Аз съм заместила обяда вече от месец, от 2 седмици насам му давам каша следобяд, но половин доза и го дохранвам с кърма. Страх ме е, че не пие вода все още, постоянно предлагаме, но само си чеше венците с биберона, изпива по 20-30 мл максимум на ден.
Някой знае ли колко млечни хранения трябва да имаме? Педиатърът каза да давам кашата с плод, но така ще му останат само 3 млечни хранения, та се чудя...Същевременно до първата годинка нали трябва да им е основното хранене с мляко... Иначе аз започнах с оризова каша на Хип, 100% ориз е съдържанието, доста е безвкусна, но с пюре от круши много му харесва. Вчера му дадох и овес, мисля следващите дни да продължа с него.
Аз си купих уред Tommee Tippee за приготвяне на храна - много е удобен и мисля, че ще си избие инвестицията в най-скоро време. Само подготвям зеленчуците и ги слагам вътре - след 20 минути пюрето ми е готово сварено (реално на пара) и пасирано идеално гладко (има и опции да не го пасирате гладко, според желанията на детето). Най-хубавото е, че мога да му правя всякакви комбинации и дори зеленчуци като зелен фасул и грах се пасират идеално, за да не чистя люспи и т.н.
Някой каза, че бебето му е плакало като са му взимали кръв - аз очаквах също рев, защото от ваксините плачеше, но нямаше - пробиха му пръстчето с пистолет и не издаде нито звук. Ходихме в Кандиларов (защото работят и в неделя).