Януарски бебета - тема 1

• 22 485
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
Малкият яде:
7-7:30 кърма
10:30-11 попара (сухар + вода + плод) и кърма
14:00 зеленчуково пюре (един ден с добавено месо, на другия - с жълтък), около 250-300 грама (много е лаком)
17:30 - каша около 140 - 150 грама с плод + кърма
21:30 - кърма
В съвсем скоро време ще спра да го кърмя на междинните закуски и ще ни останат само 2 кърмения.

# 676
При нас
8–9ч кърма
12:30 зеленчуково пюре с или без месце
16:00 каша безглутенова с плод
19:00 кърма
22:00 кърма
И напоследък почна да връща нощно хранене към 4ч .... още не са иззникнали горните зъби, а долните преди повече от два месеца. Дано като пробият и да почне да си спи пак нормално.
Аз давам готови каши на Хип или Хумана. Днес взех каша елда. Много са ми удобни и той ги харесва. Към тях си добавям различен плод. Млечната оризова каша и на мен мн ми харесва 🤣
Ние нали бяхме със съмнение за алергия към белтъка на Кр. Мляко ... та от съвсем скоро давам млечна каша. Въвеждах я 7-8дни много плавно и мисля че всичко е ОК. Досега давах само оризова и царевична Безмлечна каша, та поне от сега ще има по голямо разнообразие. А от Няколко дена си хапвам по малко сиренце ... то много хубаво било 😆. Уж не ми тежи тая строга диета, ама почвам вече да ѝ чакам края.

# 677
  • София
Значи горе - долу сходно вървим, мислих че  предлагам много , той също е лаком, ама ще му давам и аз.
Маги Пашова беше споделила в тема тук следното:

Една примерна схема, която можеш да следваш за улеснение, е 2 пъти седмично месо, 2 пъту седмично яйце, 2 пъти седмично бобови (т.е. растителен протеин) и веднъж риба. Аз лично предпочитам да давам 2 пъти риба за сметка на нещо друго, но затова и схемите са само за ориентир.

# 678
на мен примерна схема, която ми даде педиатърката е:
1ви ден зеленчуци с месо
2 ден зеленчуци с жълтък
3 ден само зеленчуци
това ми е за сега , като захраня с риба се включва и тя и се редуват... Това е за ориентир разбирасе. Количеството около 200гр . Той понякога си изяжда всичко , понякага 120-30гр. Но това не ме притеснява, и аз не ям под грамаж.

# 679
По колко часа и колко пъти през деня спят вашите бебета 😇

# 680
Ха ха, Мими, ти пък колко часа 😂

Три - четири пъти по максимум 40 минути спи Тони.

Точно четох една хумористична статия по темата

https://maikomila.bg/кой-спал-спал-мама-полудя/

# 681
Моите спят по 3 пъти. Понякога пропускат последната дрямка към 18:30. Но пък на обяд спят от 14 до16:30, ориентировъчно. Вече гледам и аз да лягам с тях, че през нощта не се спи с тия зъби.

# 682
  • София
Моят син има две спанета около час и половина и към 16:00ч дрямка по 30-40 минути, заспива към 20:00ч за вечерен сън.
Мисля че скоро ще премине на две спанета.

# 683
Моят момък има 2-3 спанета през деня. повечето са 20-30 мин, понякога на обяд прави и 1:30-2, но рядко. Вечер заспива в 22ч и става към 7ч сутринта. Но сега с зъбите се буди по няколко пъти , помрънква 1-2 мин и пак заспива ( точно колкото да събуди и мен 😆) , но понякога не заспива и трябва да си цокне ( обикновено около 5ч) .

# 684
По 2-3 пъти на ден спи. След закуска около час ,преди обед по-малко от час и след обяд за около 2-3 часа. Заспива късно-след 22:00часа и се събужда към 7-8 сутринта.

# 685
Премина вече на 2 дремки само на ден, около час и половина всяка. Става към 8ч. Ляга различно според как са минали дремките, около 19:30-20:30. Буди се 3 пъти към 22:30, 2-3 и 5-6.
Само че сега като бяхме 2 седмици в България с другата часова зона, 2 избиващи зъба и жегата съвсем се разбута сънят. Първо спа ок но към края на почивката нещо и стана взе да спи много леко, върти се и се буди с неистов плач. Сега като се върнахме взе да се буди в 6 сутринта, докато се нагоди към тукашната часова зона. Станахме пак бръм, дано да не е сънна регресия пак, знам че има на 8 и 18м.
Видях в Wonder weeks че сега започва периода на осъзнаване на категорийте и води до мрънкане, иска повече гушкане, съня отива на кино и тн. Ще го изчакаме, но дано не е пак 6 седмици 😭

# 686
И ние така 2 -3 пъти на ден, сутрин към 9..на обяд и към 5-6 понякога последния го пропускаме 😀.
Снощи пак се буди 3 пъти ....😳

# 687
Моето спи два пъти сутрин в 10:00 спи 1 час и след 14:00 около 2 часа и нещо.
Става между 7-8:00сутринта и си ляга в 22:00.

# 688
Аз днес дадох манго с банан много й хареса. 😀
Давате ли бисквити?Какви?
Някой да е давал на Плазмон?

Последна редакция: вт, 01 сеп 2020, 12:00 от Mimi9999

# 689
Привет момичета,
на 7мес и 3 дни сме 8940 и 70см. Този месец е наддал само 300гр. Мисля че Вики се притесняваше за малкия грамаж ( по спомен го карам, може и друга мама да беше 😆) , та и аз питах педи нормално ли е само толкова ... тя каза че е абсолютно нормално и че в тази жега и при тази активност от страна на детето е нормално дори и да спадне на тегло или да си остане същото.
Каза ми да почна жълтък по малко и да почна да давам попара сутрин с сухар. Каза също и за тези бисквитки... после глутен, после млечни. С две думи толкова много неща ми каза, та почнах да се обърквам. Ама ще ги действам едно по едно, че пак се моткам 😆 Според педи си е върнал нощното хранене не само заради зъбите, а и защото не му достига храната през деня. Вярно е че кърмата ми вече понамаля. Каза да давам малко кашичка вечер и така да го слагам да суче.
Горните зъбки вече прозират, а малкия е голяма кривотийка.

Почнахме и с гърнето от няколко дена, но още нямаме успех. Той още не може да стои стабилно седнал и трябва да го придържам, а и гърнето май му идва голямо.

Сори за дългия пост 🙄

Общи условия

Активация на акаунт