Януарски бебета - тема 1

• 22 518
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
Моят също не прави никакви опити да пълзи, опитва се да сяда, но не много успешно.
Аз съм заместила обяда вече от месец, от 2 седмици насам му давам каша следобяд, но половин доза и го дохранвам с кърма. Страх ме е, че не пие вода все още, постоянно предлагаме, но само си чеше венците с биберона, изпива по 20-30 мл максимум на ден.
Някой знае ли колко млечни хранения трябва да имаме? Педиатърът каза да давам кашата с плод, но така ще му останат само 3 млечни хранения, та се чудя...Същевременно до първата годинка нали трябва да им е основното хранене с мляко... Иначе аз започнах с оризова каша на Хип, 100% ориз е съдържанието, доста е безвкусна, но с пюре от круши много му харесва. Вчера му дадох и овес, мисля следващите дни да продължа с него.
Аз си купих уред Tommee Tippee за приготвяне на храна - много е удобен и мисля, че ще си избие инвестицията в най-скоро време. Само подготвям зеленчуците и ги слагам вътре - след 20 минути пюрето ми е готово сварено (реално на пара) и пасирано идеално гладко (има и опции да не го пасирате гладко, според желанията на детето). Най-хубавото е, че мога да му правя всякакви комбинации и дори зеленчуци като зелен фасул и грах се пасират идеално, за да не чистя люспи и т.н.
Някой каза, че бебето му е плакало като са му взимали кръв - аз очаквах също рев, защото от ваксините плачеше, но нямаше - пробиха му пръстчето с пистолет и не издаде нито звук. Ходихме в Кандиларов (защото работят и в неделя).

# 586
Днес бяхме на нефролог и каза, че всичко е наред. ❤️
Мисля, че му пипна фонтанелата и попита дали забелваме пишлето, но лично мен ме е страх и оставям мъжа ми след къпане да прави опити. 😁 Не виждам нищо забелено, но не каза да има някакъв проблем.

Аз също съм за психиатър, ако питате ММ. 😂😁 Но за развитието на детето не се притеснявам, защото много деца първо прохождат и след това пропълзяват. А самостоятелното сядане май трябва да се случи до десети месец.

Моето момче имаше период, в който много се обръщаше от корем по гръб и по-рядко от гръб по корем, но последния месец е доста мързелив и май се е обърнал не повече от 4,5 пъти.

Продължава да не стои много по корем, рядко издържа повече от 10 минути. Но когато е по гръб се избутва с краката назад и сякаш се опитва да направи мост - това са най - честите му упражнения. 😂

Моето захранване върви странно - понякога не търси гърда след обяда или следобедната закуска, а друг път не спира да плаче докато не му дам поне 2,3 минути да суче.

Нощните хранения продължават, но от време на време пропуска и се събужда около 6ч.

# 587
Моето е на 7 м и 10 дни има три заместени хранения. Отскоро давам попара за закуска. На обяд пюре и каша след обяд. Понякога има 4 понякога 5 хранения. Нощно няма, но при зъби понякога се буди за мляко.

# 588
Аз пък мисля, че е рано да се изправя ама какво да я правя.... Всяко дете е различно.
Споделете от къде ще купувате каски 😀
Успешно събрахме малко урина и веднага я занесохме и при ехографа всичко е наред естествено пак голям рев Sad
Следобед й направих царевична каша с тиква

# 589
Привет момичета!
Нещо забравям да влизам напоследък, но изчетох всичко.
 На 6 мес и 5 дни сме 8600 и 68см. Нашето пишле оке отначалото си е почти забелено и остава съвсееем мъничко, та с него нямаме проблеми.
На третия опит успях да взема урина с контейнерче. Преди това два колектора заминаха на вятъра. Боцнаха ни днес за кръв, юнака дори не разбра. Всичко ни е наред.
Ходихме на нефролог вчера, има разширено легенче на Л. бъбрек. Успокои ме, че всяко второ дете го има и обикновено го израстват. Уж не било притеснително, но трябва да го следим на 3-4м. И нефроложката и педи ми казаха поне 200мл вода на ден, а той изпива пряко сили 120-130мл

Малкия се върти във всички посоки постоянно, това му е начина за придвижване за сега. Не иска да пълзи, а ако го изправя да го подпра на краченца, яко поддават. Гъне колената и почва мн смешно да върти дупето.
Запека оправихме с въвеждане на синя слива. Да живее сливата 😆. Днес дадох за първи път и оризова каша( добавих малко пюре от круша). При нас всичко се харесва, има апетит детето ( прилича на мама и тати 😆). На обяд изяжда около 130гр зеленчуково пюре - незнам това достатъчно ли е , обикновено търси и гърда след това.

Извинете за дългия пост!

# 590
Здравейте ние сме на 6 м.и 20 дни. Малката вече започна да пълзи доста стабилно без да забива главичка. Лошото е ,че вече не мога да я оставя върху спалнята да спи,  събуди ли се и тръгва. Взехме от старите дебели юргани от село, постелих го като килим на средата на хола. Така поне ми е по спокойни,че няма от къде да падне. Имаме опити за ставане, но все още не успява задържа се около минута седнала на колене и пада на страни ( но се пази, стяга се и все едно гледате забавен кадър от филма) 😁. След всяко ядене иска гърда. При вас така ли е? Даже понякога хапва 50-60 мг. зеленчуково пюре и не отваря уста инати се, но дам ли и гърдата цоца. Нямаме зъбки все още и сме много не спокойни през нощите. С лепенка на пъпчето сме от 1 месец като и сменя доктора лепенката на 10 дни, за да се прибере. Имаше и други бебета с пълна херния, при вас как е положението? Прибраха ли се?

# 591
Здравейте ние сме на 6 м.и 20 дни. Малката вече започна да пълзи доста стабилно без да забива главичка. Лошото е ,че вече не мога да я оставя върху спалнята да спи,  събуди ли се и тръгва. Взехме от старите дебели юргани от село, постелих го като килим на средата на хола. Така поне ми е по спокойни,че няма от къде да падне. Имаме опити за ставане, но все още не успява задържа се около минута седнала на колене и пада на страни ( но се пази, стяга се и все едно гледате забавен кадър от филма) 😁. След всяко ядене иска гърда. При вас така ли е? Даже понякога хапва 50-60 мг. зеленчуково пюре и не отваря уста инати се, но дам ли и гърдата цоца. Нямаме зъбки все още и сме много не спокойни през нощите. С лепенка на пъпчето сме от 1 месец като и сменя доктора лепенката на 10 дни, за да се прибере. Имаше и други бебета с пълна херния, при вас как е положението? Прибраха ли се?
Ние сме лакоми яде по 150, на обяд й правя пюре и незнам колко гр.е но съм давала купени също близо 150,следобед правя каша 90мл +60 мл отделно мляко и вечер яде най много 180.Вечер се буди няколко пъти пие вода и я люшкаме в кошарата и бързо заспива,после хуква в 6 😀😀😀вече станала и надзърта

# 592
Моята дъщеря направи пъпна херния , когато беше на 2 месеца. Не сме слагали нито лепенки,нито ваденки 😜 . Сега на 6 месеца пъпчето й си е нормално. Прибра се някъде към 5 месечна възраст.
Има 4 хранения по 200 мл мляко и едно хранене с пюре(зеленчуково или зеленчуци с месо),след което отново предлагам мляко. Давам също така и плодове да си смуче между храненията. Вчера дадох за първи път каша,но не остана очарована и си настоя за млякото.

# 593
Херния имахме от раждането още. Първата лепенка не успяха да я сложат като хората и когато я махнахме хернията беше мноого изкочила. Не ме пратиха на хирург само защото бебето беше на 2-3 месеца и така или иначе нищо нямало да предприемат. После сложихме пак лепенка и се прибра. Когато започна да се върти сама и да прекарва доста време по корем хернията се прибра сама и вече не сме и слагали лепенки.

# 594
Нашето пъпче се прибра само. Имаше подозрения за лека пъпна херния и след залепяне с лепенка започна да тече някаква течност от него, после ходихме няколко пъти да му слагат сребърен разтвор, трябваше да отидем април на преглед и ако се наложи да го залепим, но точно тогава започна карантината и така и не отидохме, прибра се само, вече не тече нищо.

# 595
По въпроса с храната - и ние сме така... Разликата е, че той изобщо не отказва пюре. Изяжда си средно към 200-250 гр и половин час по-късно започва да мрънка за гърда... Цока си от там активно 6-7 мин. и после е щастлив и доволен... Вода изобщо не иска, какво ли не пробвах вече - смених шишето, смених водата, пробвах да я давам затоплена... Не ще, и това е... Педи-то каза, че явно си набавя нужното количество течности от кърмата, обаче препоръча да почна да го дърпам някъде около 2-рата минута цокане, за да успеем да заместим обяда поне. Честно казано, не ми звучи много уместно, обаче пък, от друга страна, той наистина си хапва стабилно количество пюре. Още не съм решила какво да правя.
Иначе, вчера бяхме на консултация, обаче  нашият маймун не искаше да седи мирен на кантара и не успяхме да го премерим точно като кг. Писахме го 9.100 кг, че там някъде се въртеше. Вече е 75 см, беше 72 миналия месец. Сложихме и последната ваксина. Имаме направление за очен лекар, честно казано идея си нямам какво представлява прегледа и малко ме е шубе. Grinning
Освен това, рязко му умаля 3-ка размер на памперсите - мислих да си изхабя последния пакет, обаче пропуснаха 2 пъти и като цяло виждам, че му стиска, въпреки, че не го стягам. Таа, днес минахме на 4-ка вече.
 Иначе, утре прави 7 месеца. Направо съм шокирана колко бързо минава това време, все едно вчера беше 8-ми януари...
Уф, егати романа изписах. Scream

# 596
Привет момичета ... малко да разбутам групата, че няколко дни няма активност 😊

Ние напредваме с захранването, пюретата много се харесват, но за кашата не мога да кажа същото. Давам оризова каша с плодови пюрета. Какви други каши давате? Царевицата някъде чета след 5мес, другаде след 9мес и се чудя ...
Днес ще дам месце за първи път... ако е като мама би трябвало да му хареса 🤣🤣🤣
Някоя от вас правила ли е домашни пюренца и да стерилизира? Понеже сега има много плодове и зеленчуци в градината на свекърва ми ... и се чудя дали не е по удачно са си затворя аз пюренца.
На морето сме за месец и постоянно сме напред назад и почнах да купувам готови, защото ми е по удобно.

Пробвахме да отидем на плаж, взехме му малък басейн да стои до нас и да си плицика в чиста водичка. А баща му го топна малко в морето с пояс за бебета. Нооо не остана очарован, дали водата му беше студена или просто се ошашави от морето ... но пък какъв хубав сън му дръпна на плажа 🤣 Можеби догодина вече ще има интерес от плажа и морето, за сега ни е рано.

# 597
Аз давам и каша от Елда. Чисти каши давам без плод и оризовата и елдата много му харесват, но ги бъркам с АМ.

Дадох му заешко и пуешко до момента, тия дни ще дам и пилешко.

И аз купувам готови пюрета от мързел, то дали ще купя зеленчуци и ще се занимавам или ще купя готови е все тая, даже май готовите е по - добре. 😁

Но щом има свекърва ти зеленчуци и ти се занимава няма лошо да направиш.

Браво, Поли, че раздвижи групата 😉

# 598
Днес дадох грозде след обяда много и хареса. Разделям на две махам семките и давам парче по парче тя дъвче и преглъща. Днес яде бяло, а миналата седмица яде черно. Имаме лозе и асми в двора ранните сортове почнаха да зреят.

# 599
Аз изкарах тия дни бъбречна колика беше ужасно, цял ден лежа, адските болки и ходя по лекари ...да не ти потрябва ...така се бавят -ако не ти е пълен джоба ...стига за мен 😀
Яде каши:оризова,елда и царевица с ам
Продължаваме с жълтъка до 21-ви Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт