Януарски бебета - тема 1

• 22 506
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
Оох, Мими.. Стискам палци всичко да е окей.

Аз също предлагах грозде, но не му харесва, че трябва да дъвче... Облизва и до там. Чудя се дали да го предложа пасирано, ама ми се иска да не се учи все на пасирано... Иначе бисквитки си хапва без проблем, дъвче си ги. Rolling Eyes

На мен баба ми праща колети с неща от нейната градина. Миналият месец сготвих всичко и замразих пюрета за 10-тина дена, този път реших да правя пюрета за 2-3 дена.
Иначе казано, на мен също не ми се готви ежедневно И за детето... Честно казано малко в повече ми идва понякога, ама какво да се прави. Много се изнервям, че не се наспивам от известно време и разговорите с мен вървят трудно и мудно, докато включа някой за какво ми говори........... Grinning
Нямам търпение да включа още някои храни, за да мога да му предлагам от нашето ядене.

# 601
Малката има за сега само едно хранене с пюре, което дори още не е напълно заместено. Хапва си зеленчуково пюре с месо,после си търси мляко,но не винаги. Давам също и плодове в силиконов държач.

Оризовата каша (готова с ванилия) не й хареса особено,смесих я с първо с банани,после с круши,без особен успех. Може и от кашата да е.
И аз съм изморена и неадекватна. Родителите ми са ми на гости и се радват на детето,а на мен само ми се спи.
Мими,да ти минава бързо,мила, че сега вече нямаме право да се разболяваме!

# 602
Днес дадох грозде след обяда много и хареса. Разделям на две махам семките и давам парче по парче тя дъвче и преглъща. Днес яде бяло, а миналата седмица яде черно. Имаме лозе и асми в двора ранните сортове почнаха да зреят.

А люспите махаш ли? И аз смятам да им дам на моите. Мисля и гъби да им дам. Някой да е давал гъби?

# 603
Мими да оздравяваш бързо. Да се оплача и аз, едно от децата ми бръкна в окото и днес хоп „ечемик”, незнам дали е такова, защото никога не съм имала до сега, ама така казват другите. Боли, сърби, зачервено е, подуто и на всичкото отгоре, давах грис на децата, а те се посраха. Цял ден сменям памперси на конвейер...луда работа.

# 604
Благодаря ви,мамита 😘 Хубав ден и да се пазим наистина

# 605
Люспите не махам тя си ги гълта само семките махам.
Гъби не е ли рано за гъби  след година и половина знам аз даже повече.

# 606
Здравейте,

Вече четири пъти дадох жълтък, а след  седмица планирам старта на захранването с месо.
Каши давам ориз и елда, в неделя ще му предложа и с царевица.

Аз все още не съм давала сурови плодове, но скоро мисля да го направя.

Моето момче вече е 8кг.😁

# 607
Мими, бързо да се оправяш и да не се повтаря!

Аз вчера изцедих малко сок от диня да си пробва, а онзи ден съъъвсем нюню парченце пъпеш да си близне. Малко извън плана за захранване, ама то детето така се плюнчеше докато ни гледа да ядем, че неиздържах.
Беше се коментирало по рано в групата за диня и пъпеш май ... ама не помня много 🤣

След пюрето на обяд вече мн рядко търси да цока, но след кашата с плодове- задължително .... незнам къде го побира

# 608
Мамчета, тъй като сега има в изобилие домати в градината искам да попитам няколко въпроса. Кога мислите да въведете домата? Ако Обеля доматите и ги направя на пюре след което заледя в ледени фигурки дали ще стават за употреба? 🙄🙄🙄

# 609
Да оздравяваш, Мими Simple Smile
Лавандулова гора, домат мисля след като стане на една година... И понеже ще искам да е хубав и домашен, сигурно ще е чак като стане на 1.5 години. Доколкото знам доматите са много полезни, но са за малко по-големи бебчета Simple Smile Въпреки че ако му дадеш съвсем малко нищо няма да му стане Simple Smile

# 610
Оня ден (7++) розов от двора на леля й, нарязан на ивици и обелен. Ако искате да дадете някакви парченца, доматът е доста лесна текстура Simple Smile
Вече сме с 3 зъба, след месец и половина мъка, горният зъб изби по време на полета до България 😅 детето беше изненадващо много спокойно, летяхме само с ергономична раница и изобщо не ни потрябва количка.
Чакаме сега вторият горен, почти е пробил и той.
Детето абсолютно сияе сега като има много хора да си играят с нея, баби дядовци, пра бабата 🥰
Мамчета, тъй като сега има в изобилие домати в градината искам да попитам няколко въпроса. Кога мислите да въведете домата? Ако Обеля доматите и ги направя на пюре след което заледя в ледени фигурки дали ще стават за употреба? 🙄🙄🙄

# 611
Домат е яла в супа.
Иначе се бели кората махат се и семките.

# 612
  • София
Момичета здравейте,

Малко бях офлайн тези дни. Да ви почерпя виртуално на 14ти имах рожден ден.
Бяхме и малко на моренце по северното Черноморие малкия много се забавляваше.

Мими, как си? Надявам се вече си по-добре!

Хубаво се получи , че съм в Добрич и тук му приготвих на младежа пюренца от домашно пилешко и заешко. Към момента има две заместени хранения около 14:00 и към 17:00, зеленчук с месо и каша с плод. И аз мисля че за трето е рани. Той е на ам пие около 500-550мл. Иначе колкото му дам толкова ще изяде. Кашите приготвям аз, накисвам елда, просо, киноа ( безглутенови ) после варя и пасирам с плод. Купените не го одобри. Ще въвеждам жълтък идните дни. Пресен копър и магданоз в зеленчуковото пюре слагате ли още и стар лук?
Има 4 зъба, като венеца е побелял на още 4.
Тази седмица сме на консултация, последно беше около 10кг , 75,76см, не мисля че е мръднал, от два месеца си е така.

# 613
Еее, честит рожден ден. Бъди здрава ти и всички, които обичаш!

Моя няма заместено хранене, зъбите още не избиват, в четвъртък и ние сме на консултация.

Иначе нищо не отказва за ядене и предпочита готови пюрета и каши, което ме устройва 😁😁😁

# 614
Благодаря добре съм❤ вече си я гледам сега сме в парка спинка от 30 мин.....КЕФ 🌞👼😀😀😀😀
На 28 сме на консултация 🌞

Общи условия

Активация на акаунт