Отговори
# 105
  • Пловдив
На мен не, дано не ми се е случва, че наистина съм голяма паника. Мъжа ми се бъзика, че като кихна бебето ще излети 🙄 мъже. А лекаря какво казва за тези болки?

# 106
Имам контракции,но като кихна и ако съм изпъната ме прерязва много остро в ляво или дясно. На някой друг случвало ли му се е?

И при мен се получава такова прерязване, което преминава след около 10 секунди. Смятам, че е от разтягането на връзките. И при първата бременност беше така. Не помня, дали сме го коментирали с лекаря ми, но съм чела, че това е причината за тези краткотрайни болки.
Случва ми се най - често при по -рязко обръщане през нощта. Ако болката е продължителна и много силна трябва да го обсъдиш с лекар.

# 107
Ами предписани са ми но шпа и бузколизин.Пиех ги почти седмица 3х1 от и двете,а сега ги пия само когато усещам контракции. Ами не се случва често като изключим придърпванията и бодежите,но всичко отминава за секунди. И аз чета,че са нормални,но знам ли...тези контракции няма ли да отминават вече притеснява ме да не се мъчи матката да изхвърли бебето....

# 108
  • Terra incognita
Как ги усещаш твзи контракции?

# 109
Как ги усещаш твзи контракции?

Ами аз усещах все едно ще ми дойде и като отидох на преглед преди 1сед и половина лекарката сама видя на ехографа и ми каза. Отделно си имам придърпвания,бодежи и рядко ама се случва като кихам да ме среже остро или като се въртя нощем по корем да ме дръпне. Какво мислите обезпокоително ли е? Аз писах на лекарката,че имам бодежи тя каза да продължавам с хапчетата и ако има нещо да и се обадя.

# 110
  • Пловдив
Аз имам болки само нощем, и се въртя доста докато се настаня в леглото, тъкмо си намеря място и трябва да ставам до тоалетна 🙄 сега спя на една страна, по гръб понякога, а по корем не мога. Но усетя ли по- силни болки пия но шпа, макар че моя праг на болка е много нисък и пия реално при не толкова силни болки за повечето хора.
Ако имате въпроси според мен и лекарите трябва да питаме, все пак те могат да ни дадат най - адекватен отговор. Макар че на мен вашите мнения са ми доста полезни и информативни.

# 111
Аз имам болки само нощем, и се въртя доста докато се настаня в леглото, тъкмо си намеря място и трябва да ставам до тоалетна 🙄 сега спя на една страна, по гръб понякога, а по корем не мога. Но усетя ли по- силни болки пия но шпа, макар че моя праг на болка е много нисък и пия реално при не толкова силни болки за повечето хора.
Ако имате въпроси според мен и лекарите трябва да питаме, все пак те могат да ни дадат най - адекватен отговор. Макар че на мен вашите мнения са ми доста полезни и информативни.

Аз също не чакам силни болки и пия като усетя нещо

# 112
  • Terra incognita
Това не са контракции, което усещаш.

# 113
Това не са контракции, което усещаш.

За кихането и бодежите ли говориш?

# 114
  • Terra incognita
Предменструалните болки не са подготвителни контракции. На този етап още не се усещат. Те не болят.

# 115
Предменструалните болки не са подготвителни контракции. На този етап още не се усещат. Те не болят.

Тоест не е нормално и трябва да се тревожа така ли?

# 116
  • Пловдив
Мен ме предупредиха, че е възможно да имам болки като при цикал само около датата на цикъла (12то число, тогава е бил последния) и тогава да бъда една идея по- внимателна тъй като организма така бил устроен 🤷‍♀️. Да не са и при вас такива 🤔

# 117
  • Terra incognita
Нее, не се притеснявай. Много жени имат такива болки. С първото и мен ме болеше много и постоянно. Към 4 месец трябва да отшумят.

# 118
Мен ме предупредиха, че е възможно да имам болки като при цикал само около датата на цикъла (12то число, тогава е бил последния) и тогава да бъда една идея по- внимателна тъй като организма така бил устроен 🤷♀. Да не са и при вас такива 🤔

Ами прегледа ми беше на 9ти аз ги усещах от няколко дни и точно идва около 5ти последния ми цикъл

# 119
  • Пловдив
Щом лекаря не се е разтревожил, а и съфорумката е имала такива, не се притеснявай. 🤗 Но ако имаш нужда, за лично успокоение потърси и второ мнение.

Общи условия

Активация на акаунт