Боледуване на децата ни - тема 66

• 79 897
  • 1 048
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Не мисля, че съфорумката размаха “пръстче”. Напротив. Много добре обясни важността на вит. Д за имунитета (и не само) и обясни, че се пускат изследвания за проследяване на количеството в организма. Много родители пренебрегват този витамин и дори при бебета не дават необходимата доза. Това е много важно през зимния сезон. Както и регулярно следене с изследване.
Да, не е панацея, но е важно.
Ние все още не сме открили нещо, което да предотврати множеството боледувания щом влезе в колектив.

# 241
  • София
Витамшн Д и Витамините Б, не само Б12, определено създават по-добър имунитет от шуслеровите соли. Има си дозировки и начини, за да не се предозират.

# 242
  • София
При "поддържаща" доза от 1000 единици от 70 nmol/l отидох на 100 за два месеца (с почивка преди изследването). Синът ми на 7 год. не е пил вит. Д поддържа около 75. Всеки организъм е индивидуален, трябва следене.

# 243
Здравейте, момичета!

За първи път пиша в темата.
Детето ми е на 1.11г. Тръгна на ясла преди две седмици. Ходи 4 дена и по-миналата неделя (26.09) вдигна температура 38.5. На следващия ден започна не просто хрема, ами много гъсти жълто-зелени сополи. Пуснахме носен и гърлен секрет , пкк и црп. Црп беше 10 при норма 6. Три дена чакахме да излязат резултатите, през това време давах Фенистил, изопринозин (четох много лошо отзиви за него, а моята педиатърка го изписва, моля за вашето мнение), цинабсин, тонзилотрен, инфлуцид и вит Ц. Всичко това давах три дена. В сряда излязоха резултатите и се изолира в носа бактерия Мораксела и по антибиограмат педиатъра изписа капки за нос Вигамокс 3х 1 капка. Каза, че въпреки црп 10 не е за орален АБ. Започнахме капките сряда вечерта. Нямаше абсолютно никакво подобрение, дори напротив. Този Вторник бяхме на контролен, педиатъра отказа да изпише орален Аб и назначи нови капки за локално приложение - Цилоксан и бронхо-ваксом. Каза, че бронхо ваксома ще спука абцеса на моракселата… В сряда отидохме при УНГ - каза, че в дясната ноздра има гноен секрет и увеличена трета сливица със секрет по нея. Каза, че към момента не може да каже дали детето е с трета сливица, защото все пак е болен. Посъветва ни да пуснем ПкК и црп и ако црп е завишено спрямо миналата седмица да започнем АБ. Четвъртък пуснахме ЦРП - беше 33….. Започнахме четвъртък вечерта орален АБ по антибиограма - Аугментин ES 600 на 12 часа и локално Цилоксан. Педиатъра каза да продължим бронхо-ваксома, но УнГ беше категоричен да го спрем. Спряхме го. Детето не спира да има гъста хрема, която има неприятен мирис понякога на гной. Две седмици вече. Кога да очакваме евентуално антибиотика да подейства? И какви съвети бихте нми дали? Хем му е зверски запушен носа, хем тече. Почиствам с физиологичен разтвор и дърпам с аспиратора.

Детето до сега за скромните си 1.11 е боледували само веднъж.

# 244
Момичета ,
Има ли някакъв вирус само с Т и то не висока?
Малкия ми вдигна снощи 37.6 дадох нурофен преди сън,смъкна я и се изпоти много.
Казва че го боли глава от снощи .
 Днес ту вдига до 37.2-37.3 ту смъква.
Гледах гърлото ,не е червено и няма хрема засега.
Утре ще го водя на лекар.

# 245
  • София
Има такива вируси сега. В градината на детето ми са останали само две здрави деца. Всички кашлят, кихат, температура... Контролът е под всякаква критика.

# 246
Температурата не е така висока, за да се дава и лекарство.

# 247
Здравей! Може би закъснях с включването.  Дано детенцето да е по-добре вече. Не знам дали бих могла да помогна със съвет, но мога да споделя, че  и моето дете (ясленче) е със същата бактерия. Лекувам го с Вигамокс 3×4 и Аугментин на 12 часа. Лечението е за 10 дни, предписано е от доктор УНГ. Според нея, бактерията е много упорита и каза 7 дни след приключване на лечението да направим контролна микробиология. Аз подобрение при сина ми виждам, но сме на 5-ти ден от антибиотика и при него не е имало гной. Може би ще настъпи подобрение и при вас, но трябва да си търпелива. Вслушвяй се повече в съветите на доктора УНГ и ако трябва отиди на контрола.
Здравейте, момичета!

Детето ми е на 1.11г. Тръгна на ясла преди две седмици. Ходи 4 дена и по-миналата неделя (26.09) вдигна температура 38.5. На следващия ден започна не просто хрема, ами много гъсти жълто-зелени сополи. Пуснахме носен и гърлен секрет , пкк и црп. Црп беше 10 при норма 6. Три дена чакахме да излязат резултатите, през това време давах Фенистил, изопринозин (четох много лошо отзиви за него, а моята педиатърка го изписва, моля за вашето мнение), цинабсин, тонзилотрен, инфлуцид и вит Ц. Всичко това давах три дена. В сряда излязоха резултатите и се изолира в носа бактерия Мораксела и по антибиограмат педиатъра изписа капки за нос Вигамокс 3х 1 капка. Каза, че въпреки црп 10 не е за орален АБ. Започнахме капките сряда вечерта. Нямаше абсолютно никакво подобрение, дори напротив. Този Вторник бяхме на контролен, педиатъра отказа да изпише орален Аб и назначи нови капки за локално приложение - Цилоксан и бронхо-ваксом. Каза, че бронхо ваксома ще спука абцеса на моракселата… В сряда отидохме при УНГ - каза, че в дясната ноздра има гноен секрет и увеличена трета сливица със секрет по нея. Каза, че към момента не може да каже дали детето е с трета сливица, защото все пак е болен. Посъветва ни да пуснем ПкК и црп и ако црп е завишено спрямо миналата седмица да започнем АБ. Четвъртък пуснахме ЦРП - беше 33….. Започнахме четвъртък вечерта орален АБ по антибиограма - Аугментин ES 600 на 12 часа и локално Цилоксан. Педиатъра каза да продължим бронхо-ваксома, но УнГ беше категоричен да го спрем. Спряхме го. Детето не спира да има гъста хрема, която има неприятен мирис понякога на гной. Две седмици вече. Кога да очакваме евентуално антибиотика да подейства? И какви съвети бихте нми дали? Хем му е зверски запушен носа, хем тече. Почиствам с физиологичен разтвор и дърпам с аспиратора.

# 248
Температурата не е така висока, за да се дава и лекарство.
Да,но лягаше да спи,а като заспи вдига висока Т.
Иначе до 38,4 не му давам температуропонижаващи ,освен ако не е нощем.

# 249
toni1189 действие на АБ-то се очаква обикновенно на 2 пълни дни прием.
Ако имате вече два цели дни - най-вероятно се очаква вече подобрение.

Тегленето на гъсти сополи с помпа е безумие. Освен че възпалява още повече лигивицата то няма и как да ги изтеглите всичките когато са гъсти. Целата е да се втечнят с инхалации и промивки, така че най-лесно да ги глътне.
При децата рядко текат напред сополите.
Моракселата е много упорита гад , но още преди 15 години се лекуваше само с Цилоксан. (капки).

Всичките тези изопринозин (четох много лошо отзиви за него, а моята педиатърка го изписва, моля за вашето мнение), цинабсин, тонзилотрен, инфлуцид и вит Ц. - са за подсилване така, че самият организъм да се справи. Изопринузина е повече от чудесен, но натоварва черният дроб и не се дава по често от на 6 месеца.
Съчетанието на стандартни лекарства с хомеопатия за мен е безумно но всеки си познава детето. Още повече че инфлуцид, тонзилотрен и цинабсин имат сходен съства.

В момента в който видите, че сополите са жълто -зелени е абсолютно ясно,че детето е завъдило някоя бактерия. Аз лично бих почнала АБ капки веднага без да губя време в изследвания. Ако след три дни детето  не се е подобрило - пускам ПКК и виждам дали продължавам със същото лечение или минавам на АБ.

# 250
toni1189 действие на АБ-то се очаква обикновенно на 2 пълни дни прием.
Ако имате вече два цели дни - най-вероятно се очаква вече подобрение.

Тегленето на гъсти сополи с помпа е безумие. Освен че възпалява още повече лигивицата то няма и как да ги изтеглите всичките когато са гъсти. Целата е да се втечнят с инхалации и промивки, така че най-лесно да ги глътне.
При децата рядко текат напред сополите.
Моракселата е много упорита гад , но още преди 15 години се лекуваше само с Цилоксан. (капки).

Всичките тези изопринозин (четох много лошо отзиви за него, а моята педиатърка го изписва, моля за вашето мнение), цинабсин, тонзилотрен, инфлуцид и вит Ц. - са за подсилване така, че самият организъм да се справи. Изопринузина е повече от чудесен, но натоварва черният дроб и не се дава по често от на 6 месеца.
Съчетанието на стандартни лекарства с хомеопатия за мен е безумно но всеки си познава детето. Още повече че инфлуцид, тонзилотрен и цинабсин имат сходен съства.

В момента в който видите, че сополите са жълто -зелени е абсолютно ясно,че детето е завъдило някоя бактерия. Аз лично бих почнала АБ капки веднага без да губя време в изследвания. Ако след три дни детето  не се е подобрило - пускам ПКК и виждам дали продължавам със същото лечение или минавам на АБ.

Благодаря за инфото! Даваме АБ от четвъртък вечерта, вече определено има подобрение. Обаче остана запушения нос, промивам със ствримар и капя теи пъти на ден Цилоксан. Много му е запушен. Унг каза да не правим инхалации заради бактерията… не знам как да се справя с този запушен нос Sad

# 251
Здравейте, момичета!

20 минути преди да капеш антибиотични те капки пръскай назик да му отпушиш хубаво носа, издърпай сополите колкото можеш и тогава Аб капките. Препоръчвам и капките грип стоп като съпътваща терапия много помагат на моето дете.

# 252
Здравейте, може ли ми кажете вие давате ли прополис ( с алкохол) на малки деца на 3 и 5 години.
Притесняваме спирта в състава. Дали моиже да им навреди ?

# 253
  • София
Здравейте, може ли ми кажете вие давате ли прополис ( с алкохол) на малки деца на 3 и 5 години.
Sun_in_your_eyes, не се дава спиртен разтвор на прополис на деца.За тях има прополис разтворен в глицерол.

Чета отново последните оплаквания на мамите в темата и по така представените симптоми, не на подобяват ли на мононуклеоза.То и тя е прикрито заболяване, маскирано като грип, настинка, температура....

# 254
  • София
Мини Мед съм давала,то си е за деца и си има точна дозировка според възрастта

Общи условия

Активация на акаунт