Януарски бебета - тема 1

• 22 539
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
Извинявам се, че се намесвам в разговора. 🙂
И ние бяхме при Ефремов на 1 месец.
Щом не е казал да отидете на 6 месеца, значи няма нужда. На нас каза, че всичко е наред и следващия преглед при ортопед е на 4 годинки, стига да нямаме някакви притеснения, когато проходи.

# 496
Извинявам се, че се намесвам в разговора. 🙂
И ние бяхме при Ефремов на 1 месец.
Щом не е казал да отидете на 6 месеца, значи няма нужда. На нас каза, че всичко е наред и следващия преглед при ортопед е на 4 годинки, стига да нямаме някакви притеснения, когато проходи.
На нас ни каза същото, че всичко е наред, и да не купуваме проходилка, ако вече не сме.
Няма проблем, намесвай се. 😁 Аз като чуя или прочета, че някой прави някакъв преглед, и веднага започвам да се притеснявам, че аз не съм завела детето. 😂🤣 Луда мама съм, постоянно се притеснявам. 😁

Последна редакция: пт, 17 юли 2020, 09:54 от RFM

# 497
Всички сме така 😉

# 498
  • София
Не мисля, че има задължителни прегледи, като цяло са по преценка на педиатъра. Вики и аз знам , че доктор Ефремоф така препоръчва. Доктор Фурлакис и доктор Кацаров , който беше шеф на детска травматология в Пирогов съветват за преглед между 6 и 8м, всеки има явно различни тези. Аз го заведох и съм доволна, интересно ми беше неговото виждане за прохпдилките, бънджитата, пълзенето, столчето, обувките за прохождане и т.н.Ако някои иска ще ви ги препратя по имейл неговите насоки.
Относно гърнето, аз дори нямам. Изобщо дори не съм мислила, че преди 7-8 месец се слагат. Направо браво на мамите с този успех.
Вие кръвни изследвания и урина пуснахте ли?
Мамчета някоя от ваш ползва ли памперс гащички?
Какви игри и занимания правите с бебчета ежедневно?

# 499
И аз още нямам гърне,  но към 7 - 8 месец ще купя.
Кръв и урина ще пускаме след като навърши 6 месеца т.е. след 27.07.

Наистина всеки педиатър различно съветва, на мен ми каза задължително ортопед преди да навърши 2 месеца и аз естествено спазвам. 😉
Хирургът си беше по мое желание, педиатърката дори ми отказа направление - рано било, но аз си го заведох платено и не съжалявам - ето че шестото ми чувство е било правилно.

Купих Памперс - гащички, честно казано не мога да преценя с кое ми е по удобно 😁

Относно игрите направо не знам вече, всичко му писва след 20 минути 😁
Въртим нон стоп активната гимнастика,после в леглото, слагам две въртящи музикални играчки, после лежи на спалнята с дрънкалки - взима и пуска, шезлонг, стол за хранене и пак отначало.
Тия дни му е любимо да го държа и да се опитва да бута количката или да "говори" на чашите, снимките и т. н.

Много дълго стана 😁☺️

# 500
Ние вчера пуснахме кръв и урина, всичко е прекрасно с изключение на 4 показателя, които са ниски, но нямало проблем, всичко е наред. Хемоглобинът е 112,но то и без това в самите изследвания са дадени стойностите за възрастни. Намерих таблица, в която долната граница за тази възраст е 110. Все пак, ще започна след 10,12 да му давам четвъртинка жълтък през ден.
Другия месец мисля и аз да поискам едно направление за ортопед, ако не ми даде, ще отида за всеки случай платено, за да съм спокойна. 😁

На моето момче всичко му омръзва доста бързо, а на моменти е толкова кисел, че нищо не помага и го държа на прозореца, или пред огледалото, за да се успокои.
Иначе има активна гимнастика, надуваем дюшек с вода, въртящи и музикални играчки над леглото, шумящи книжки и какво ли не.
Шезлног така и не купих, понякога се успокоява в столчета за колата. Това за хранене му е още голямо и  се свлича от него, та ще почакам още, за да го оставям да се забавляваш в него. 😂

# 501
Аз сега ще си се оплача малко, все пак защо иначе сме тук 😅
Като чета за тези прегледи ми става притеснено, тук хич няма такива неща. Имахме един преглед на 6 седмици при ЛЛ и повече не са ни пипали за нищо. Няма ортопеди, ехографи, нищо, дори да нямаше пандемия пак като питам щяха да си ме отрежат. Не се доолаща за здравеопазване (вноските за здравни са си високи де), но пък трябва да умираш за да те пратят на някакъв специалист. А на частно какъвто и да е преглед е над 200-300£ 😭
Освен в началото една капка от петичката, никаква кръв за изследвания не са й взели. Аз съм с гена на таласемията и исках и нея да изследват, все пак 50% е вероятността и тя да има, но не я. Аз съм с анемия заради гена, притеснявам се за нейното желязо и искам да я изследват, ама ръц. Джи питата още не приемат пациенти защото сме в локдаун, телефонни консултации само ако рецепционистката реши, че си заслужава вашия проблем да ви даде час 😔
Знам  че ако нещо сериозно има на бебка, ще има много добра грижа, безплатна и с добри специалисти. Но иначе не сме имали контакт с здравните органи от няколко месеца. Звънях на здравната работничка да питам за алергии при захранването, тя каза че тази колежка която специализира по хранене на бебета е прехвърлена в център да прави тестове за коронавирус. И тва е...никакви насоки, нищо че беба има малко екзема и баща с много хранителни алергии, астма и екзема.

Август живот и здраве ще се опитаме да се доберем до България, та там да си платим поне за една кръвна картина да ми олекне на сърцето малко.
И аз още нямам гърне,  но към 7 - 8 месец ще купя.
Кръв и урина ще пускаме след като навърши 6 месеца т.е. след 27.07.

Наистина всеки педиатър различно съветва, на мен ми каза задължително ортопед преди да навърши 2 месеца и аз естествено спазвам. 😉
Хирургът си беше по мое желание, педиатърката дори ми отказа направление - рано било, но аз си го заведох платено и не съжалявам - ето че шестото ми чувство е било правилно.

Купих Памперс - гащички, честно казано не мога да преценя с кое ми е по удобно 😁

Относно игрите направо не знам вече, всичко му писва след 20 минути 😁
Въртим нон стоп активната гимнастика,после в леглото, слагам две въртящи музикални играчки, после лежи на спалнята с дрънкалки - взима и пуска, шезлонг, стол за хранене и пак отначало.
Тия дни му е любимо да го държа и да се опитва да бута количката или да "говори" на чашите, снимките и т. н.

Много дълго стана 😁☺️

# 502
Кръв и урина... Леле какъв рев ще падне 😀
А как се взима урина от бебе... Flushed

# 503
Ние също нямаме гърне все още, но това ще е задължителна покупка при следващо посещение на детски магазин Grinning
Изследванията ги пуснахме и ние. Всичко му е окей, с изключение на някакъв показател за алергии, който бил завишен, ама най-вероятно е от захранването, така каза педи-то и съм склонна да и вярвам, защото точно миналия ден въведох месо.. Не се съобразих за изследванията, ама въобще. Е, поне вече ще знам за напред.
Ние имаме доста... Обикновенна.. Изградена рутина - ставаме около 8ч, ядем, къпем се (или ако бързам нещо му мия дупето на мивката),  слагам го на активната гимнастика или пъзела за под, той там си играе с различни книжки, играчки, ленти и тн. (все неща, с които няма как да се нарани, за да съм спокойна, че не го гледам постоянно) през това време аз оправям разни неща в стаята, ако вече му доскучава на пъзела (гимнастиката) го местя на гимнастиката( пъзела), правя му пюре за обяд, пак ядем към 10:30 и той заспива. После се събужда около 11:30, ядем си пюрето, пак се къпем, ако е спокоен го оставям на Столчето за хранене и приготвям обяд, ям, оправям и то си става 13 ч, после си играем двамата като му пея, говоря, пляскам (много му е смешно като пляскам, не знам защо Grinning ), пускам го на видео връзка с прабаба му иии така, той пак заспива и тук вече си е време за мен - дали ще чета книжка, ще се лакирам, ще си направя маска на лицето, ще си взема дълъг душ... Абе, сещате се. Като се събуди около 16 ч приготвяме "заедно" нещата за навън и около 16:30-17:00 ч излизаме, до към 19:00-19:30ч, като се приберем пак се къпем, играем и около 20:30-21:00 заспива.
Пфу, дълго стана.
Nanaharps, за коя държава става въпрос? Според мен такова пренебрегване на здравето не е окей от страна на лекарите....
Мими, ММ взе от аптеката някакъв "колектор за урина", то е една торбичка с дупка, около която има малко лепило, залепя се, слага се памперс и в нашия случай, след 20 мин имахме 100 мл пиш.
А за кръвта, аз го разсейвах с любимата му играчка, докато го боцкаха и съвсем малко проплака.. Като знам какъв рев беше като му взимаха кръв заради жълтеницата, този път се подготвих.

Оле, много дълго стана, извинявайте Sweat

# 504
Голям майтап ще е с този колектор за урина.Joy

Нана не знам за коя държава става въпрос, но на мен ми се вижда много несериозно тези липси на прегледи. Далеч съм от мисълта за нон стоп водене на бебето при различни специалисти, но пък и никакви прегледи е прекалено.
Тук до 1 годинка всеки месец се ходи на консултация, да премерят бебето, имунизациите по календар и т. н.

Ако можеш като сте тук пусни наистина поне ПКК и урина.
То май и фекален материал се дава на 6 месеца. 🤔

# 505
Аз се опитах веднъж да взема урина с тези колектори, е изхабих два и не успях. Памперса беше мокър, в колектора нищо. Ако има нещо специфично при поставянето, моля споделете. За момичета става въпрос, тъй като доколкото знам за момчета и момичета колекторите са различни.

# 506
Hope90, да ти кажа и при момчетата не е много лесно, аз успях да събера 3-4 мл, всичко друго беше в памперса, слава богу в лабораторията казаха, че е достатъчно. Според мен май най-добрият вариант си остава да ги дебнем с чашката, докато са по голо дупе Joy

# 507
Много е лесно с колектора, поне при момченцата. Но аз чакам да се изпишка и го махам, за да не се разлее по памперса.
 Знам, че пишка малко след като се събуди и веднага му сложихме колектора, няколко секунди по-късно се изпишка.... Голям късмет, че не опика мен. 😂 Хубаво е да се занесе до 2 часа в лаборатория.
Лепенката изглежда болезнена, но не е, поне малкия не плачеше докато отлепвах. После прегънах наполовина лепенката, за да го залепя и след това сложих в чисто пликче за всеки случай, за да не попадне нещо вътре или да разлея "лимонадата".

И на него му взимаха кръв за жълтеницата, но беше венозна и много плака, а сега е от пръстчето и го понесе по - добре, но си признавам, че умира от страх и винаги тати влиза за кръв да го държи.

Памперс гащички купихме и ние, слагах му 2,3 пъти, удобни са, но имаме още от старите памперси и след като свършат минавам само на гащички.

Напоследък пиша дълги постове, ако прекалявам кажете, за да не досаждам. ☺️

Последна редакция: пт, 17 юли 2020, 13:52 от RFM

# 508
Така бях чела тук във форума, че не успели да вземат урина и слагат памучен и после го изтискват 😀

# 509
Така бях чела тук във форума, че не успели да вземат урина и слагат памучен и после го изтискват 😀
Такава глупост не бих направила. Да излязат после бактерии от собствената ти ръка и да лекуваш после бебето.
Аз не съм пускала урина педиаръра не назначи. Такава му е практиката.
Иначе се взема с колектор.

Общи условия

Активация на акаунт