Боледуване на децата ни - тема 66

• 79 541
  • 1 048
  •   2
Отговори
# 900
В детските градини мисля, че наистина има контрол. Докато в яслите не.
Този коларгол май няма да му помогне 😭

# 901
Toni1189, 72 часа за сгъстяване на всякакви сополи с капки. Според мен търпение. Аз съм слагала два пъти, доста цапат, но не са нещо уау.

# 902
Toni1189, 72 часа за сгъстяване на всякакви сополи с капки. Според мен търпение. Аз съм слагала два пъти, доста цапат, но не са нещо уау.

Това не го знаех, благодаря. Слагаме ги от Понеделник вечерта. Чакам за ефект, дано 🙏 казаха ми макс 5 дена.

# 903
  • София
Точно това е проблемът. Че във всяко заведение е различно. При нас едни ги водят недоизлекувани, други си ги държат вкъщи до излекуване. При нас връщат само с температура. Дори да повръщане бяха звънял на майка и тя си прибра детето вечерта и го пусна на следващия ден. Та така.
Аз си знам за моето дете, че пусна ли го недоизлекуван, след 2-3 дни пак ще е болен. Не виждам смисъл да си го причиняваме и на него съответно.

# 904
Ясно,да до персонал,защото гледам че в нашата група все пишат че няма да ходят децата им-ясла и си викам дали вс са с т. Или са си примерни майките и за сопол ги държат вкъщи.
Аз също ако имам възможност бих си оставила детето вкъщи здраво след боледуване поне два три дена 🙂

# 905
  • София
Аз досега от толкова боледувания на сина ми случай със само сопол не съм имала. Винаги си е вирус, който е комбинация от температура, кашлица и обилни сополи.

# 906
Пиша от италия,тук единствено миналата година покрай пандемията и всичко беше затворено ,и задължително пращаха децата здрави,и вярвам че се е спазвало,защото моето цяла година не боледува,освен лятото като се прибрахме в България и бяхме по свободни.Тази учебна година трябваше да важи същото правило,но уви отвориха всичко,и моята доста боледуваше,изпи един антибиотик края на ноември ,реших да я пусна имаше само прокашляне два три пъти на ден,но докторката ми отказа бележка за по дълъг период,та след три дни детска повръщане .Винаги я изчаквам да е здрава напълно ,за да я пусна дори да отнеме 3 седмици,и ме гледат като луда,не ме разбират,всички тук са на мнение ,че децата ще го израстат,трябва да свиква защото в училище как ще е,трябва да има социални контакти,но аз не проумявам как да пусна детето в началото на настинката ,като на другите деца може да имат усложнения.
Тази учебна година има доста случай на Ковид,постоянно се редуват групите коя да е под карантина.

# 907
Ние бяхме вчера на контролен преглед, сопола си продължава - не тече вече отвън, ден 10-ти на сопола, 13-ти ден болна. Третирахме 5 дни с капки, и сега сме го оставили на само излекуване. Лекарката също потвърди, че сега трябва да го оставим самостоятелно да се излекува. Все пак март слагахме 10 дни займ, 5 дни антибиотични капки с гентамицин, после почивка 5 дни и апк антибиотичните. Чист секрет, два вируса все пак. Та си я държа вкъщи, независимо, че миналата сряда на кръвните се видя, че няма вече вирус и на практика не е заразна.

# 908
Ние бяхме вчера на контролен преглед, сопола си продължава - не тече вече отвън, ден 10-ти на сопола, 13-ти ден болна. Третирахме 5 дни с капки, и сега сме го оставили на само излекуване. Лекарката също потвърди, че сега трябва да го оставим самостоятелно да се излекува. Все пак март слагахме 10 дни займ, 5 дни антибиотични капки с гентамицин, после почивка 5 дни и апк антибиотичните. Чист секрет, два вируса все пак. Та си я държа вкъщи, независимо, че миналата сряда на кръвните се видя, че няма вече вирус и на практика не е заразна.

Имате впредвид, че е със задна хрема ли сега?

# 909
В градините всеки се спасява както може. Малкото ми дете е от тези дето могат да си изкарат вируса на крак и може да си лекуваме сополите, докато е в детската градина и да си подкашля една седмица, а на следващата да няма и помен от симптоми. За сметка на това, голямото беше ад. Де що мине през градината, хващаше и след няколко дни - бааам, гноен отит, антибиотици, парацентези и по един месец вкъщи. Тогава що се молех да засилят филтъра сутрин, на родителски ходих, обяснявах, че не всеки го кара с по един сопол, но никой от родителите с леко боледуващи деца не се трогна. Към мен се присъединиха още 2-3 семейства, децата им редовно с бронхиолити и пневмонии, но и тях никой не ги отрази. Накрая се принудих да си спра детето за няколко месеца и с детегледачка вкъщи, да го закрепим и го пуснахме пак.

# 910
  • София
И при нас е така. Баткото почти не е боледувал, малкият прихващаше всичко доскоро.
Затова някой като почне да ми обяснява кои деца как се гледат, леко се натоварвам. Защото методите ми на отглеждане и възпитание не са се променили от единия до другия. Но здрав на болен не вярва, дето е казал народът.

# 911
Ама как бе, те вирусите в България са специални, като рохки яйца ги гледаме децата, изнежваме ги, тъпчем ги с имуностимуланти. Нали ви обясниха вече авторитетно.....

# 912
  • shumen
Моето е едно,но като малко боледуваше много.Сега дали го израстна,или от процедурите има ефект и боледуванията намаляха.

# 913
Честно казано, пуснах детето си веднъж след съмнения, че май се разболява и цял ден не си намерих място от притеснение. Даже мислех на обяд да ходя да си го взема, защото в главата ми беше апокалипсис. Вечерта казали на мъжът ми, че кихнал няколко пъти и имал хрема и го оставих у дома. Но аз не съм спокойна ако имам съмнение, че е болен. В повечето случаи, при него след следобедния сън се проявяват вече симптомите на разболване

# 914
В нашата градина имаше дете, което цяла седмица беше ходило със скарлатина. Имаха ски училище, то зачервено, с обрив и приляга в буса, а родителите мислели, че е изгоряло от слънцето и уморено от ските... Колко пък трябва да си безхаберен...

Общи условия

Активация на акаунт