Януарски бебета - тема 1

• 22 217
  • 737
  •   1
Отговори
# 705
  • София
И аз знам, че с телешкото трябва да се внимава, заради белтъка на кравето месо. Много вероятно, ако детето има непоносимост към белтъка на краве млякото ( доста срещано днешни дни ) , да прояви тази непоносимост и към телешкото.
Аз въведох жълтък, идната седмица започвам с глутена. Май ще започна с овесена каша, после ръж, ечемик .. може да предложа и коричка, но сега му избиват зъби и венците са му доста чуствителни.
След глутена мисля риба, педиатъра ще каже.
Аз също очаквах да го е страх от морето, той е в екстаз, голям кеф му е. В Гърция сме и водата е кристална и много топла и си влиза с пояс. Откарват си към 15-20 минути с баща му и му е видимо приятно.
Аз на люлка не съм го слагала още. Мисля ако намеря някоя голяма да седна и да го гушна, като за първи опит.
Трябва да купувам есенни дрешки, от къде пазарувате вие за вашите бебоци?

# 706
За сега от H&M  съм най-доволна. Много са меки дрешките и й стават много добре. Някой други марки са й много широки. На нас свекървата само дрешки ни подарява. Всеки път като идват да виждат малката, а дори понякога по пощата праща.
Моята щерка малко се влуди последните няколко дни и днес видях, че почти е пробил 5тия зъб.
В началото на захранването всичко буташе в устата веднага, но сега запопна от няколко седмици да изследва храната, то е едно мачкане, стискане, а с този зъб само сложи нещо в устата, изписка и нищо повече не вкарва понякога цялото хранене. 😬
Надявам се да й мине, че толкова храна изяде пода 😟

Дадох й бяла риба, като готвих и на мен. Хареса й, не колкото кюфтенцата, но я яде пак. Дадох и последния сериозен алерген за таткото -сьомга. Похапна малко на обяд и вечеря, не е имала някаква реакция за сега. 🤞
За смерка на цялото неядене, като си бяхме в България тя полудя по киселото мляко. Сега специално трябва да ходим да купуваме от българския магазин, защото други йогурти не ги иска.

И последно да се оплача, ние сме в карантина още 1 седмица и полудявам. В апартамент с малката цял ден, нито разходки нито нищо. Само излизам на покривната градина с нея, опъвам една постелка да играе малко на въздух. Но напоследък така духа и вали тук,че и това не може. Плаче ми се чак, не мислех че ще ми е толкова тежко 😭
И аз знам, че с телешкото трябва да се внимава, заради белтъка на кравето месо. Много вероятно, ако детето има непоносимост към белтъка на краве млякото ( доста срещано днешни дни ) , да прояви тази непоносимост и към телешкото.
Аз въведох жълтък, идната седмица започвам с глутена. Май ще започна с овесена каша, после ръж, ечемик .. може да предложа и коричка, но сега му избиват зъби и венците са му доста чуствителни.
След глутена мисля риба, педиатъра ще каже.
Аз също очаквах да го е страх от морето, той е в екстаз, голям кеф му е. В Гърция сме и водата е кристална и много топла и си влиза с пояс. Откарват си към 15-20 минути с баща му и му е видимо приятно.
Аз на люлка не съм го слагала още. Мисля ако намеря някоя голяма да седна и да го гушна, като за първи опит.
Трябва да купувам есенни дрешки, от къде пазарувате вие за вашите бебоци?

# 707
Аз пазарувам от където ми падне 😁

H&M, Waikiki,  Джъмбо, Пепко където видя нещо взимам, като не прекалявам с количествата дрехи. Сега ще търся яке есенно, нещо като гащеризон за по - хладни дни за навън.

И аз ще започвам глутена другата седмица, че тази сме на вилата и въпреки че е на 20 минути от София не искам тук да вкарвам нови храни.

# 708
Hm и аз 💗
Имам сега от wikiki подаръци с дълъг ръкав.
Баба й поръчва от сайт https://www.chochkobochko.com/momicheta-0-12-mes
Също тук в нашия мол https://www.kinderland.bg/

# 709
Мими,страхотни кецове,със здраве да си ги носите. Ние също се подготвяме за зимата, въпреки високите температури. Взехме първите маратонки на Ню баланс,любима моя обувка,дано хареса и на малката. Дрешки вземам от Мадъркеър или Орчестра. Н&М много ми харесват също,но при нас все още няма магазин.
Днес минахме преглед и последна ваксина засега. Педиатъра даде зелена светлина за въвеждане на кисело мляко,риба, глутен,яйце...абе всичко почти и се обърках яко. Ще карам бавно аз, да не се шашкам.
Качила е само 300 грама за малко повече от месец,а и на ръст не е пораснала много. За сега, обаче сме в норма и всичко е наред.
Телешко беше първото месо, което въведох по заръка на педиатъра. Нямахме проблеми никакви,харесва й ,хапва си добре със зеленчуци.
Зъбчета още няма,но долният венец е подут и ги чакаме скоро.
Ние също живеем до море и сме често там. В началото плачеше и се страхуваше от водата,но вече свикна и се забавлява. Не я оставям повече от 5 минути във водата,страх ме е да не настине,луда работа😜🤪😂!

# 710
  • София
H&M и аз също. Имах хубави подарък от некст, маталан и джордж.
Сега не знам на какви дрешки да наблегна, предполагам екипчета, памучни блузки, долнища, бодита с къс ръкав, мисля си една грейка за зимата, като тези скиорските, нямам много опит хехе не ме мислете за много зле 😁
Аз също не исках да въвеждам нова храна извън София, ама въведох жълтъка в Гърция , голям страх брах, доста щях да закъснея иначе.
Момичета какво ви е мнението за проходилките и бънджитата, ще взимате ли, или имате ли? Виждам някои мами взимат паяк и някак си стопират колелцата , за да стои просто изправено бебето. Много противоположни мнения има за тях.
Уокър мисля да взема , но той е за около годинката, като прохождат вече.

# 711
Аз имам и бънджи и проходилка и Уолкър, но не съм сигурна, че ще ги ползвам.
Ортопеда ги забрани като бяхме на рутинен преглед на 1 месец. Та им се чудя.

# 712
Извинявам се на кое казвате уокър 😀
Категорично против бънджи и паяк ....после започват да вървят на пръсти..(работя с рехабилитатори-колеги и ортопеда не препоръчва)

# 713
Аз пазарувам предимно от Джордж и НМ, а свекървата доста купува от Лидл и Кауфланд - не са лоши дрехите.

Трябва да направя ревизия какви дрехи има малчо, за да не взимам излишни за есента и зимата. Всъщност, за зимата, ще взема един космонавт от Джордж, защото бях много доволна от този, който купих от 0 до 3 месеца.

Проходилки, бънджита и паяци няма да купувам.

Въведох пуешко, утре започвам заешкото. До 17-ти ще гледам и пиле да въведа, защото тогава сме на преглед и сигурно ще дойде ред на глутена.

Моето момче от 4 дни е супер активен - не спира да се обръща, върти и какво ли още не, очаквам скоро да пропълзи. И понеже успя да падне, вече го държа само в леглото му и на земята, също така купихме една преграда за спалнята ни, защото обича да вилнее там и не мога една чаша вода да изпия от страх да не падне пак.

Последна редакция: пт, 04 сеп 2020, 22:20 от RFM

# 714
Нашата все се набира и катери,пълзи  чудо е все трябва с колани да е ..имам една кутия пълна с нейни неща докопа я разпиля всичко по земята 😀но май е най добре на земята,ще й купя мек пъзел за земята

# 715
Категорично против бънджи и паяк ....после започват да вървят на пръсти..(работя с рехабилитатори-колеги и ортопеда не препоръчва)
https://www.amazon.co.uk/Fisher-Price-DLF00-Toddler-Electronic-E … Wolker&sr=8-4

На мен ми се иска 2в1 да взема - нещо такова https://www.amazon.co.uk/deAO-Walker-Power-Sorter-Effects/dp/B00 … 47405&sr=8-44

# 716
Аз имам доста подарени дрехи от лидл и честно да ви кажа, качеството им е доста добро, да не кажа, че е по-добро и от някои утвърдени марки.
Уф, моето шимпанзе няма спирка.. Хиперактивен е меко казано. Напоследък спи по 1-2 пъти на обяд за около 2 часа и туй то. В останалото време рипа, скача, пълзи, изправя се и се мъчи да ходи, играе си с какви ли не неща... Сбъркахме се със свеки на морето, вместо да си починем ни изцока всички сили. Жив и здрав да е, пък... Sweat Smile

# 717

На това, Мими,

https://www.google.com/search?q=уокър&oq=уок&aqs=chrome.1.69i57j35i39j0l3.2228j0j7&client=ms-android-huawei-rev1&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#imgrc=CKMkQk7qApthkM

# 718
Аз за сега няма да купувам паяк, проходилки и прочие. Ортопеда ни ги забрани и мисля да му се доверя ( близък приятел ни е) . Още не пълзи, но се придвижва с въртене, обръщане и т.н. Успя да провисне от повивалника , но го хванах. Не го оставям вече сам никъде, защото ме е страх къде какво ще направи.
 И аз взех от тези пъзели за земя, но не ми е удобно изобщо да ги разпъвам и прибирам ( а там където ги слагам не ми е удобно да ги държа постоянно) и затова почнах да опъвам една мекичка олекотена завивка и после само сгъвам.
Дрешки много харесвам тези на Джордж, също НМ и Newbie. Имам мн подаръци от Лидл и също са им хубави дрешките.

Вече втори път давам жълтък ( колкото графово зърно) и на третия път ще увелича малко количеството. За глутена мисля да изчакам да стане на 8мес. Взела съм и бяла риба на Плазмон и си чака реда. Ако някой го интересува - плазмон имат безглутенови бисквитки.

Горните зъбки са вече релефни, стърчат, но още са обвити, не са пробили венеца. Голямо чудо голямо нещо тия зъби.
Миете ли вече зъбките ?

# 719
Мием с четка бебешка и паста с 1000ч. флор, така ни каза здравната работничка 
Само да предупредя за тези пъзели за земя. Моята щерка взе много да обича да ги издърпва от пода и да ги разглобява. После взе и да ги ръфа а сега с 4 зъба може съвсем спокойни да си ги отръфне (имаха сериозни отпечатъци от зъби). Трябваше да ги махна и докарах един килим от другата стая (навсякаде сме с ламинат и си блъска главата в него).
Аз за сега няма да купувам паяк, проходилки и прочие. Ортопеда ни ги забрани и мисля да му се доверя ( близък приятел ни е) . Още не пълзи, но се придвижва с въртене, обръщане и т.н. Успя да провисне от повивалника , но го хванах. Не го оставям вече сам никъде, защото ме е страх къде какво ще направи.
 И аз взех от тези пъзели за земя, но не ми е удобно изобщо да ги разпъвам и прибирам ( а там където ги слагам не ми е удобно да ги държа постоянно) и затова почнах да опъвам една мекичка олекотена завивка и после само сгъвам.
Дрешки много харесвам тези на Джордж, също НМ и Newbie. Имам мн подаръци от Лидл и също са им хубави дрешките.

Вече втори път давам жълтък ( колкото графово зърно) и на третия път ще увелича малко количеството. За глутена мисля да изчакам да стане на 8мес. Взела съм и бяла риба на Плазмон и си чака реда. Ако някой го интересува - плазмон имат безглутенови бисквитки.

Горните зъбки са вече релефни, стърчат, но още са обвити, не са пробили венеца. Голямо чудо голямо нещо тия зъби.
Миете ли вече зъбките ?

Общи условия

Активация на акаунт