С какво ви дразнят свекървите? – 120

• 27 015
  • 744
  •   1
Отговори
# 510
Знам си.За тва и няма напирам..
Скрит текст:
п.п.Масълцето къде домашно гледам,къде мандраджийско на определени мандри..Проста жена съм и туй то!

п.п.Обаче,признавам,по-добре такава дето ще има претенции за маслото,отколкото някоя ептен проста,да ми тъпче внучето с кренвирши и маргарин.

# 511
  • волно калдъръмче
Знам си.За тва и няма напирам..
Скрит текст:
п.п.Масълцето къде домашно гледам,къде мандраджийско на определени манди..Проста жена съм и туй то!
Щом не покриваш изискванията, така ще е Grinning

# 512
  • при късмета
Вяра, твърдиш, че познаваш внучето по-добре от майка му ли? По-запозната си с хранителния режим, предпочитания и/или лекарски предписания от майка му? Трябва да ти стигне акъл, за да не го мислиш, а и на всяка свекърва. Изобщо не става въпрос майка и баба да си мерят коя гледа по-добре детето. А за това, че само и единствено родителите определят това, а бабата не е родител. За това също трябва да ѝ стигне акъл на всяка свекърва, че да го проумее. Ако го взимаш за час на месец и си мислиш, че на снахата правиш напук, като не я слушаш за детето, всъщност вредиш на детето, а не на снахата. Още нещо, за което да трябва да ти стигне акъла да се сетиш.
Какво?, нямах предвид такива примери. Но щом си захванала маслото, е все едно снахата да каже изобщо да не дава масло, а свекървата да се тръшне, че е дала масло, ама видиш ли "президент"

# 513
  • волно калдъръмче
Вяра, твърдиш, че познаваш внучето по-добре от майка му ли? По-запозната си с хранителния режим, предпочитания и/или лекарски предписания от майка му? Трябва да ти стигне акъл, за да не го мислиш, а и на всяка свекърва. Изобщо не става въпрос майка и баба да си мерят коя гледа по-добре детето. А за това, че само и единствено родителите определят това, а бабата не е родител. За това също трябва да ѝ стигне акъл на всяка свекърва, че да го проумее. Ако го взимаш за час на месец и си мислиш, че на снахата правиш напук, като не я слушаш за детето, всъщност вредиш на детето, а не на снахата. Още нещо, за което да трябва да ти стигне акъла да се сетиш.
Какво?, нямах предвид такива примери. Но щом си захванала маслото, е все едно снахата да каже изобщо да не дава масло, а свекървата да се тръшне, че е дала масло, ама видиш ли "президент"
Стига нерви, че ще се свършиш преждевременно. Ако детето има здравословни проблеми и те са тайна за бабата, как очакваш да го гледа адекватно. Ако само си съчиняваш според случая за режими на хранене и пиене на вода, алергии от компот и екземи от картофи, внос от франция, за да си придаваш важност, нямам нищо против. Ще те изслушам търпеливо да се изкажеш и при друг подобен случай няма да пропусна иронията. Накажи ме, вземи си детето и много ти здраве. Заминавай да се психясваш, да опяваш на мъжа си и не ме занимавай.

# 514
Естествено, че майката е най-добре запозната със състоянието на детето си и неговия режим. И нормален човек би се съобразил с изискванията ѝ. Също така е естествено тези изисквания да са в разумни граници, защото когато те се минат, е добре изискващият да се оправя сам както намери за добре, а не да товари околните с изискванията си.

# 515
Ако свекървата е проста и твърдоглава, не вдява какво и се говори и на всичко казано от снахата отговаря с " айде не ми давай акъл, аз две деца съм отгледала и нищо им няма, здрави и прави са", и все се опитва да прави напук, тогава, да, няма да и оставя детето си, ще го вижда само в мое присъствие.
И после хич да не се оплаква, че не и оставяме детето.

# 516
  • волно калдъръмче
Ако свекървата е проста и твърдоглава, не вдява какво и се говори и на всичко казано от снахата отговаря с " айде не ми давай акъл, аз две деца съм отгледала и нищо им няма, здрави и прави са", и все се опитва да прави напук, тогава, да, няма да и оставя детето си, ще го вижда само в мое присъствие.
И после хич да не се оплаква, че не и оставяме детето.
нали не искаш да кажеш, че на дете с диабет ще даде бучка захар?

# 517
Ами щом си мисли, че всички деца са еднакви и тя нали е отгледала две преди 35 години, мисли се за всезнаеща и не се интересува дори какви са навиците и режима на моето дете, изобщо не знам до къде може да стигне простотията и. Нямам и никакво доверие.

# 518
Не е толкова фатално, че на детето ще му се наруши малко  режима и навиците, това е нормално нещо, когато го гледа някой друг.

# 519
. Но щом си захванала маслото, е все едно снахата да каже изобщо да не дава масло, а свекървата да се тръшне, че е дала масло, ама видиш ли "президент"
Откъде пък го изсмука това,"все едно"?Нищо общо даже!Каже ли масло,не е редно да има претенции какво точно масло,а ако все пак има,да носи съответния желан продукт.
Нещо което е съвсем различно от това майката да забрани масло а бабата да го даде напук.
Коренно различни неща.

Маслото е аналог и на всичко друго.И никой не говори да се прави на пук,както май по презумция си мислиш,че действат свекървите.Правещата на пук баба си е нещо съвсем друго,във всички случаи,пак за проста жена иде реч.

Изискванията трябва да бъдат обсъдени,а не заповядани на свекървата,ама то си е до човек..Щото,нали,откъде накъде ще се "обсъджа" нещо свързано с детето,майката решава и тя заповядва..Да,ама не.
Майката може да реши какво е добре и помоли и обсъди с околните доколко и до каква степен са в състояние да отговорят на критериите и изискванията и.Ако някъде вижда,че има разминаване,вместо да се фръцне,че отсреща и непременно и се инатят,да обсъди какви са вариантите,нещата да се случат по желания начин и какво може самата тя да свърши,че да помогне процеса.Щото то не е само да тупнеш детето,да си дадеш нарежданията  и да си заминеш..
Искаш конкретни продукти,вещи,пособия,съответно ги подсигуряваш.
Толкоз.
Ако не..Недумяваш с какво "накърняваш самочувствието на свеки" и така..А свеки,ако е бурсук като мен,ще си премести китката на другото ухо,и ако е взела отпуск специално за да гледа внучето,пък после снахата размисли,ами,няма драма..Стягам куфарите и дим да ме няма на спа..

# 520
  • при късмета
Само не знам защо реши, че аз съм нервната? По всимко изглежда, че е обратното Joy Joy
Какво, ти даде примера, а аз ти казах, че изобщо не съм имала това предвид

# 521
Ааа,не.Нищо подобно.Аз дадох пример на прекомерни изисквания.А ти даваш за пример някви абсурдни глупости като демонстрации на инат и умишлена контра .
Нерде,Ямбол,нерде,Стамбул?
Или викаш прекалените и несъобразени изисквания са си едно и също нещо с ината и контрата? Joy

# 522
  • при късмета
Казах само, че "прекомерни изисквания" не присъстват и в първия ми пост, който беше цитирала и коментирала

# 523
Спокойно, свекървата е невинна. Снахата да си е отварял очите, никой не я е карал да се омъжва 🤣🤣🤣
Живи и здрави, всеки да си гледа децата. Екстремните ситуации са друга работа. Без претенции.

# 524
Аха..Е,ако ще правим на неразбрали,умрели лисици и прочее,ми добре..Аз имам време бол..

С какво толкова накърнява самочувствието на свекървата, ако се съобрази със снахата, особено за храненето на детето? Или само за това, че го казва снахата е способна да рискува здравето на детето? Нали свекървите са по-зрели, по-знаещи, по-можещи и претендират да са по-умни? По нещо не личи обаче с такива разсъждения, по-скоро не съобразяването опровергава всичко това. Свястна свекърва би се съобрази Ла заради детето и не би трябвало да има значение, че инструкциите ги дава снахата. Никой не познава детето по-добре, че да даде по-адекватни

Да,в този пост не говориш въобще за изисквания,а говориш така императивно за инструкции,сякаш за библейски заповеди.

И директно питаш всички които са свекърви,защо им се накърнява самочувствието?Някакво социалистическо проучване ли си правила,че така генерално го раздаде,м?Или на принципа,че щом е свека,значи обезателно е контра и обезателно и пада самочувствието когато снахата каже нещо?
Е,ще те изненадам.Не всички жени са комлексирани.И сред снахи и сред свекърви,слава Богу,все още се срещат такива дето не живеят само за едната контра

п.п.Да не говорим,че ако снахата е тъпа и невежа,и ме кара да навличам детето с няколко ката дрехи,надали ще и следвам инструкциите.По вероятно е да си менкаме подаръци и картички по празници и да не вкарвам душата в грях,увреждайки нечие здраве,нищо,че по инструкции на майката,все тая.

Общи условия

Активация на акаунт