thinking

Вени, "опалянката" и на нас ни е любима, но гледам да не прекаляваме, че са мънички още.

Това обръщане и на нас ни е фикс-идея.  newsm32 newsm32 newsm32 Снощи от 4,30 ч до 6 ч - това сме упражнявали, а нали се сещате, че на мен тогава ми се спи... smile3507 Но Велина - не и не - измалява, уморява се и й се приспива, но да е по корем викаща от кеф, пъшкаща или скимтяща! rotfImao

Нааай-после и при нас лекинко се поразхлади!!!! sun

ЧЕСТИТО НА ПРАЗНУВАЩИТЕ МЕСЕЧКОВЦИ!
 dancing Two Hearts  ura

# 209
Ох и на мен ми е много мътно това захранване, ама ще слушам педито какво казва, така си мисля, че няма да объркам нещо и ако нещо не ми е ясно ще се допитвам до нея. Естествено няма да се доверявам сляпо, чета доста по въпроса за да видя и други мнения.

Общи условия

Активация на акаунт