Счетоводител в нужда се познава 16

• 32 388
  • 742
  •   1
Отговори
# 165
  • София-Младост
Ако подаваш с ПИК, може.

# 166
Здравейте, имам нужда от помощ Simple Smile
Лятото 3 месеца работих на граждански договор, за първите два месеца ми удържаха данъка, за третия не. Сега имам да плащам данък за 1 месец. Това как да го отбележа в декларацията? Благодаря Simple Smile

# 167
Ако подаваш с ПИК, може.
Да, с ПИК

# 168
  • София
Лятото 3 месеца работих на граждански договор, за първите два месеца ми удържаха данъка, за третия не. Сега имам да плащам данък за 1 месец. Това как да го отбележа в декларацията? Благодаря Simple Smile

Ако попълвате декларацията с ПИК ще Ви се сметне данъкът, който трябва да платите. 3-ия мес., за който не е удържан данък в кое тримесечие на 2019год. е?

# 169

Ако попълвате декларацията с ПИК ще Ви се сметне данъкът, който трябва да платите. 3-ия мес., за който не е удържан данък в кое тримесечие на 2019год. е?
Няма да я подавам с ПИК, по пощата ще я пращам. Третия месец е септември, но парите са ми изплатени с октомври.
Мислех, че ще е лесно, обаче не е толкова Simple Smile.

# 170
  • София-Младост
Без значение как се попълва: вписва се пълния доход било по ГД, било по ТД и други подобни. Отделно се вписва и данъка, който е платен...накрая в една таблица се правят един сметки и се получава една сума. Има два варианта, да е с + или с -.
Ако се попълва с ПИК, би следвало данните да излязат попълнение, вие само да направите проверка.

# 171
  • На плажа
Здравейте,имам нужда от насока относно подаването на годишната декларация.
Работя като маникюристка,самоосигуряващо лице,на патент и без касов апарат.В приложение 7 ,част 2-приходи/доходи от дейността трябва да напиша доходите си за цялата година,нали така?
И тъй,като нямам касов апарат трябва да си сметна колко съм изкарала за ден,съответно месец и накрая годишно.Тази сума ли трябва да посоча?
И още...има една графа-Облагаем доход-Там какво да нанеса?
Благодаря предварително.

# 172
Здравейте,може ли преди потвърждаването на документа при подаване на ГДДФЛ по чл.50 да се види самия документ?
С ПИК я подавам.Бихте ли ми обяснили как става?

# 173
  • София-Младост
Декларацията е попълнена.
Най-горе има бутон "Проверка и подаване".
Натискате и ви се визуализира цялата ГДД вече попълнена и може да прегледате къде какво е вписано, и ако има грешки да  ги отстраните.
Преглеждате и слизате най-долу в дясно има бутон Потвърждаване и подаване.
Натискате и ще ви поиска да въведете ПИК.

# 174
Декларацията е попълнена.
Най-горе има бутон "Проверка и подаване".
Натискате и ви се визуализира цялата ГДД вече попълнена и може да прегледате къде какво е вписано, и ако има грешки да  ги отстраните.
Преглеждате и слизате най-долу в дясно има бутон Потвърждаване и подаване.
Натискате и ще ви поиска да въведете ПИК.
Благодаря, но аз искам да видя само прикачените файлове.Извинявам се, ако не съм обяснила ясно.

# 175
  • София-Младост
В ляво, най-долу

# 176
Пак не съм се изразила правилно.GrinningДа мога да отворя самите служ.бележки

# 177
  • София-Младост
Хайде, изясни какво точно искаш. Какви са тези служебни бележки...качени от теб ли? Други няма да намериш в ГДД, освен ако ти не си качвала.

# 178
  • София
Здравейте,имам нужда от насока относно подаването на годишната декларация.
Работя като маникюристка,самоосигуряващо лице,на патент и без касов апарат.В приложение 7 ,част 2-приходи/доходи от дейността трябва да напиша доходите си за цялата година,нали така?
И тъй,като нямам касов апарат трябва да си сметна колко съм изкарала за ден,съответно месец и накрая годишно.Тази сума ли трябва да посоча?
И още...има една графа-Облагаем доход-Там какво да нанеса?
Благодаря предварително.

Облагаем доход - трябва да попълните и справките за осиг.доход - таблица 1 и табл. 2.
До 30.04.2020 трябва освен годишната декларация да попълните и подадете Декларация обр. 6.

# 179
Здравейте,
Има ли някакъв начин онлайн да се видят авансовите тримесечни вноски,които съм правил към НАП за доходи на физически лица от наем? Тъй като ми трябват за годишната данъчна декларация.

Общи условия

Активация на акаунт