Януарски бебета - тема 1

• 22 494
  • 737
  •   1
Отговори
# 690
В кърмаческата тема се коментираше, че при захранване може да се увеличат нощните хранения. Кърмата и АМ са доста калорични за сметка на пюретата, зеленчуци и каши. И бебчето си наваксва калорийте нощем.
Моята госпожица днес е на 8м и от вчера сяда сама. Придвижда се с нещо като войнишко пълзене и се изправя от пълзене с прави крачета като мост, много е смешно. Съответно няколко пъти от седнала падна назад к си дрънна главата. Аз я слагам на под с коркови плочки, та не е твърдо, но все пак не е и толкова меко.е взимам и аз май каска 😅
Привет момичета,
на 7мес и 3 дни сме 8940 и 70см. Този месец е наддал само 300гр. Мисля че Вики се притесняваше за малкия грамаж ( по спомен го карам, може и друга мама да беше 😆) , та и аз питах педи нормално ли е само толкова ... тя каза че е абсолютно нормално и че в тази жега и при тази активност от страна на детето е нормално дори и да спадне на тегло или да си остане същото.
Каза ми да почна жълтък по малко и да почна да давам попара сутрин с сухар. Каза също и за тези бисквитки... после глутен, после млечни. С две думи толкова много неща ми каза, та почнах да се обърквам. Ама ще ги действам едно по едно, че пак се моткам 😆 Според педи си е върнал нощното хранене не само заради зъбите, а и защото не му достига храната през деня. Вярно е че кърмата ми вече понамаля. Каза да давам малко кашичка вечер и така да го слагам да суче.
Горните зъбки вече прозират, а малкия е голяма кривотийка.

Почнахме и с гърнето от няколко дена, но още нямаме успех. Той още не може да стои стабилно седнал и трябва да го придържам, а и гърнето май му идва голямо.

Сори за дългия пост 🙄

# 691
Браво на вас Поли. Аз бях с малкото наддаване 😁

Не съм сигурна, че си връщат нощното, защото не им стига дневното хранене.
Аз си му давам колкото иска, в смисъл докато започне да плюе, бута и т. н., а той си става от месец вече и през нощта.

То попарата не е ли след глутена към 8 месец?
Млечните към 9 месец?
Така четох поне.

# 692
Момичета, как предлагате риба? Моите направо я ненавиждат. Предлагала съм я със зеленчуково пюре, с оризова каша, не искат. Някакви идеи с какво да им я дам?
Същото е и с броколите, гадно им и не искат, ям си ги сама.

# 693
  • София
Поли и моя младеж за последните два месеца и половина е наддал сумарно килограм, той първоначално много дръпна, а и ако беше продължил с тези темпове сигурно щеше да е 15-16 на годкнка, сега мисля че е към 10,5кг, но е и на дължина си расте, просто си е едър , като храна не мисля че яде повече.

Алба за рибата не знам, още не съм стигнала. Мисля след глутена, а него ще започна след 2 седмици, когато стане на 8м. Освен да е от вида риба? Опитай треска, бяла риба е, доста за мен безвкусна, в смисъл че няма да им е натрапчива, мисля че е и удачна за захранване, няма високо съдържание на живак и май се препоръчва, за друго не се сещам. Ако не желаят може след седмица, две отново да предложиш, то като се замисля има доста хора които не обичат морска храна.

Поли и на мен педитъра ми каза, че е хубаво да започна с гърнето.

Ние сме на море и в началото беше много смешен в пояса, стоеше като на трон, неподвижен 😁, сега се понаучи мърда с крачета и като цяло мисля че много му харесва във водата. Мислих, че ще е доста по-сложна организацията с бебе на море, то пък се оказа наистина много хубаво и за него и за нас.

# 694
Риба и аз не съм давала още.
Вчера започнах овесената каша в 10ч.
И аз може да се каже, че не обичам морска храна, а съм от морето😀
Ям само скумрия и шаран два пъти в годината сигурно 😀😀😀😀

# 695
Относно глутен...сиренето и попарата...се замислих... 😀
Ще въвеждате ли отделно само сирене или директно към попара?

# 696
Аз ще въвеждам всичко едно по едно и бавничко по 4 дни всяко 😁

# 697
Давах първо глутен по-малко, после сирене и след това попара по-малко.

# 698
Аз ще въвеждам всичко едно по едно и бавничко по 4 дни всяко 😁
Значи аз съм по-бавна мислех всяко по 7дни 😀
Някой да знае къде продават чисти ръжени сухари,взех от била на голдис кафявата опаковка...но са с пшеничено брашно,ръжено...а искам да ги въвеждам по отделно ☺

# 699
И аз въвеждам всичко по отделно , по 4 дни. Но понякога ако храната която въвеждам е безобидна и виждам че няма проблем , на 3 или 4 ти ден застъпвам с нова. Но пък на някой храни се моткам по дълго време.
От няколко дни правя опити с гърнето , но освен ако не му давам обяда докато е седнал там - нямам шанс. Храня го, изяжда последната лъжичка и аха само да си помисля за гърнето ... и вече няма смисъл 😆😆🙄🙄

И аз съм от морето, а мразя риба. За първи път това лято ми се отвори апетит за един сафрид и това беше. Иска ми се малкия да хапва риба, ама трябва да си крия физиономиите от него 😆
Сега се замислих за свинско ... някой давал ли е , кога се дава ? хмм...

# 700
Ако на някой ще е полезно да споделя (майка ми има позната в грао)при смяна на настоящ адрес на детето трябвало да е там и бащата Wink
За свинско не съм мислила.. По-скоро кисело мляко, риба май са преди свинско😀
За гърне не съм правила опити,даже не съм купила

# 701
Свинското и агнешкото са след млечните към годинка някъде, защото са по - трудносмилаеми.

След пилешко, пуешко и заешко трябва бяла риба и телешко. Като с телешкото трябва много да се внимава, че често дава проблем 🤔

Гърне ще пробвам след 8 месец, така каза нефроложката, но не толкова, за да очаквам резултати, колкото да се "запознае" с него.

# 702

Ние сме готови за по-хладните дни 😀😀😀
Слагате ли децата на люлка.Вече два пъти я сложих първия път нещо се кокореше, чуди се къде е 😀но вчера едно пищене от радост 🎉дигна парка на главата си🐒

# 703
Супер са кецките и на Тони му купих високи тип дънкови и ниски кецки тъмно сини, ама ги събува и ги яде 😁😂

На бебешка го слагах, беше му странно, а на кръгла тип гума с мрежа (не знам как се казва) се разрева.

# 704
Супер са кецките. Аз пък си купих за себе си. Ми така де и аз съм човек. Пък и ще потрябва като започнат да вървят, за да бягам след тях. На децата купих  гърне преди 2 дена. Страхотно е като столче, чак на мен ми хареса. Все още не ми се получава, но едното се изпишка вътре и повече отвън излезе на килима, ама ....няма значение. За голямата работа още не мога да ги сложа на време.
Ние живеем на морето и аз обожавам риба, децата обаче явно не. Освен това Християн изпитва ужас от морето, реве, пищи от страх, дори само когато е близо до водата, а сестра му да е солидарна с него ревва и тя. Страшна работа става, вдигаме целия плаж на главите си. Ревове все едно ги колят, хората ни гледат учудено..... лудница.

Общи условия

Активация на акаунт