Януарски бебета - тема 1

• 22 488
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
Уф. На нас ни трябва каска. Grinning Господинът започна да се изправя сам на крачета като се подпира някъде и от щастие, че е стъпил самостоятелно, започва да скача, и днес за части от секундата го изпуснах, взе че си удари главичката. Поплака 1 мин и се успокои, обаче ми изкара акъла. Ако така ще се плаша на всяко падане, направо не знам...

Последна редакция: вт, 25 авг 2020, 21:37 от Анонимен

# 646
Ray of Light, аз давам жълтък по четвъртинка през ден, но вече е време да мина на една трета.

Ние също нямаме зъбки, върти се, когато го гушна, с лице към мен, и съм седнала скача и направо се изправя на краката си. Иначе все още но не може сам да сяда и да се изправя.

# 647
Мами времето лети на 7м сме... Днес на разходката с мъжа ми си говорихме за ясла... Ще трябва да си сменя адреса че се водя у майкини... А ни е далеч в др.комплекс....Някой знае ли дали има значение и дали дава повече точки постоянен или настоящ адрес,знам че записването е на 1.04 но като сме януарчета значи коя година април 2022, нали съвсем се обърках... А работа ще започваме като навършат 2 г....кой ще ги гледа през тези месеци юни ли най рано може да започне яслата...??😵😯😏😵😵😵😵

# 648
Честити 7 месеца, Мими!

Постоянен адрес дава 2 точки, настоящ - 1 точка. Ако на  бащата постоянният адрес е твоя настоящ може той да подаде документите. 🙂

Когато детето е родено януари може да бъде прието с предния набор, тоест може да влезе с деца родени 2019г.

# 649
Мерси Simple Smile с набора ще я пуснем
А за връщането на работа някой да знае
ли нещо като навършат 2г.яслата няма да е започнала....

# 650
Нали можеш да си ползваш и отпуската натрупана през двете години майчинство. Тоест още 40 работни дни, което е към 2 календарни месеца. Пак е нещо.

# 651
Точно така и ако нямаш баба подръка не платена после.

# 652
  • София
Ние също с бащата сме на различни адреси. В София дори не мисля, че имам шанс за ясла , евентуално градина , но в нашия район е много трудно да се класирам, а да пътувам до другия край на София не ми се вижда много резонно. Ще видим.

# 653
Моя приятелка има момче февруари (което е вече на ясла)и ми каза
 вчера, 2021 април да я запиша да може 2022 януари като направи 2г да започне един вид да пази място.

# 654
И ние днес ставаме на 7 мес. Времето лети ... скоро ще обсъждаме и първите рождени дни 😆

Моя хубавец още не може да седне сам, камоли да се изправя на крачета , дупето мн тежи явно 🤣
За ясла и детска градина дори не съм се замисляла, много ме стреснахте с тая тема, хаха. И аз трябва да си сменя постоянния адрес. Освен това хич не харесвам квартала в който живеем в Сф  и не ми се иска да ходи на детска градина около нас, но май нямам избор. Преди имаше и точки и по месторабота, сега незнам как е , трябва да се позаинтересувам.

Момичета, след картоф, тиква, морков, броколи, карфиол и изобщо тези първите, какви други зеленчуци давате ? Авокадото сурово ли се предлага, хм?

# 655
Да вокадо с банан сурови Simple Smile
Пащърнак,сладък картоф ако не сте дали ???
Спанака..то аз още не съм го дала....😀
Който е започнал с глутен моля да сподели с какво е започнал мисля с овесена каша, а после ?

# 656
  • София
Поли, аз освен тях до сега съм предложила лук, копър, батат, магданоз, зелена чушка, спанак, тиквичка, пъщарнак. Всичко на пара, обелено. Чудя се за цвекло, целина, червена чушка.
Авокадо и банан сурови,да.
Мими, след овесени ядки, може лимец , ечемик, ръж, тези с по-ниско съдържание на глутен. Аз сега ще предложа жълтък и след това глутен, което е след 2 седмици някъде, ще бъде на 8 месеца.

# 657
Честито, Поли, значи правилно се чудех дали не бяхте един ден след нас 😉

Първия рожден ден си е за майките, те бебоците нищо няма да разберат от него.

За месторабота мисля, че беше 1 точка, но ще си опресня скоро информацията, че от април не съм чела по темата.

Аз мисля да го пусна на ясла с набор 2019 и да се върна на работа, но ще видим..

Мими и Рей са казали другите първи зеленчуци, аз четох че може края на 7ми месец вече и бобови, ама ще го мисля.

И моят господин не седи сам, само подпрян с възглавници или в стола за хранене. Не се изправя. Мързи го, а е слаб, няма какво да му тежи...
По цял ден вика и издава звук все едно пасе овце "рррррр"  - направо и като спи ми кънти гласът му в главата 😁😁😁

# 658
Зеленчуци: картоф, морков, тиквичка, пащърнак, броколи, карфиол, лук, грах, зелен фасул, бял морков, сладък картоф, зелена чушка, червена чушка.
Плодове: тиква, банан, ябълка, круша, праскова, боровинка, слива, малина.
Жълтък ядем от месец и нещо, вече слагам по цял. От месото сме въвели пилешко и пуешко засега. Каши: оризова, овесена, от вчера и царевична Simple Smile от тази седмица яде и сухари на Холе за закуска (с плодово пюре и после пак кърма)

Последна редакция: пт, 28 авг 2020, 20:00 от Анонимен

# 659
Мерси момичета, трябва да дам чушка и лук значи. Жълтъка ще го почвам и аз другата седмица. Каши давам оризова и царевична, и мисля да продължа с овесена, което ще е захранването с глутен.

Ние днес сме малко на Витоша на въздух и е супер. Малко бягство от “чорбата” в Сф. Тъкмо си изядохме кашата в полеви условия 🤣🤣🤣

Общи условия

Активация на акаунт