НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 134

• 58 067
  • 764
  •   1
Отговори
# 120
От 3 седмици съм на режима. Все още се уча, но по принцип нямам кой знае какво за сваляне - около 2-3 кг. Не съм злоупотребявала с въглехидрати и преди това.

# 121
Не съм имала проблем или по-скоро в обратната посока: масло на закуска (с варени яйца или кашкавал) ми действа разхлабително.
Открих топлата вода :
Кюфтета с бадемо брашно (вместо хляб/сухар) са като истински. Все са ми сухи само кайма и яйца, а все на скара....мързи ме.

# 122
  • В полите на Пирин планина
В кюфтетата може да сложи яйце, кисело мляко или заквасена сметана - 1 с.л. и настърган кашкавал за да се обере влагата от сместа. Пак стават добре. Simple Smile

# 123
От 3 седмици съм на режима. Все още се уча, но по принцип нямам кой знае какво за сваляне - около 2-3 кг. Не съм злоупотребявала с въглехидрати и преди това.
Аз бях по същия начин. Никога не съм била дебела, винаги борбата е била за последните 2-3кг. Поне последните 6-7 години преди режима съм се хранила НВ. Но си бях със запек от както се помня. Сега от повече от 3.5 години съм на режима, от около година нямам проблем.

# 124
И аз откакто се помня съм така. При мен причината е друга, не е храненето и преди да започна бях овладяла положението. Надявам се да вляза по-скоро в ритъм:)
А с кг. справи ли се?

# 125
И аз откакто се помня съм така. При мен причината е друга, не е храненето и преди да започна бях овладяла положението. Надявам се да вляза по-скоро в ритъм:)
А с кг. справи ли се?

Този режим ти дава много мощно оръжие за редуциране на теглото. На практика никога в живота си не съм имала такова. Не чувстваш никакъв глад, в същото време си енергичен. Не мислиш за ядене, което за мен е най-важното. Аз лично след като успях да го усетя и постигнах добър резултат оплесках пейзажа... всичко започна с тропически плодове, после тукашните череши и все си бях супер слаба, искарах едно супер витаминозно лято Satisfied и в края на сметка пак си поналях дупенцето. Не си представяй, че съм плюскала плодове, но изяждах по някой чат-пат, е с мойто тяло и моя метаболизъм, мойта щитовидна жлеза: не става.
Абе за да задържиш си трябва да си стриктен. Може би, ако имаш повече години е по-лесно, незнам, надявам се.

# 126
На мен плодовете също са ми слабост. Сега няма толкова изкушения и не ми е проблем, но лятото...

# 127
  • София - Рим и обратно
Аз обичам единствено череши. Ама мога да изям кило-две на един път.

# 128
Аз обичам единствено череши. Ама мога да изям кило-две на един път.

Надявах се, че като имаш повече години на режима зад гърба си, когато посегнеш към въглехидрати (черешите визирам) не се срещаш с предишния си аз. И много лесно влизаш отново в релси?!

# 129

Здравейте, какво ви е мнението за този хляб и стойностите му. Все още не съм го яла. Чудя се?

# 130
А, срещаш се с Аз-а си, и още как Grinning Аз злоупотребявам с плодове 3 пъти годишно - в сезона на ягодите, на дините и на златното кехлибарено грозде през септември. Дни наред ям до пръсване, после мирясвам.

# 131
Скрит текст:

Здравейте, какво ви е мнението за този хляб и стойностите му. Все още не съм го яла. Чудя се?

Пшеничения протеин е глутен. В ръженото брашно пак има глутен, макар и уж малко. Соево брашно - ГМО.
Първото нещо което научих за режима е, че глутена, едва ли не, е виновник за всичките ни проблеми и не се консумира при този режим, който цели оздравяване и зравословно отслабване.

# 132
На мен ми е лесно, не обичам плодове
ОбичаХ малини, боровинки и горски ягоди, но съм ги събирала в гората в едно далечно минало. Знаете ли, че миризмата на горските малини остава в пръсти ,нос и глава една седмица. Всичко ти мирише на малини!
И сега търся плодове по миризмата, но май само някой друг пъпеш я има.
За хляба, показан по-горе , не виждам състава, но със сигурност е нещо индустриално. А дали и най-вече колко всеки си преценява колко и какви въглехидрати да яде,  в зависимост на цел, здравословно състояние и т.н.

# 133
  • София - Рим и обратно
Ами не знам, новият ми "аз" още не е ял череши. Може пък да се спра на половината от преди.

# 134
Момичета, някоя от вас страда ли от необяснимо чувство на подуване, леко болезнено. Не е от храна, защото е още от сутринта преди да ям. Никога не съм имала такова нещо, а от бая време имам и не мога да определя от какво, а е доста дискомфортно.

Общи условия

Активация на акаунт