Счетоводител в нужда се познава 16

• 32 199
  • 742
  •   3
Отговори
# 90
Аз да попитам някой изпробвал ли е подаване на годишна данъчна декларация за физическо лице? Коректно ли се попълват автоматичните данни? Уж да не се ползват служебни бележки, ама да не е накрая да има разминавания се чудя🙄

# 91
А какъв е срокът сега за годишните декл.  на физически лица, ?

# 92
А какъв е срокът сега за годишните декл.  на физически лица, ?
Срока си остава 30.04, а за ползване на 5 % отстъпка е днес - 31 март.
https://www.economic.bg/bg/news/12/nap-s-reditsa-promeni-svarzan … o-polozhenie.html

# 93
  • София-Младост
Не, това ми прилича на данни от декл. 1, която работодателя подава.

понеже нищо не разбирам
това означава че трябва да получа сумата от 490 лв. ли

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 18:56 от Ала-Бала

# 94
Това към моя въпрос ли? Честно казано, само отворих за проверка вчера. Не посмях да потвърдя нищо.

# 95
  • Русе
Аз подадох няколко декл. по чл.50 за 2019г. само с потвърждаване. Лицата имаха доходи от трудови и граждански договори. Стана много лесно и бързо.

# 96
А за земеделските производители го удължиха до 30.06, нали?

# 97
  • София
Тези, по чл 29а от ЗДДФЛ, които са избрали облагане като ЕТ, за тях е 30.06.2020.
Аз също подадох няколко декларации, данните се зареждат коректно. Само на едно лице има разлика в декларираното и действително полученото, та чакам да си коригира платецът на доходите данните. Платено е повече, а е декларирано по-малко.

# 98
  • Варна
Може ли да кандидатстват самоосигуряващи се лица,които са преустановили дейност,но нямат служители (магазин за дрехи) 🤔 До колкото разбирам не,но не ми става точно ясно 🙄

https://www.az.government.bg/pages/izplashtane-na-kompensacii-za … ane-na-zaetostta/

# 99
Забелязах,  че при земеделските производители,  които са с Приложение 3, не им излиза субсидията от газьола,  а при тези с Приложение 2, е включен и газьола. Вие забелязали ли сте това различие,  защо е така?

# 100
  • София-Младост
Това към моя въпрос ли? Честно казано, само отворих за проверка вчера. Не посмях да потвърдя нищо.
Не, за теодора 25 беше.
Аз подадох моята и още една, трета само съм я прегледала и допопълнила, утре ще я подавам.

Малко тъпо се получава, защото се зареждат някакви данни, които работодател е попълнил, но лицето според мен няма как да потвърди на 100%, освен ако не седне и почне да си прави някакви сметки...
Иначе при мен си се попълниха коректно, но все пак аз съм подавала данните:)))
Аз да попитам някой изпробвал ли е подаване на годишна данъчна декларация за физическо лице? Коректно ли се попълват автоматичните данни? Уж да не се ползват служебни бележки, ама да не е накрая да има разминавания се чудя🙄

# 101
  • София
Може ли да кандидатстват самоосигуряващи се лица,които са преустановили дейност,но нямат служители (магазин за дрехи) 🤔 До колкото разбирам не,но не ми става точно ясно 🙄

https://www.az.government.bg/pages/izplashtane-na-kompensacii-za … ane-na-zaetostta/

Не, самоосигуряващите се лица сме маргинали, както рече Горанов, и за нас помощ не се полага Simple Smile , не и по тази мярка, уж щели друго да мислят, но дали  и кога......

# 102
Тези, по чл 29а от ЗДДФЛ, които са избрали облагане като ЕТ, за тях е 30.06.2020.
Аз също подадох няколко декларации, данните се зареждат коректно. Само на едно лице има разлика в декларираното и действително полученото, та чакам да си коригира платецът на доходите данните. Платено е повече, а е декларирано по-малко.
Айдее.. Изтървах 5% отстъпка 😭😠

# 103
Здравейте!

Не съм счетоводител и се извинявам за лаишкия ми въпрос.

Има ли начин сама да разбера по кой код на дадено лице му се изчисляват здравните осигуровки?

Човекът има фирма (управител е), но от няколко години фирмата няма дейност (нулеви декларации). В момента фирмата е със запорирани сметки.

Човекът иска да си плати здравните осигуровки, не са плащани от години. Не мога да разбера по кой член обаче се осигурява, за да сметна колко са здравните и да преведен сумата на НАП. Това опитвам да разбера - по кой член дължи здравни осигуровки.

В НАП калкулатора видях, че разликата между двете възможности “Самоосигуряващо се лице по чл. 40 ал. 5 от ЗЗО” или “Самоосигуряващо се лице по чл. 40, ал. 1, т.2 (ЕТ и др. ) от ЗЗО” в голяма в сумите.

Мерси!

# 104
  • София-Младост
Препоръчвам да посети НАП и там да му кажат. Защото това "има фирма, управител е...няма дейност...", не става ясно Самоосигурявщо се лице ли е, на някакъв договор ли е.
Фирмата, ако няма дейност, той може и като безработен да внася здравни...

Последна редакция: чт, 02 апр 2020, 08:00 от Ала-Бала

Общи условия

Активация на акаунт