Неприятна миризма на краката

• 2 555
  • 37
  •   1
Отговори
# 15
...ти самия си в неизвестност и близките ти хора не ти  вярват...
Т.е. никой от близките или приятелите ти не е потвърдил, че я усеща? Ако да, може да е само в главата ти.

На старата ми работа една колежка намекна, но не за мен директно а каза "те смърдят не се къпят" а другата и направи физиономия да млъкне и ме посочи...
Може въобще да не е било за краката ти, а за миризма на пот, например.

# 16
А дали наистина мирише от тебе, или работното ти място смърди на канализация...Stuck Out Tongue Winking Eye
Иначе миризмата  която описваш съм я усещала от джапанките с които се къпя - гадна китайска или турска гума. Като ги смених с качествени и проблемът се реши.
     Съветът ми е да си купуваш обувки само от естествени материали /ако още не си/ и да ползваш памучни чорапи. 
И моите крака се потят повечко и  от разните еко - меко кожи става направо ужас. От найлонови чорапи и
чорапогащници също.
     Случайно да държиш обувките в някакво влажно помещение или до стена по която става конденз и се овлажнява? Миризмата за която говориш напомня по-скоро за мухъл и плесен, докато гъбичките миришат по-скоро на развалено сирене.

# 17
Аз пък си мисля, че са точно гъбички по кожата на краката. Моят съвет е да си купиш от аптека борова
киселина на прах. Наръсваш върху пръстите на краката, стъпалото и тогава си обуваш чорапите. И така няколко пъти, няколко дена подред.

Другото, което се сещам е да попиташ направо семейния си доктор. Той най- точно ще те насочи
какво да направиш. Успех!

# 18
  • София
Авторке, случайно да имаш домашен любимец?

# 19
Много странна е тази работа, но мога да дам някакви насоки.
Тъй като аз страдам от няколко години от прекомерно изпотяване на стъпалата, мога да ти кажа, че самата пот не мирише. Краката почват да миришат, когато потта влезе в реакция с определени микроорганизми (гъбички, бактерии), които си живеят по кожата. Т.е. напълно е възможно, ако имаш гъбички да има неприятна миризма. Също така е напълно възможно, когато самата пот се смеси с някаква миризма от обувките да се получи ужасна смрад, имах преди някакви ботуши от изкуствена кожа, миризмата беше потресаваща, направо ги изхвърлих. Случвало ми се е и от евтини гуменки, от еспадрили от някаква изкуствена материя и т.н.
Тъй че действай в 2 насоки - първо отиди отново на кожен и специално нека видят за гъбички. Между другото, какво е състоянието на стъпалата ти? Имаш ли залющване, зачервяване, сърбеж, гъбички по ноктите? Ако кожата ти е гладка, без някакви тревожни сигнали от изброените, надали са гъбички.
Насока 2 - дамите са писали вече - качествени обувки от естествена кожа, дишащи маратонки и само и единствено чорапи от естествени материи - максимално съдържание на памук, през зимата може вълна, през по-топлите месеци бамбук - например аз целогодишно нося бамбукови, тъй като на мен ми спарват по-малко, отколкото памучните, а вкъщи ходя с вълнените чорапи на баба Simple Smile))
За потенето - пробвала съм дезодоранти, при мен не са ОК, защото имам много чувствителна кожа и карам с бебешка пудра или кремчета с цинк. Не спират потенето, но някакси абсорбират потта и освен това и миризмата (но при мен почти няма, просто е мокро). Самите обувки дезинфекцирам чат-пат със дезинфекциращи спрейове, последният, който си взех е от ДМ, не е специално за обувки, а универсален, но става и за тази цел.
А ако желаеш нещо съвсем радикално за потенето на краката - ботокс. Струва обаче около 1000 лв. и действа около 6-8 месеца, но пък ефектът е уау. Гадното потене просто изчезва Sunglasses

Последна редакция: ср, 19 фев 2020, 00:40 от Mila1331

# 20
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Мъжът ми има потливи крака. Изпробвал е много неща.
Единствено едно за пръскане спря потенето, но кожата му стана грапава, усещаше се как порите са запушени и се отказа.

Миризма имаше топлите месеци, на работата трябва да е с бизнес обувки, сандали, преобуване с дишащи и прочие не върви.

Купих едни стелки с канела. Изглеждат като обикновени памучни стелки, вътре има канела. Около година издържат. Взех няколко и ги сложих по обувките, той всеки ден беше с различни, за да съхнат.
След около половин година миризмата изчезна напълно.  Преди това миришеше на канела... 🤪
След това и потенето намаля. Сега е без стелки, не мирише, но се потят краката.
Скоро ми обясняваше, че профилактично трябва нови канелени стелки да взима.
От интернет ги поръчвам.

# 21
Авторке, случайно да имаш домашен любимец?
Не, нямам.

# 22
А обувките естествена кожа ли са?
Аз самата съм усещала неприятна миризма от обути хора , но с разни евтини обувки и съмнителна хигиена.
Същото е и с неизмита коса и мирис на пот.
За себе съм забелязала, че в стресова ситуация потта ми мирише неприятно, даже и да съм ползвала дезодорант преди това. Иначе нямам такъв проблем .
Да не би от напрежението на работа да се получава това?

# 23
Започнах да ходя на работа с медицинско сабо, но ефект няма. Сега даже ми мирише още по-лошо...Направо на цикъл....ужас....

# 24
Медицинското събо от каква кожа е? Има такива от изкуствена, които освен че запарват, миришат лошо. Виждам, че доста доктори и изобщо медицински персонал носят кроксове - не че гумените чехли са естествени, но поне са на дупки и са сравнително проветриви. Можеш да ги погледнеш, но ако решиш - вземи си оригиналните, а не някакви от пазара за 10 лв.
Междувременно консултира ли се с кожен лекар?
И друго, което се сещам да те питам - вкъщи с какво ходиш обута? Има ли там миризма?

# 25
Кроксове имам от евтините.  Смърдят ужасно.  Ползвам ги само ако се наложи да изляза за 5 мин. на двора, и то задължително с чорапи на краката.  Обуя ли ги на бос крак и става УжасТ.  И за в банята не стават.
За по-скъпите не знам, дано да са по-качествени.

# 26
Кроксове имам от евтините.  Смърдят ужасно.  Ползвам ги само ако се наложи да изляза за 5 мин. на двора, и то задължително с чорапи на краката.  Обуя ли ги на бос крак и става УжасТ.  И за в банята не стават.

Затова писах за оригиналните. Купувам от тях на детето и нямат никаква миризма. Но са скъпи, наистина, като за гумен чехъл...

Последна редакция: сб, 29 фев 2020, 23:36 от Mila1331

# 27
Кроксове имам от евтините.  Смърдят ужасно.  Ползвам ги само ако се наложи да изляза за 5 мин. на двора, и то задължително с чорапи на краката.  Обуя ли ги на бос крак и става УжасТ.  И за в банята не стават.

Затова писах за оригиналните. Купувам от тях на детето и нямат никаква миризма. Но са скъпи, наистина, като за гумен чехъл...
Ходих на кожен, да, каза ми , че имам гъбички на 2 от пръстите на краката. Предписа ми антибиотик и йод с който да намазвам пръстите и краката отдолу.  И все пак, говоря и с приятелки, 2 от тях имат гъбички на краката също, но на никой ни смърди през обувките. Освен това да не забравя адски много ми се потят краката. Стелката ми е половината мокра а обувката от вътре да не говорим. Направо незнам вече....

# 28
Одорекс Део за крака пробвала ли си?

# 29
Одорекс Део за крака пробвала ли си?
Да, пробвала съм но не ми помага.

Общи условия

Активация на акаунт