Боледуване на децата ни - тема 66

• 79 684
  • 1 048
  •   1
Отговори
# 795
  • София
kroki_kk, нашата мораксела не беше резистентна към нищо. Но задължително 10 дни лечение. Ние лекувахме първия път - цилоксан капки за 10 дни по 3 пъти на ден. Втория път - сумамед форте 5 дни + 10 дни гентазон капки (с гентамицин). При всички случаи, всички бактерии се трепят с 10 дневен курс. Изчакваш 7 дни и пускаш контролен секрет. Задължително на не ядено, не пито, не промиван нос. Аз първия път дори я задържах вкъщи до контролния секрет, за да съм сигурна, че няма да налепи нищо допълнително.
Втория път изчистихте ли я?

# 796
Kroki_kk, и двата пъти се изчисти.

# 797
Как давате Зинат? Той е ужасно горчив дори и за възрастен Grinning

# 798
аз с лъжицата без проблем. В момента давам профикс и така като гледам е с подобен вкус. Леко му се мръщят, ама пак се пие.

# 799
Блазе ви. При нас даже Нурофен не се приема, и той е с горчива нотка. За щастие открих Ибурапид и с него е добре

# 800
И ние двете едвам го пием, после гледаме да наваксаме с вода или сок. И така всичко е наред.

# 801
Здравейте, направихме консултация с УНГ заради постоянната задна хрема на сина ми и честите боледувания. Очаквах, че ще препоръча отстраняване на третата сливица, но според него, не е наложително. Синът ми след няколко месеца ще стане на 6г. Лекарят ни обясни, че действително има показания за операция, но наближава възрастта, в която тази сливица няма да е фактор, и ще спре да ни създава проблеми. Каза, че ако е на 3г. с такава клинична картина, би препоръчал категорично премахване, но сега не е задължително. Ние трябва да решим какво да правим. С една дума сме за операция, но ако устискаме още една-две години, нещата ще се оправят от само себе си. Другите две сливици също не са за отстраняване.
Горе- долу на каква възраст при вашите деца с проблемна трета сливица нещата са се оправили?
Ние бяхме по-зле: с препоръка за премахване на трите сливици и поставяне на макарички в ушите. Устискахме, както са ви казали. След 5 г. чувствително разреди боледуванията, през 8мата година третата сливица се беше свила. Та... има светлина в тунела.

# 802
Не от личен опит, а от опит на най-добрата ми приятелка и дъщеря й, супер много се измъчиха с боледувания, на косъм бе да я махнат тая 3та сливица, вече е на почти 8г и мина тоя ад...разреждат се боледуванията и има светлина в тунела, но е ужасно...

# 803
  • shumen
Моя също вече е на 9 години и почти я израстна и намали боледуванията.

# 804
Много благодаря за мненията. Ще изчакаме да минат две седмици от последния АБ и ще го заведа да му вземат секрет от носа. Така препоръча УНГ. Лошото е, че май пак започва да се разболява, а до миналата седмица беше на АБ.
Между другото този грип е отвратителен. Мъжът ми в момента е на трети АБ и още вдига температура и кашля много.

# 805
За третата сливица - много ни помогна редуването на море и планина. Колкото се може повече.

# 806
За третата сливица - много ни помогна редуването на море и планина. Колкото се може повече.

Може ли малко повече инфо. Морето при нас ок - живеем във Варна. Но къде ходихте на планина? Къде е ок да се ходи и по кое време? Благодаря предваритлено ☘ моето дете е на 2.5 с трета сливица и е нон стоп болен зарвди нея, .знаете как е Sad

# 807
Ние не живеем на морето, за съжаление.
Лятото ни казаха да ходим колкото се може по-дълго на море и след това да отиваме на планина. Ходехме по един месец на морето и после още две седмици на планина. Наемах апартамент в едно малко градче, буквално на скалите над морето, и сутрин отварях широко прозорците, уж да диша йодни пари (не можех да си представя да бутам малко дете от леглото рано сутрин и да го водя на плажа, увито с одеяло). След това - на планина (Велинград, Боровец, самоковските села, гледахме да има борова гора, вдишването на въздуха в иглолистна гора имало антисептично действие). Още първия път като изредувахме, забелязахме, че има напредък. Тогава се прибрахме за началото на учебната година в детската градина и първото по-сериозно боледуване беше чак в края на ноември, което си беше голямо постижение за дете, което не ходеше със седмици на градина.
В преходните сезони ходехме на Сандански - през май и през октомври. Понякога на квартира за седица-две, понякога само за уикендите. През май специално имало някакви въздушни течения, водят доста дечица с астма тогава, но не съм много наясно. Ходили сме и в Трявна, пак заради въздуха, не сме правили процедури като Дани.
Но такива пътувания не знам дали са възможни, ако човек трябва да работи на работно място. Аз работя от къде ли не, трябват ми само компютър, интернет и маса.
Наша близка се пресели с детето за цяла година в Сандански, мъжът ѝ остана в София. Нае квартира и дори записа детето на детска градина там. Според нея климатът му се бил отразил чудесно за укрепване на имунитета.

# 808
  • shumen
Силве,може,но за 5-10 дни.Аз сега съм 5 дни отпуска и ще ходим.Моето дете от 4-5 годишно го водя и съм доволна.

# 809
Чета за отпуски и водене на дете някъде? Как ви стигат болничните и отпуските в календарната година за почивки и болести? Нашата мома ходи от 20 месеца на ясла (в момента е на 2г и 9 месеца) и кара вирус номер 29. По 2 седмици стои вкъщи на вирус и да ви кажа, и моята и на мм отпуската отиват затова, болничните също. Никакъв шанс за момента да се ходи някъде по този начин. Само от началото на годината до момента е 7-ма седмица вкъщи. (целия февруари с прекъсване по 1 ден), и 2 вируса избута през март и в момента пак е вкъщи и другата седмица ще е вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт