Януарски бебета - тема 1

• 22 544
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
Днес бяхме на консултация, беб е 7.500кг. и 67см.

Педиатърката ми каза, да давам кашата около 16ч., за започна с 3 лъжички и в рамките на седмица да заместя храненето. Препоръча да започнах с оризова, после елда и царевица.
Има ли още някой вид безглутенови?

След кашата каза да въведа и плодове, а края на шестия месец да започна и с четвъртинка жълтък през ден и да мия яйцето със сапун преди варене.

# 481
И ние бяхме на консултация във вторник, 72 см и 8.380 кг

Аз още не мога да заместя даже и обяда... Продължава да си търси млякото, без значение колко пюре е изял.. Педи каза, че според нея няма смисъл за включвам следобедна закуска преди да съм заместила обяда качествено.

Иначе, долните две зъбчета си ги имаме от малко повече от 2 седмици, но, разбира се, миражът "спокойствие" беше кратък, сега започнаха горните да го дразнят...

Не си спомням дали тук или в друга тема беше коментирано относно слънцезащитните кремчета. Вие ще мажете ли с нещо? Потърсих инфо по въпроса, но не открих кой знае какво - реално защо има практика да не се мажат до годинка? Ако кожата на бебето е нормална, не мога да си обясня какъв е проблемът..
На нас ни подариха слънцезащитно мляко беше, ако не се лъжа, на Здраве бебе, търсих възрастово ограничение на опаковката, но няма никъде нищо.
Още не съм го мазала, но със сигурност като отидем на море ще трябва - като знам баща му как става на раче дори под сянка.... Grinning

# 482
Suprememe, и моят бебок търси гърда, но май е, защото го дразнят зъбките и защото така заспива, а не защото е гладен. Все още нямаме изникнало зъбче.
Ще изчакам да минат два, три дни от ваксината и ще започна кашата, дано скоро заместим, като хората, и двете хранения. 😁
Аз съм чувала, че не е добре до 6 месеца слънцезащита, а не до година.
Колкото и да го пазя от слънцето крачетата почти винаги ги пече и вече започва да хващат тен.
Днес попитах педи и тя каза, че няма проблем да го мажа.
Понеже го къпя с козметиката на Мустела мисля да взема и техния лосион с фактор 50, за да не смесвам различни марки козметика.

# 483
Не мажа с нищо купих чадър за количката от Джъмбо.

# 484
Ох, не знам вече. Имам чувството, че още 30 години ще се кърмим Joy
Чадър и аз взех от Джъмбо, много му се кефя Grinning Въпросът беше по-скоро за плаж, от колкото в градска среда. Ние излизаме предимно след 17 ч и преди 12ч, когато успеем да се доредим до разходка. Слънцето тогава не е чак толкова силно и мисля, че му е добре с чадърчето.

Иначе, моят юнак напоследък много ме забавлява с разни неща, едно от които е, че застава на 4 крака и започва да си мести дупето напред-назад, наляво-надясно Grinning Ама все още не може да включи, че трябва да мести краката И ръцете Grinning Пак успява да се придвижва, де, ама ми е много смешен. Също така има някакво огромно желание да стъпва като някой го придържа, в повечето случаи това съм аз, и да ви кажа, ръцете вече ме болят, имам чувството, че съм направила егати бицепса Grinning Почвам да се замислям за проходилка след 1-2 месеца, ама първо ще прочета за тях - чувала съм, че били вредни.

# 485
За паяка аз съм против и няма да й купя.И нашата много се кефи като я придържаме и ходи,един големи крачки 😀 готова е 😀😀😀 бебето беглец не спира да се търкаля из леглото не смея да мръдна и да я оставя

# 486
И моя младеж иска да прави стъпки и ако може цял ден да го държа ще е най - доволен.
За проходилката и аз се чудех, но на месец като го водих на ортопед той категорично забрани проходилка, като компромис предложи Уолкър.
Днес го водих на хирург при професор Огнян Бранков, има патологична фимоза, стискайте ми палци да се оправи само с кремчето, което му предписа.

# 487
Стискам палци!! Всичко ще е наред, спокойно. Heart

# 488
Благодаря 😘

# 489
Стискаме палци Вики!

Ние си имаме 2 долни зъбчета вече дестина дни и май чакаме горните зъбчета.
Запранваме се 4ти ден с картофче. Мн смешен беше първите дни , незнае какво да го прави 😆 Сега вече отваря устата и чака 😆
Наща педи каза след 6м може слънцезащитно кремче , даде ми мостри на Ларош, а аз купих едно на Avene ... но предимно сме на сянка и до сега само веднъж намазах съвсем леко крачетата.
Аз пък хич не съм доволна от чадъра на Джъмбо , не държи много тази
част която се огъва ...

# 490
При моя още няма нито един зъб, но е бяло доста и горе и долу.
Ние вече сме на тиквичка, добро прасе е досега всичко му хареса. 😁
Аз започнах картоф, морков, пащърнак, тиква и сега тиквичка.

Момичета, да ви питам на 6 месеца нали се ходи на нефролог, вие насочили ли сте се към някой за когото сте чули добри мнения?
За София ме интересува конкретно.

# 491
Viki, нашата педиатърка даде направление за коремна ехография и каза да се обадя в Детско здраве за час.
Моя позната каза, че е доволна от клиника България, там се плаща, явно не работят с НЗОК, но име на лекар не ми препоръча нито една от двете.

Последна редакция: пт, 17 юли 2020, 09:18 от RFM

# 492
  • София
Момичета здравейте,

Черпя ви виртуално, днес моето момче стана на половин година! Как лети времето!  Вече е 9,700лг, 75см, расте като гъбка.
RFM твоето момченце май е на 13ти, честито и на него!😍

Със захранването малко бях спряла, защото имаше температура от ваксините, плюс това че му избиха и двата горни резеца, та сме със 4 зъбчета. Определено избиването не е без симптомно.  Давам разни неща , ама ефект слаба работа.

Аз чадърче имам към количката , но не ми е удобно. Купих си най-обикновен сенник , мисля че на Лорели, страхотна работа ми върши!

Някои беше попитал, защо не е препоръчителна слънцезащита при бебета - заради състава в мазилата, общо взето са си химии. Уж бебешките са минерални, ама знаеш ли... На Авен имам и аз. Мазала съм крачета, ръце , два , три пъти, но той е много бял. Вижте и марката wooden spoon, водят я хубава , но не съм ги ползвала.

Вики, стискам палци да се оправи ! Дръж ни в течение. Аз имам контакт на професор Бранков, казаха мо да го заведа 7-8 месец за пишлето. Той в Токуда ли приема?
още ? Какво ти е впечатлението. Мен силно ми го препоръчаха.

Днес бяхме на ехография на коремни органи , видя и мозъка, всичко е ок. Бяхме при д-р Масларска в Токуда.

Освен нея ми препоръчаха и:

Ехограф коремни ограни ( нефрология ):

•   Д-р Мария Калайджиева - неонатолог, педиатър - МБАЛ "Токуда Болница София"

•   Д-р Татяна Цанова - детски болести и по детска нефрология - ДКЦ "Софиямед"

•   Д-р Светлана Маринова - Педиатър, Детски нефролог - МЦ Детско здраве - филиал Ами Буе; 1ДКК бул. „България“ 51А

•   Д-р Христина Шкодрова  -  ДЕТСКИ БОЛЕСТИ И ДЕТСКА КАРДИОЛОГИЯ 02/847-03-21 вътр.152

Бяхме и на ортопед , всичко е 6. Отново съм много доволна от доктор Фурлакис. Кажете ако искате насоките му след 6м, изпрати ми ги по имейл.

Утре мисля да дам сладък картоф. Кашите ми казаха , че се въвеждали по-бързо стига детето да има апетит, а моето за сега си хапва , пу пу.

# 493
Рей, много благодаря за подкрепата и за изчерпателната информация. 💓

Честита ви половин годинка!

Професор Бранков приема в Детския център на Токуда, много добре са го измислили удобно е. На първият етаж, с отделна чакалня, нямаше струпване, часовете се спазват +/-15 минути.

Много мил беше, подробно обяснява, показва по няколко пъти.
Изключително нежно прегледа малчо, той дори не разбра какво става, през цялото време се усмихваше и гукаше. 😁

Впечатли ме и фактът, че ми каза ако педиатърката не даде направление за 20.08, просто да отида, без да минавам регистратура...т.е. да не плащам пак.
И не става въпрос за парите, а за това че предложи.
С другите пациенти също беше внимателен.
Тук във форума има тема с него, ако имаш въпроси пиши му почти веднага отговаря.

# 494
Благодаря, Ray of Light, да На 13 стана на половин годинка. ❤️ Чистит половин рожден ден и на вас 😁, да е жив и здрав!

Задължително ли е ходенето на ортопед на 6 месеца, защото ние бяхме на 45 дни при Ефремов и той каза, че всичко е наред, не е казал за ходихме пак.
Нашата педи нищо не е споменала за прегледа на пишлето, ще я питам другия месец.
Аз ще се радвам да ми кажеш какви насоки е дал за след 6м.
На мен ми дадоха сенник, но ще взема и една Мустела за крачетата, за всеки случай, ако го пече и със сенника.

Общи условия

Активация на акаунт