Януарски бебета - тема 1

• 22 547
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
Слава Богу и моето мъниче се държи добре в присъствието на чужди хора, наблюдава с интерес и ако е на кеф се усмихва. Бабите още не ги е виждала,така че не знам как ще реагира.
За нищо на света не бих я оставила да плаче!

# 466
Не го оставям да реве, не мисля че така ще го възпитам, нито вярвам в това, че така му се развиват дробовете 😁.
Според свекървата ако го оставям да реве той ще се умори и ще заспи?!

Моята свекърва точно така мисли! Аз дори не мога и да си помисля детето да се разреве и да го оставя!
А това за дробовете е пълно клише и мед. е доказано че не е вярно.

# 467
Абсолютно съм съгласна и не знам как ще си седя кротко в другата стая, а той ще реве.
Всички ми говорят, че така ще се научи да ме манипулира с плач, но и в това не вярвам, все пак става въпрос за бебе на 5  + месеца, не за голямо дете.
Да не говорим, че така се учи, че ако има проблем има кой да се отзове и така се изгражда открита и уверена личност в бъдеще.
Аз съм фен на Монтесори, а не на свекървата 😁

# 468
Оставям ги да реват и бебето и каката. Целта не е възпитание а по скоро крайна мярка. Наядена сменена и реве. Не мога да я разнасям по цял ден имам и домакинска работа за вършене.
Реват и от солидарност към другата, каката е в бебешки пубертет реве за всичко. В този момент и бебето почва да реве пълна симфония. Вече 6 м сякаш претръпнах нека си пореват.

# 469
Не го оставям да реве, но естествено не може постоянно да е на ръце - имаме люлка, занимава се и с играчки, возя го дори с количката вкъщи, ако е необходимо. Той става все по-хитър - има моменти, когато както каза kikair просто реве за внимание - взимаш го на ръце и спира веднага (то няма какво да е като е нахранен, преобут и не му се спи)

Иначе с други хора се държи добре засега, със свеки е свикнал напълно още от раждането, с майка ми се чувства добре също, а откакто му заместих обяда имам едни свободни 5-6 часа, от които гледам да се възползвам максимално, когато има на кого да го оставя.

Четох, че около 6м възраст започват да искат да са само при мама, мисля, че забелязвам някакви подобни желания и у него, затова гледам като се занимава сам да стоя настрани - иначе нищо няма да мога да свърша по цял ден.

# 470
Мамчета направо Ви завиждам на тези, които има кой да им помага с бебето. Мъжа ми работи по 12 часа. Каката е за 2 клас и не иска при бабите, а малката когато е в моите ръце се усмихва на всеки, даже се смее на глас, НО никой да не смее да я вземе. Бабите и двете са в други градове, като идем при тях даже на леглото не мога да я оставя, бебка не обича да сменя обстановката. Ами да ви кажа и на тоалетна сме заедно, милата все още силно си мисли че сме едно цяло.

# 471
Аз живея със свекърва ми, но повечето време си ги гледам сама.  И голямата търси мен не стои при тях много .
Да от като стана на 6 м почна повече да капризничи така ще е докато не проходи.

# 472
Аз въведох тиква, морков, картоф, пащърнак и сега започвам с тиквичка.
Известно време не давам тиква и морков, защото от жегите слънчо получи пъпчици и педи, плюс още една лекарка, ме посъветваха за всеки случай да не давам известно време оранжеви храни. За щастие вече почти няма пъпчици, но то и времето леко се охлади.

Малкият изяжда около 130гр пюре, но пак търси гърда, особено ако му се спи след ядене.

Каши още не съм давала, ще питам педи на 16-ти какво мисли. Чудя се дали с безмлечна елда, или безмлечна оризова да започна.
Повечето хора, след обяда, заместват храненето около 16-17ч., но пък сега чета, че други това преди обяд... Обърках се, май ще се доверя на педи, ще я питам.

Мисля, че след 3,4 дни въвеждане мога да дам цяла порция каша, след като обядът е заместен, едва ли има смисъл да се чака 7-10 дни, ако детето има апетит и му харесва.

Бебчо се радва на нови места и други хора. Ние се гледаме сами, защото живеем сами в София, но няколко пъти е идвала свекървата и съм го оставяла за 2, 3 часа между храненията.
 За нощувка - не мисля, че скоро ще се случи.

От 2,3 седмици се буди всяка вечер около 2,3ч. и докато не му дам гърда, не заспива..... Тъкмо си мислех,че съм изградила режим иииии малчо ми показа, че жестоко съм се лъгала. 😂 С тези ставания вечер яде по различно време сутрин и съответно се случва същото и със следващите хранения.

Последна редакция: пн, 13 юли 2020, 14:54 от RFM

# 473
Чувала съм, че в началото при захранването може да доведе до по-често будене вечер. Все пак това стомахче не е трябвало да се справя с друго освен с кърма/АМ и отнема време да се нагоди. Има и голям скок в растежа на 6м, желанието за пълзене също може да причини неспокоен сън.
И ние сами се гледаме, мойте родители са в България, а на съпруга живеят на 40мин път. Когато беше по-малка и родителите ми бяха на гости 3 седмици, я оставихме за няколко часа да я гледат, а ние отивахме на ресторант примерно.
Много ми е трудно да си предтавя в момента да я оставя на някои друг, сега 4 месеца нон стоп е била с нас. Но знам че това е пречка в моята глава, а не нещо което идва от нея. Просто трябва да опитаме и да видим как ще реагира.
За щастие таткото работи от вкъщи от началото на извънредното положение и изглежда няма да се връща в университета преди октомври. В пъти по-лесно е когато има 2 човека да гледат бебчето, признавам невероятната сила и усилия на самотните родители!

Днес е много кисела с тези горни зъби пак, мисля че излизат 3 едновременно като погледнах. Всяка вечер се моля да се покаже поне един на другия ден че се измъчихме и 3мата. Като не я боли си я оставяме да си играе сама или в шезлонга (в една стая с нас естествено) и си е щастлива и доволна. Но сега като я боли, нищо не й е на кеф, иска само да сме с нея и да я разсейваме, не е доволна и на ръце да е и никак. Ще взема целия ден да я разхождам навън в раницата, това е единственото време когато е спокойна и не мрънка. 😔
Аз въведох тиква, морков, картоф, пащърнак и сега започвам с тиквичка.
Известно време не давам тиква и морков, защото от жегите слънчо получи пъпчици и педи, плюс още една лекарка, ме посъветваха за всеки случай да не давам известно време оранжеви храни. За щастие вече почти няма пъпчици, но то и времето леко се охлади.

Малкият изяжда около 130гр пюре, но пак търси гърда, особено ако му се спи след ядене.
Аз въвеждам зеленчуците по 4 дни.
Каши още не съм давала, ще питам педи на 16-ти какво мисли. Чудя се дали с безмлечна елда, или безмлечна оризова да започна.
Повечето хора, след обяда, заместват храненето около 16-17ч., но пък сега чета, че други това преди обяд... Обърках се, май ще се доверя на педи, ще я питам.

Бебчо се радва на нови места и други хора. Ние се гледаме сами, защото живеем сами в София, но няколко пъти е идвала свекървата и съм го оставяла за 2, 3 часа между храненията.
 За нощувка - не мисля, че скоро ще се случи.

От 2,3 седмици се буди всяка вечер около 2,3ч. и докато не му дам гърда, не заспива..... Тъкмо си мислех,че съм изградила режим иииии малчо ми показа, че жестоко съм се лъгала. 😂 С тези ставания вечер яде по различно време сутрин и съответно се случва същото и със следващите хранения.

# 474
Днес тъкмо се засилих да купя всички гелове за зъби в аптеката взе ,че проби първото зъбче. ☺️
На 6 м и 21 дена е.
Скрит текст:

# 475
Какво усмихнато бебе !Кукличка малка! Честито първо зъбче!

# 476
Като за първи път колко каша дадохте?

# 477
Направих 60 мл колко яде не помня.

# 478
Здравейте, реших да споделя опита ни с гърне. Детето е родено в последните дни на декември. Преди 2-3 седмици му купих гърне- много малко и с висока облегалка. Реших от 1 седмица да започна да го пробвам да ака в него. Стои много стабилно като го сложа. Първите 2 успешни опита бяха след като го усетих, че започва да се напъва, но следващите 2 вече знам долу горе към колко часа я върши тази работа и го слагам и за мое учудване вече имаме 4 акита в гърне и 2 пишанки. Дупето на моя юнак е голямо и скоро ще купя по - голямо гърне, защото това му е тясно.
Зъби нямаме. А със захранването все си мисля, че не правя нещо както трябва. Режима ни е:
- ам
- зеленчуково пюре с малко ам след това /обикновено 60мл/
- плодова каша /пак си търси млякото после/
-ам
-ам
Скоро ще въвеждам месо и се надявам с него да се засища и да заместя обяда. Хубаво лято на всички бебчовци и мами.

# 479
Моето ака в гърне от 3 месечна. В началото я придържах сега седи стабилно. По принцип ака сутрин след мляко та винаги я слагам тогава.
Имам едно пеещо гърне и два броя на Чико ОК гърнето. Едното за каката едното за бебето. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт