Отговори
# 645
  • Terra incognita
Ами много странно, тук не се отменят прегледи и такива важни неща като скрининга. Според мен не бива да се отменят, това са важни неща. Ето, аз ако не бях отишла, нямаше да знам, че има риск от прееклампсия, нямаше да ми изпишат аспирин и нямаше да взимам навременни мерки за това.

# 646
Не би следвало да се отменят тези важни прегледи. Както вече писах - има времеви  диапазон за това изследване, ако нещо не е наред кой ще поеме отговорност. Това не е обикновен преглед

# 647
  • Terra incognita
И не само. Всяка бременност трябва да се следи както трябва, защото съществува риск да се пропусне нещо важно и да се реагира на време. Не живеем 300г назад, когато са раждали на полето.

# 648
  • Пловдив
Моя БХС мина вече, но кръвните изследвания не съм си взела. На 18 трябваше да отида да ги види още един лекар, но този които ги прави не видя нищо притеснително, а във вторник ще са готови и кръвните. Утре ще ми дадат час за април 🤷‍♀️

# 649
И аз се чудя с тези прегледи какво ще се случва, а и с болничните. Надявам се да мога да си го взема от ЛКК комисията.
Съмнявам се да връщат от скрининг и частни прегледи. Но от Женска консултация ме върнаха вчера, т.е. не успях изобщо да се запиша. Просто пак си платих прегледа.. 
Днеска така се ококорих като чух,че е свикано Велико Народно събрание, за да се гласува Извънредното положение.. Всяха смут общо взето. Навсякъде, където ми се налага да ходя, съм задължително с маска. И само гледам да седя на разстояние от хората.

# 650
  • Пловдив
Аз съм една идея спокойна, на 10.03 бях на БХС и уж всичко е наред, но с тази отмяна малко се стреснах, дано във вторник няма проблем и за получаване на резултата, ако има проблем ще търся вариант за преглед 😔

# 651
То това е платен преглед. Не вярвам да има проблем да си получиш резултатите.
Днес имаше и други момичета на прегледи. Драснете по някой ред как минаха 🍀

А в чужбина как е положението?

# 652
Здравейте, момичета. Не съм се разписвала от доста време тук.
При мен нищо ново, освен, че ме приеха зс задържане. Имах доста силни болки в корема, които продължиха целия ден и цялата вечер. За сега са добре нещата, бебето си отговаря на седмиците и всичко е наред. Има спорове за пола-веднъж момиче, веднъж момче. Явно му писна на бебчето и вече втори ден като започнат да ме гледат на ехограф си дава дупето 🤣
Относно измерванията и резултатите на скрининга-вече спрях да мисля кое е нормално и кое не е. Ако ми е писано ще родя здраво дете. Много по-зле се чувствам като ровя и търся информация.

# 653
Момичета, какво ви е мнението за създалата се ситуация? Излизате ли навън?

# 654
Ние живеем в едно село много близо до София и излизам с една приятелка, която има бебе. Разхождаме се по улиците с количката около час-два в слънчевите дни. Иначе излизам само по прегледи и до магазина. Спряхме да пазаруваме от големите магазини, ходим по малките магазинчета за най-необходимото.

Гери, всичко ще е наред Sparkling Heart Включвай се по-често

Последна редакция: сб, 14 мар 2020, 10:40 от Jаsmin

# 655
Аз до вчера си бях на работа и ползвах градски транспорт.. Сега мислим да идем до парка, не мисля, че нито ще заразим някого, нито ние ще хванем нещо на открито. Малко ми е пресилена ситуацията, особено с истеричното пазаруване.

# 656
Не знам дали е пресилена ситуацията, но ако стане като в Италия тежко ни с нашето здравеопазване. Там ситуацията е такава, че медиците трябва да правят избор кого да лекуват първо. Та дано не се окажем в такава ситуация, където някои ще умират защото са по- възрастни, или защото така са преценили медиците.

# 657
  • Terra incognita
Българското здравеопазване е такова, че и без коронавирус отписват възрастни хора, за съжаление.

# 658
За съжаление няма да засегне само възрастните. Една голяма част от тези които са тежко болни, се налага престой в интензивното, а в Бг колко легла има в интензивното? Ако стане като в Италия, доста хора ще си заминат само поради недостиг на легла в интензивното.

# 659
Положението никак не е розово. Дано всичко отмине по-бързо и подмине всички ни. Вече и аз не знам как да се пазя, дали изобщо нещо помага. Все ме е страх да изляза на разходка, макар съпругът ми да работи с много хора и е потенциално застрашен. Просто ужас. Дано минава по-бързо. Само за едно се радвам, че успях да изляза в болничен преди всичко това.

Общи условия

Активация на акаунт