С какво ви дразнят свекървите? – 120

• 26 904
  • 744
  •   1
Отговори
# 45
Той ли да отиде на място и да разбере?
Той, ами. Мама, баба и сестрата са за вземане на решения и свеждане на заповеди, не може всичко на тях.  С логистиката пък "лигльото" да се занимава.
Ха ха, птица, разсмя ме. Така, така, нищо по-малко от мъж за разговори с банка.

# 46
  • София
Птица, мислиш ли като пишеш?
1. Той не може да отиде, защото няма да му дадат информация, защото няма пълномощно.
2. Няма никаво значение дали един човек е мъж или жена. Има значение възрастта, дали си здрав психически, житейският опит и дали акъла в главата си го използваш по предназначение. Тази жена е малко над 50, здрава психически и няма извинение за безотговорността си.

# 47
То голяма логистика, голямо чудо! Да отидеш с баба си и да поискаш разпечатка!
Ако един ден разбера, че съм отгледала такъв син и мъж, ще се гръмна направо...

Я пак да повторим! В какво се състои безотговорността й! Че банката е дала невярна информация?

# 48
  • София
А, недей така. Родителите ѝ трябваше да са се гръмнали 100 пъти...

Тя не си следи нещата. Това е нейно задължение. Не на сина, не на дъщерята, не на бабата. Другите не са ѝ виновни.

П.П. Ами да повторим, ок, че на тази страници май не сме го писали:
1. Забатачва първия кредит;
2. Не следи този кредит (доколкото помня даже си е загубила договора);
3. Готова е да тегли трети само защото банката била лоша. Без да провери абсолютно нищо.

# 49
  • при късмета
А защо не! Нали е там, в града, до банката, а майката е в чужбина!
Да не му се счупят краченцата, ако отиде и се поинтересува.
Единственият мъж в семейството!
А като е единствения мъж в семейството, защо пълномощното не е на него? Ако тръгне да проверява кредита на майка си, ще го изкараш, че ѝ държи сметка за пари.  да ти мина през ума, че не може ей така да отиде до банката за такава информация, ако няма пълномощно? И да не ти е минало се коментира много пъти. Чудиш се вече какво да си изсмучеш от пръстите, че да го обвиниш в нещо.
То голяма логистика, голямо чудо! Да отидеш с баба си и да поискаш разпечатка!
Ако един ден разбера, че съм отгледала такъв син и мъж, ще се гръмна направо...

Я пак да повторим! В какво се състои безотговорността й! Че банката е дала невярна информация?

Гледаш децата си, че да ти оправят кашите ли?
Безотговорността ѝ се състои в цялостната ѝ финансова история, не само и единствено за този случай

# 50
И като е толкова безотговорна как ги е отгледала и изучила и досега си погасява кредита,  а сега се е паникьосала не зашото не си следи, тя е знаела колко и остава, авторката каза, че е мислела горе долу толкова, колкото се е оказало, а защото е помислила, че банката е вдигнала едностранно лихвата.
На практика като игнорираш неодобрителния тон на описанието на ситуацията от страна на бъдещата снаха и проследиш хронологията се оказва, че жената никак не е толкова безотговорна. Почна се с екскурзии, щракане с пръсти, пък друго излезе.
И не разбирам като не му говорят, защо момъкът всъщност не се изнася,  да побърза да не му поискат още нещо.

# 51
  • Blondeville
Колкото и да се повтаря този забатачен кредит, и колко е финансово неграмотна майката, това не променя факта, че досега децата си не е ощетила. Ако беше толкова трагично безотговорна досега и апартамента да го няма, и за следването пари да няма и тн.

Усмихни ми се, половината жилище разбира се, 60 к първо не е цената на цялото, второ се предполага, че тя ще е изплатила някаква част до момента, в който недай Боже нещо се случи с нея. И това ли би била по-сериозната драма - да му остане само половин имот и например 20, 30к кредит, или това да я няма майка му в хипотетичния казус, който споменаваш...

Ясно е, че колкото и да дъвчем, една друга няма да се убедим. Аз ако мога да обобщя моето мнение е следното - семейството е такова не само по празници и по поводи, семейството е семейство и в хубавото и в лошото. Всеки си има недостатъци. Баща ми е с много по-лоша  финансова автобиография от тази свекърва, но получи шанс. Ако всички, които му помогнаха разсъждаваха, че щом е с такива лоши преценки трябва сам да си се оправя, не искам да мисля къде щеше да е сега. Злоупотребяващ с чашката и затънал в дългове беше тогава...Можеше и да не е сред нас вече, можеше и да съм се фръцнала и да не му проговоря повече заради част от изцепките му. И кой щеше да спечели от това? Сега е стабилен, здрав, работи, има допълнителен доход, и знае, че е обичан. И ако му звънна и посред нощ ще тръгне без да пита какво, защо и тн. Може и да звучи клиширано, патетично, наивно и тн., но такова е моето виждане за семейство.

# 52
  • при късмета
Ирис, безотговорна е откъм финансова грамотност. Никой не е казал, че е безотговорна към децата си.
Но до момента, да поискаш сина ти да ти изтегли набързо едни 60х. е безотговорно. И повече от ощетяващо, от където и да го гледаш

# 53
  • София
45 страници се дъвка проблема, сега 45 страници ще се дъвче защо няма проблем... Темата приключи, всички се радваме за Баклавата и считаме решението им за разумно. Толкова ли няма друг казус, че се разтягат локуми, изсмукани от пръстите...

# 54
Блонди Анна, звучи приятно и оптимистично историята с твоя баща заради добрия край. Затова и ни я разказваш. Ако не беше такъв финала, а в повечето случаи не е, едва ли мнението ти щеше да е същото. Освен това зависи и от сумата.

# 55
  • Blondeville
Ами виж сега, ако хората около него разсъждаваха като голяма част от тези в темата, развоят определено нямаше да е добър, това със сигурност мога да го кажа.

Блонди Анна, звучи приятно и оптимистично историята с твоя баща заради добрия край. Затова и ни я разказваш. Ако не беше такъв финала, а в повечето случаи не е, едва ли мнението ти щеше да е същото. Освен това зависи и от сумата.

# 56
Още ли се нищи тая тема със заема. Малко недоизмислена история от авторката...

# 57
Боже, разпънахте я на кръст направо “свеката” на Баклава.
А, че и една дума от това, което ни разказваше досега не се оказа истина бързо остана на заден план.

На мен вече и историята с почти изгубения апартамент ми звучи преувеличена. Баклава сама си каза няколко пъти, че не знае какво точно се е случило. И това постоянно натякване, че свека ходи по почивки и върти любов не можах да го разбера. Свека издържа щерка, кола, плаща 1500лв вноска за кредит, пък не може да отиде да си пече задника на море. Е, що?

В живота всичко се случва, хора.
Хубаво е семействата да се подкрепят, дори и толкова да не се харесват.

# 58
Когато синът върви към брак, си е чисто емоционално изнудване майката и сестрата да го заплашват с отлъчване, ако не иска да тегли кредита. Защото ако не се погасява, той и съпругата му ще го дължат. А не изглежда да са заринати с пари.
От споделеното от Баклавата ми изглежда, че те са живели в жилището (цели 6 месеца!) защото е трябвало да наглеждат сестрата, има нещо там.
Както и да е, и аз съм на мнението че “Децата” не са длъжни да финансират родителите и братята/сестрите си.

# 59
  • волно калдъръмче
И откъде да дойде това завидно спокойствие, когато виждаш как години наред кредита не се е обслужвал адекватно и тепърва единственият човек, който може да го нулира си ти. Обещавала да си покрива вноските... Тя досега не ги е покривала.
Наистина ли? Не прочетох ли в предишната тема, че проблемът се е оказал грешка на банката и жената си е покривала вноските? Последно какви са фактите? Имам предвид фактите, не локумите на фантазията.
Възелът още не се е разплел и към момента, в който синкото се е чудил дали да не се опълчи, нещата са изглеждали точно така.

Може би е трябвало преди да реагира, да метне един боб, за да разбере, че няма смисъл да укорява мамето.

Пиша всичко това за пореден път, за да е ясно защо го разбирам.

Общи условия

Активация на акаунт