Боледуване на децата ни - тема 66

• 79 640
  • 1 048
  •   1
Отговори
# 870
Клетвата тинктура не е ли за по- голямо дете?

# 871
Не искам да ви отчайвам. С 2 деца на 7 и 5 години съм - какво ли не съм опитала през годините. Боледуват и това е. То хомеопатии, то шуслерови соли, то бъркочи от мед и всякакви други натуралности, то сок от бъз, то клеева тинктура, то имуностимуланти (Дифендил, и пр., то редуване на море и планина лятото, то операция на третата сливица на единия, то кортикостероидни спрейове (изписан курс от УНГ) - ни-що не помага, нищо! Боледуват яко. Ту единият, ту другият. Единственото, което съм успяла да постигна, е че сравнително рядко стигат до усложнения и АБ - около 1-2 пъти годишно. Но какво ми коства....

# 872
  • Германия
Моите са на почти 2 и 5, ами не мога да кажа че боледуват кой знае колко, а и двете ходят на ясла/градина откакто са на 1г. Ми случва се да се разболеят до толкова, че да останат в къщи за няколко дни, най-много седмица, и после пак си ходят. И със сополи и кашлица си ходят, изследвания не пускам, АБ съм давала общо 3 или 4 пъти, за отит или уроинфекция. Това, което пиеше те и описвате, ми е много странно. Или ги изнежвате много с тия лекарства и имуностимуланти, или вирусите в България са по-специални 🤷🏻♀

# 873
Не е странно - заразяват се от тези деца, които ходят със сополи и кашлица. При някои вирусът минава само с това, при други - отива към ларингит, бронхеолит и пр. Благодарете, че сте от първите. Никой не иска да изнежва детето си и да го тъпче с какво ли не. Никой и не иска да бъде заразявано от болни другарчета в градина/ясла.

# 874
Много ли са три пъти по 3 т.ш.соли номер 3,малко ги засилих че има мн болни в групата😇🤔

# 875
Много ли са три пъти по 3 т.ш.соли номер 3,малко ги засилих че има мн болни в групата😇🤔
Аз бях попитала хомеопат, така и не ми каза колко най-много мога да дам на ден. Но ме увери, че няма как да предозирам с ШС. Пробвах да свалям Т с номер 3, и тогава даввах през 5 минути.

# 876
  • София
Моите са на почти 2 и 5, ами не мога да кажа че боледуват кой знае колко, а и двете ходят на ясла/градина откакто са на 1г. Ми случва се да се разболеят до толкова, че да останат в къщи за няколко дни, най-много седмица, и после пак си ходят. И със сополи и кашлица си ходят, изследвания не пускам, АБ съм давала общо 3 или 4 пъти, за отит или уроинфекция. Това, което пиеше те и описвате, ми е много странно. Или ги изнежвате много с тия лекарства и имуностимуланти, или вирусите в България са по-специални 🤷🏻♀
Избягвам да се  конфронтирам по форумите, но понякога наистина ми е трудно да се въздържа. Отношението е обидно. Радвайте се, че детето ви не се влошава. Някак да кажеш на хора, дето през седмица са с дете с висока температура и поредния вирус, че го изнежват с лекарства и имуностимуланти, без да им знаеш историята, е меко казано неадекватно, да не използвам други думи.

# 877

Не. Не може да се предозира с тях. Наййй много да се разхлаби малко коремчето. На мен от ШС са ми изписали на малкия х 5 на ден пт ШС 3,6 и 8.

# 878
  • София
Точно. Че и да се изцепиш, че си пускаш децата с кашлица и сополи на градина Rolling Eyes

Избягвам да се  конфронтирам по форумите, но понякога наистина ми е трудно да се въздържа. Отношението е обидно. Радвайте се, че детето ви не се влошава. Някак да кажеш на хора, дето през седмица са с дете с висока температура и поредния вирус, че го изнежват с лекарства и имуностимуланти, без да им знаеш историята, е меко казано неадекватно, да не използвам други думи.

# 879
Това беше върхът......нямам думи....

# 880
Аз доколкото схванах от прочетеното, потребителката не е в България, та не разбирам реакцията. В много държави сополите, че и кашлицата не са предпоставка за неходене на ясла или градина, температурата е друго нещо.

Аз съм в България, но и за мен сополът не е болест. Не пускам дъщеря ми с течащ нос, защото на нея и е дискомфортно, но до там. На 3 години е, ходи от 19 месечна на ясла и първата година изкара една розеола и един вирусен ларингит. Втората година е малко по-често болна ( в момента с херпангина), но оправили се и е на ясла. От декември 2021 е с ужасна задна хрема, побърках си детето да му пръскам и духам в носа, но след поредното изказване на УНГ, че е здрава, си я пращам на ясла. Няма как да я държа с месеци в къщи, щото някой ще ме гледа на криво. Разбирам, че има деца, които от сопол се усложняват, но моята отговорност е към моето дете. След писмени становища от ЛЛ, друг педиатър и специалист УНГ, че детето ми е здраво, си тръгва на градина, въпреки че и хърка нослето, въпреки че диша с отворена уста. А, да и секрета и е чист

# 881
Е, то и моето дете си хдои така, защото е с трета сливица, а тя нон стоп секретира назад. И за два-теи дена като хване бактерия или вирус и айде тръгва напред 😆

# 882
Тони, няма ли как да не ходи на ясла, с тая сливица бая мъки...
За мен е до организъм, всеки човек и дете различно реагират, за едни е по-страшно, независимо мъките и лекарствата, други им минава с хомеопатия ...

# 883
Тони, няма ли как да не ходи на ясла, с тая сливица бая мъки...
За мен е до организъм, всеки човек и дете различно реагират, за едни е по-страшно, независимо мъките и лекарствата, други им минава с хомеопатия ...

Ами.. то вчее я прежалих нея. Ама с градината какво ще правим, не знам. Не ми се иска до операция да се стига, обяче ако още години ще го живеем този кошмар… ще се навия. Той е още малък така или иначе. А и няма гаранция, че след махането ще са ок нещата ама би трябвало. Пълен кошмар е, аз вече нямам сили. А е едва на 2.5г. Лятото ще отидем в Пампорово зс една седмица, препоръчаха ми там за трета сливица. Супер отчаяна съм.

# 884

Да се моли съфорумката да не ги преживее тия неща, че аз не бих се хвалила така смело. Доста грозно изказване, почти като подигравка към другите деца ми прозвуча. На скоро, докато моята дъщеря беше болна, едни роднини дойдоха да се хвалят как тяхното внуче ходело на ясла, пък въобще не се разболявало. Ами не ми стана приятно. Моята дъщеря е кърмена над година, спи на температура в стаята под 20 градуса, често и отвита. Ами не се разболява от това.
Но срещне ли се с други деца, веднага е болна. Не смятам по никакъв начин, че е изнежена, даже напротив.
Чувала съм максимата "болно дете, здрав възрастен", много се надявам да е вярна.

Общи условия

Активация на акаунт