Януарски бебета - тема 1

• 22 493
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
Вие къде държите бебетата докато трябва да свършите нещо? Имам два вида шезлонги, единия с по-легнало положение с вибрация и един по-изправен, който се клатушка когато бебето рита с крачета. Обаче и двете се напъват да сядат и ме е страх, че могат да се наклонят много напред и да паднат, нищо че са завързани. Имам и едни люлки, като градински, по-безопасни ми се виждат, но не искат и секунда да стоят в тях, ако не ги люлям. Всичко правя с телефона в ръка, за да ги гледам на камерата, че толкова шавливи са станали, до тоалетната ме е страх да ида 😀 А в кошарите абсурд, ако не е за спане.

# 616
Аз слагам моите в стола за хранене, разбира се бутам и някоя играчка в ръцете, която непрекъснато вдигам от земята, защото обичат да я пускат долу. Така успявам да свърша нещо набързо, най- много половин час да изкарат в него. Обаче имам само 1 стол (кухнята е малка), затова гледам поне едното да спи и тогава почвам да шетам с другото под мишница. Много често ги слагам в кошарата и двамата, да си играят седнали с играчките. Все още не могат да се изправят сами. Шезлонги и аз имам два различни, но не ги оставам там сами, макар че от единия не могат да се измъкнат, но пищят много силно. Най продължително стоят на дивана в ъгъла, заобиколени с възглавници да не паднат. Дивана ни е голям, ъглов с лежанка и има място и за двете. Все пак  не ги оставям много сами, дори да са на земята.

# 617
Аз като върша нещо го слагам в стола за хранене и давам играчки. И той ги хвърля постоянно, но известно време си се забавлява сам. Понякога и в кошарата се заиграва с нещо, но по често не иска да стои там. Общо взето трябва да ме гледа като правя нещо, може да не му обръщам внимание, но да има визуален контакт. Шезлонг вече отдавна не иска, иска да се надига и да гледа.

На обяд давам 200 гр пюре ( с пилешко примерно) и пак плаче за още ... голям глад ... някой път решава и да си доцока... та и аз незнам кога ще го заместим официално този обяд....
От три дни е ужас при нас, буди се нощем през 20 мин , имам най безсънните нощи, откакто съм родила. Тези зъби горните са голям ад, спи му се , но е мн неспокоен и мрънка и хленчи по малко в съня си ...и като се събуди- няма заспиване

# 618
И и ние сме така със съня. И двете още нямат зъби, долните са тръгнали. Особено едната през деня дремва по 30 минути, като през тях преревава поне 2 пъти. Вечер не знам по колко пъти ставаме, имам чувството че са около 40 .. поне 😀 Бяхме 2 седмици при другата баба, там ги разнасяха и занимаваха постоянно и сега всичко ми излиза през носа. Само да ме видят, че отварям вратата да излизам и се почва едно викане, пищене, ще кажеш че някой ги изтезава. И в комплект с будуването никаква не мога да я свърша. Правя им пюретата в 5 сутринта, поне да съм спокойна, че има какво да обядват.

# 619
Аз съм взела едно като заграждение от Джъмбо, отдолу сложих от тези пъзелчета за под (голямо обяснение направих) и вътре си играе с играчките докато си карам работата.
От няколко дни яденето е станало истински кошмар. Яде 10-15 лъжички, после иска да бърка с ръка в купичката и като не и дам започва един рев все едно жива я дерат. Мисля че иска сама да яде, но като я пробвах с по-големи парчета да си ги държи само стиска и пуска на земята. Остатъка го маже по лицето. Не знам колко пъти вече вадя храна от очите. А както сме и с режим на водата става "приказка".

# 620
И аз в столчето за хранене я държа,но не седи повече от половин час. Давам играчки и й говоря непрекъснато,но й омръзва бързо. От няколко дни както си се гушкаме и играем и почва да се нервира,да пищи и се опитва да ме хапе. Възможно ли е да прави така заради зъби? Иначе вече от доста време гризе упорито играчки,ръце, биберон, изобщо всичко до което се докопа и се плюнчи обилно,но зъби няма все още.

# 621
Crisida и аз купих от тези пъзели за под, обаче в момента в който ги сложих и на секундата го разглобиха. Изпаднах в ужас да не глътнат някоя цифра или точка, че всичко пъхат в устата. Сега пъзела го покривам с одеало и пак стоя нащрек да не го докопат.  Вече съжалявам, че не взех от тези дето не се разглобяват, ами само се сгъват, но бяха значително по скъпи и сега ме е яд, но нищо, пак ще отида в магазина.

# 622
И и ние сме така със съня. И двете още нямат зъби, долните са тръгнали. Особено едната през деня дремва по 30 минути, като през тях преревава поне 2 пъти. Вечер не знам по колко пъти ставаме, имам чувството че са около 40 .. поне 😀 Бяхме 2 седмици при другата баба, там ги разнасяха и занимаваха постоянно и сега всичко ми излиза през носа. Само да ме видят, че отварям вратата да излизам и се почва едно викане, пищене, ще кажеш че някой ги изтезава. И в комплект с будуването никаква не мога да я свърша. Правя им пюретата в 5 сутринта, поне да съм спокойна, че има какво да обядват.

Ние ги разделихме с ММ, за да не се будят едно друго, той спи с едното бебе в едната стая, аз с другото в другата стая. Така всеки обслужва само едно бебе и успяваме да поспим.
Деси има два зъба , които излязоха в началото на седми, но още търка венците, а Християн, сега му пробиват първите зъби, в средата на 8 месец сме и те така се будят с рев, затова се принудихме да ги разделим. Вече ставаме само по 1-2 пъти през ноща.

# 623
За мен столчето е само за ядене, а кошарата само за спане и тя много добре го знае.  Не ги ползвам за игра.
Иска ми се вече да спи само на обяд, но мисля че е много рано за един сън през деня неделя става на 8 м.
Днес заспа малко към 11 ч събудих я в 12 за обяд хапна и после пак я сложих да спи след 14:00. Малко протестира но и мама е човек има нужда от почивка. Сега двете спят с каката. Като станат ще хапнат.
Времето днес е много кофти сутринта излязохме до магазина,  но вечерна разходка май няма да има.

# 624
Аз също съм на мнение, че стола за храна си е за това и кошарата за спане също се ползва по предназначение. От няколко месеца ползвам кошара за игра, която е позиционирана в трапезарията. Тя ни е предоставена ит роднини. Аз купих матрак, който е много пъстър и е пак за игра. Вътре е пълно с играчки, с които не може д се нарани. Виждам го през мрежата докато върша нещо в кухнята или съм се излегнала на дивана... той винаги много се е заигравал сам. Още на 40 дни се кефеше на активна гимнастика. И сега в някакъв момент му писва да играе сам, но имам едни поне 30-40 мин в повечето случаи. Нашите съображения с кошарата за игра са заради кучето. Вече има “бой” и рев за играчките на другия. Изключително ми е удобно и безопасно с нея.

# 625
Моят младеж никъде не иска повече от 30 минути. Стол, кошара, шезлонг - редувам ги постоянно, за да свърша нещо.

Не знам защо последните десетина дни започна да се буди пак към 2.00 - 3.00ч да яде.
Вашите бебчетата будят ли се?

Днес бяхме на консултация, яде като прасе, а е качил само 200 грама, а се е удължил с 5 см.
То няма месец от миналата консултация, защото бяхме на 30.07, ама не е ли малко?
Педиатърката каза, че няма проблем според нея.

# 626
Вики, моя младеж по миналия месец беше наддал 200 и малко грама и педи каза , че е абсолютно нормално , а последния месец пък 800гр ... така че, мисля че няма място за притесние.
И при нас  е страшно нощем , не е имал нощно хранене от както беше на 2 мес ... а сега пак ... буди се по 3-4 пъти на вечер, и поне един път яде ... искам вече да избиват тея горни зъби, че това просто не е моето дете.  Венците му са адски подути, но зъбче още няма.
Дадох банан днес - изобщо не го хареса .. мн странно, всички казват, че банана мн се харесва ... ама на.

Момичета , как са фонтанелите на вашите бебоци? Аз днес я напирах леко вдлъбната и веднага писах на педи. Тя каза, че най вероятно е обезводнен и трябва да приема повече течности , но той си пие даже доста ...

# 627
Вики,радвай се ,че издържа по половин час. Моята лигла 5 минути не издържа никъде ако мама не е до нея. Успявам да свърша нещичко само докато спи. Играчките са й интересни само докато някой от нас играе с нея.
Имаме сериозен проблем с млякото. До 6 месеца беше на смесено хранене с кърма и хипоалергично мляко. На последната консултация педиатъра смени млякото с нормално такова. От тогава малката повръща след всяко хранене. Не е голямо количество,поради което педиатъра не му отдава значение,но мен ме притеснява. Случвало ли се е на някоя от вас и как се справихте?

# 628
Щом повръща значи прехранваш бебето.
Буди се понякога за мляко, но рядко.
Смее се вече на големите каки и батковци които играят в парка. Иска да върви хваната за ръчички, не пълзи явно и няма да пропълзи. Давам понякога сама да се храни с парчета хваща дъвче гълта.
А най-много се забавлява с кака си ,почнаха да си играят заедно. Каката показва нещо тя гледа, кичи я с гердани.
Почнах ме да и правим детска стая наполовина готова. Но за сега спят и двете с мен.

# 629
И ние започнахме да се будим в 3 вместо в 5 за мляко.Оризовата каша чиста много я ядат, вчера сложих банан и с 300 зора изядоха по няколко лъжички. Чудя се колко грама каша трябва да изяждат, за да е заместена следобедната закуска? Имам чувството, че никога няма да ми откажат млякото след това.
И ние се теглихме тези дни и се учудих колко малко са качили. Едната само 200 грама, а винаги всичко си изяжда. Но пък оставя ли я някъде да се обръща и да се опитва да лази и не се спира. Може би просто са започнали да изразходват повече енергия.

Общи условия

Активация на акаунт