Боледуване на децата ни - тема 66

• 79 693
  • 1 048
  •   1
Отговори
# 780
  • shumen
Зазу,правим нагревки на носа и гърба с лампа,масаж на гърба и инхалации.Аз обаче инхалатор имам и инхалациите ги отказвам.Също и ходим много из природата там.Сега априлската ваканция пак ще го водя от 3 до 8.04.ще сме там.Вземам направление номер 3 за физиотерапия от педиатъра и ги правим 5 дни в болницата,че в санаториума те задължават 14 дни,а на нас ни са много.

# 781
Хайде и ние в кюпа с бактериите в носа и гърлото - мораксела и стафилококи. Дай Боже да имаме късмет да се излукува детенцето най-после.

# 782
Хайде и ние в кюпа с бактериите в носа и гърлото - мораксела и стафилококи. Дай Боже да имаме късмет да се излукува детенцето най-после.
ние ги излекувахме с един антибиотик през устата 5 дни и 10 дни антибиотични капки.

# 783
ние ги излекувахме с един антибиотик през устата 5 дни и 10 дни антибиотични капки.
Благодаря, и на нея това изписаха,дано да помогне.

# 784
  • София
Здравейте, дали може да ми препоръчате  леки промиващи капки за промиване на запрашени детски очи?
Благодаря.

# 785
  • София
Здравейте, дали може да ми препоръчате  леки промиващи капки за промиване на запрашени детски очи?
Благодаря.

За промиване със солен разтвор (капсулите солен разтвор, с които се промива и нос). Но ако дълго време казва, че чувства очите си все едно запрашени (а няма реално от какво), сякаш му щипят или му се спи, може да са възпалени и е добре да го види очен лекар.

# 786
Аз промивам очите с физ. разтвор дозичките на Назо Либеро. Още от бебе.

# 787
  • София
Благодаря ви!Имам физиологичен разтвор, ще промия, а посещението при лекар съм го предвидила,  за всеки случай.

# 788
Оххх остана ни една остатъчна кашличка тук там като бяга или крещи се закашля мога ли с нещо хомеопатично да я туширам ...

# 789
  • София
Благодаря, и на нея това изписаха,дано да помогне.
Какви антибиотици пихте? Моята за втори път е с мораксела. Първия път клацид,сега сумамед. Прави ми впечатление,че втория път има странни антибиотици в антибиограмата. Правих изследването в синево. Тази гад има ли лечение? Като почнат тези сополи през седмица е ад. Не мога само антибиотици да давам. И личната е една.... Кога мога да взема пак секрет дали има напредък в чистенето? Тоест трябва ли да минат 10 дни или там нещо

# 790
По въпроса с АБ да отговоря. Първият, който пи беше сумамед, докато излезе изследването и се оказа резистентен. Сега е на зинат, при нас пише, че е чувствителен + антибиотични капки с гентамицин. Тя каза, че са упорити бактерии и ни ги изписа за 10 дни. Наистина е много неприятен този безкраен сопол, при дъщеря ми се получи и кашлица, която доста ме притеснява и сега виждам облекчение.

# 791
kroki_kk, нашата мораксела не беше резистентна към нищо. Но задължително 10 дни лечение. Ние лекувахме първия път - цилоксан капки за 10 дни по 3 пъти на ден. Втория път - сумамед форте 5 дни + 10 дни гентазон капки (с гентамицин). При всички случаи, всички бактерии се трепят с 10 дневен курс. Изчакваш 7 дни и пускаш контролен секрет. Задължително на не ядено, не пито, не промиван нос. Аз първия път дори я задържах вкъщи до контролния секрет, за да съм сигурна, че няма да налепи нищо допълнително.

# 792
Лошото е, че това е само временно решение. Ако детето посещава ясла/градина ще лепне пак бактерия, омагьосан кръг е.

# 793
Подкрепям
Къв е тоз бациларник с тая мораксела ...

# 794
Здравейте, направихме консултация с УНГ заради постоянната задна хрема на сина ми и честите боледувания. Очаквах, че ще препоръча отстраняване на третата сливица, но според него, не е наложително. Синът ми след няколко месеца ще стане на 6г. Лекарят ни обясни, че действително има показания за операция, но наближава възрастта, в която тази сливица няма да е фактор, и ще спре да ни създава проблеми. Каза, че ако е на 3г. с такава клинична картина, би препоръчал категорично премахване, но сега не е задължително. Ние трябва да решим какво да правим. С една дума сме за операция, но ако устискаме още една-две години, нещата ще се оправят от само себе си. Другите две сливици също не са за отстраняване.
Горе- долу на каква възраст при вашите деца с проблемна трета сливица нещата са се оправили?

Общи условия

Активация на акаунт