Януарски бебета - тема 1

• 22 485
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
Аз за сз дадох оризова каша с ам и слива пюре много й хареса 😀

# 661
Аз пък забелязах, че моите повече харесват кашите чисти, без плод. Не че и с плодове не ги ядат, но някак си не с такъв апетит.Дала съм оризова, царевична и елда. То като цяло май не им харесва много сладкото. Мръщят се на почти всички плодове, които съм предлагала. За сметка на това зеленчук не са отказвали.

# 662
Моят син категорично отказва каша с плод - яде разделно 😁😁😁

А и не е много фен на плодовете, зеленчуците и месото обаче не отказва 😁

# 663
+1 ...И моя не обича плодове, но зеленчуци хапва настървето. От плодовете харесва синя слива само, а банана му е някакъв ужас😆
 Отказва пуйка, но пък пилето го изяжда. Незнам как изобщо прави разлика, защото аз го смесвам с зеленчуците, нооо явно успява.
Имат си характер и предпочитания от малки Wink

# 664
  • София
Моят отказва купени зеленчукови, плодовите ги яде за сега, но аз съм предлагала няколко пъти. Тази седмица сме на море съответно взех бурканчета, уви рев голям. До сега не беше отказвал храна. Банана при него е фаворит.
Плодове обича , само на сините сливи май малко се нацупи, ама май бяха малко киселки.
Вие как ще добавите глутена, под каква форма?

# 665
Аз въведох квото въведох и я записах на кухня. От там въвеждам останалото.

# 666
Глутена мисля да го вкарам с овесена каша, като начало. После вече другите глутенови каши.  С кашите ми е удобно много, той ги харесва, точно колкото мен.

Да си призная купих си млечна бананова и си хапвам 😁😁😁😁

За кухня и аз съм се настроила, само да се върнем от вилата към 10.09 и ще го запиша, доста по - лесно за мен и разнообразно за него ще бъде.

# 667
И аз въведох глутена с овесена каша. Засега се справяме без кухня, надявам се за в бъдеще да става по-лесно, все пак се предполага, че в един момент ще започне да яде и от нашата храна, та няма да готвя толкова... Но поне неговите манджи стават бързо, защото количествата са малки Hug

# 668
И аз започвам с овесена каша.
Чудя се за ръж ...примерно с ръжени сухари на попарка ....незнам

# 669
Мими, то точно така е препоръчано (поне така съм чела)
Овес - Ръж-Ечемик - Пшеница

Сухарчета и бисквитки ми звучи много добре.

# 670
  • София
И аз мисля с каша овес, купувате готова или вие я правите?
До нас има хубава пекарна и мислих за коричка хляб с квас от лимец, ръж, нещо с по-ниско съдържание на глутен. Пшеницата и спелтата ще ги оставя накрая.
Вики, насочила ли си се към кухня?
За сега моя младеж има две заместени и три млечни хранения, но ми се струва че иска повече твърда храна.
Вие кога предлагате твърдтата храна, мисълта ми е в колко часа? Педиатъра ми каза да е до към 14:00, тъй като след това започват да я трупат , в мастните депа.
За сега давам мляко щом стане между 6-7ч, след това каша към 10ч, зеленчуково пюре с месо към 14:00ч и остават две млечни към 17ч и 19:30,20:00ч, как ви се струва това? Като мляко общо изпива около 550 - 600мл, пюренцата и кашите са му около 200мл.

# 671
А мисля готова, досега все готови каши купувам и много му харесват.

До блока имам Юначе и Ян Бибиян мисля да му взема и от двете да видя коя ще му хареса. То може ден за ден да се поръча или за седмицата. Ще решавам според менюто.

Коричката е добра идея, хем ще се чеше.

Моя си яде както реши
Сутринта към 5 и 8.30 яде мляко
Към 11.30 плод ако иска
Към 14.30 зеленчук с месо или жълтък
Към 18.00ч каша и към 20.30-21.00ч мляко
Не си яде нужните грамажи, като се наяде категорично отказва повече.
Трупа в устата и при първа възможност го изплюва.

Последна редакция: сб, 29 авг 2020, 11:52 от Vikinedyalkova

# 672
Ray, за кашите аз засега давам готови на Хип, защото са 100% овес/ориз/царевица и т. н. Пюретата иначе ги приготвям сама, че мога да набутам повече неща в едно Joy

# 673
Моника яде в 7 ам 🍼
В 10 ам
В 12 пюре днес яде пилешко на гербер с някакви зеленчуци(картоф и пащърнак но беше 125 й я дохраних - 60мл ам )
В 15ч каша безглутенова
🍛На 1-ви започвам овесена в 10ч.🍛
В 18 ам
В 21 ам (+- някоя половинка ако е заспала примерно)😇
И това е през ноща не яде 🎉🎉🎉
Може ли в един ден да се дава глутенова и безглутенова 😀
До кога се редува жълтък и месо ?

# 674
Доколкото знам като се дава глутен всеки нов глутенов продукт се вкарва бавно и по мъничко. Поне 5 дни. И нищо ново не се предлага паралелно с глутена.

Две каши ми се виждат доста, по - скоро попара - глутен (като е въведен вече) - сутрин, пък следобяд каша 🤔

Ами май си е така два дни жълтък, два месо, по - натам ден бобови и ден или два риба. Докато започнат да ядът обща храна

Общи условия

Активация на акаунт