С какво ви дразнят свекървите? – 120

• 26 987
  • 744
  •   1
Отговори
# 555
Свекървата, ако не иска да гледа детето, да си каже. А не да твърди, че иска, но всъщност да е пред хората, пред снахата, да става както тя каже (нещо което изначало няма право да решава) или защото е намерил поредното за което да се меси на снахата. Тогава би си намерила колкото причини иска да не го прави, включително и, че не приема инструкции. Ако наистина иска заради самото внуче и толкова го обича, ще се съобрази. Някак не виждам начин да го обича и гледа като става на нейното, пък се изпарява обичта, само като снахата си отвори устата.

Принцпно е така,ама ако снахата си скача на буква Ф ей,така за, спорта,както правиш ти,размахва пръст и провокативни реплики,и се фръцка ,че тя и само тя е единствената, която знае кое и какво е най-добре за детето и,щото нали е нейно, това по презумпция я прави най-най-най-компетентната..Ми логично е да предизвика неприязън,пардон,да "накърни самочувствието" на свекървата.
После,няма чудно защо не примират да ви гледат децата,и се измъкват.
Колкото и да го обичам това внуче..Моето дете съм го изгледала,себе си също обичам,и не бих допуснала някава мома да ми тропка с краче ,щото такъв и е адета.Тропкането- на майка и,на сина ми,въобще..Не при мен.

Последна редакция: пн, 02 мар 2020, 21:32 от Какво?

# 556
  • при късмета
Ma ko, ти все едно за звездолет говориш, чието сложно устройство днешните баби не познават, защото по тяхно време такова чудо не са виждали.
Повечето, са слушали безпрекословно бабите. Включително и моята майка. Биберони с мед например, на които все още някои свекърви държат и ги смятат за панацея, не можеш да ги убедиш, че е пагубно за новородено и мед поне до 2 години по-добре да не вижда. Само пример, без да се хващате конкретно за меда
Какво, много малко снахи искат свекървите да им гледат децата. Обичайно са обвинявани, че не им ги дават. И моите лични наблюдения сочат, че не "после" свекървите не искат да гледат детето, а изначало не искат, ама не си признават и си търсят оправдания. Ако си го кажат, няма и кой да очаква от тях да го гледат, какво остава да "го тръсне на свекървата" ей така. Просто няма как да се случи

# 557

Какво, много малко снахи искат свекървите да им гледат децата. Обичайно са обвинявани, че не им ги дават. И моите лични наблюдения сочат, че не "после" свекървите не искат да гледат детето, а изначало не искат, ама не си признават и си търсят оправдания. Ако си го кажат, няма и кой да очаква от тях да го гледат, какво остава да "го тръсне на свекървата" ей така. Просто няма как да се случи

Абе като ви чета претенциите и изискванията,пардон,инструкциите,чудя се въобще как се навиват някои свекърви..Героизъм си е.

п.п.Почти няма баба(поне по нашите географски ширини),която да не милее да прекарва време с внучето,ама като види снахата насреща си,с поза на фелдфебел,нареждаша команди и заповеди,обикновено бързо сменя мнението си и се отказват.
Честно ти казвам,аз бих гледала внуци с кеф,но ако ми се падне снаха,която да ми говори по този провокативен начин,директно ще си кажа,че не се чувствам в състояние и да не ме занимват.Но това няма да е защото не искам да бъде с внука си.Съвсем не.Просто би било най-добрата превенция срещу бъдещи конфликти.
Както е казано..Денят се познава по сутринта.

# 558
Искам да питам. Какво разбирате под гледане? Почти не познавам майка, която да оставя дете за седмица, примерно. Или са много рядко. За часове, може би. И то за лекар или нещо спешно.
Спомням си когато бях малка колко деца се гледаха от баби. Сега вече не е така. Може би и защото са работещи. Но и не само това. Нямат и желание. Въобще изродихме се. Няма близост. Единия ако е по-толерантен, другият ще го изяде.
Искрено се радвам на свекървата на моя приятелка. Живеят заедно в една къща и си помагат. Никога не съм чула лоша дума нито от едната, нито от другата. На всичко отгоре и се обичат. Ей това вече е чудо 😁

# 559
С баба на море,планина,почивки..Защо не?

Искрено се радвам на свекървата на моя приятелка. Живеят заедно в една къща и си помагат. Никога не съм чула лоша дума нито от едната, нито от другата. На всичко отгоре и се обичат. Ей това вече е чудо 😁
И аз много се радвам на такива взаимоотношения.Дай,Боже,всекиму!

# 560
Гледане от друг го разбирам за повече от 1 ден и нас с баща му да ни няма. Оставянето за 2 часа не го броя за гледане. Аз претенции за гледането почти нямам, детето ми е лакомо и спи като заклано, всичко му е по часове и няма какво да объркаш. Но пусто няма кой.

# 561
Гледане от друг го разбирам за повече от 1 ден и нас с баща му да ни няма. Оставянето за 2 часа не го броя за гледане. Аз претенции за гледането почти нямам, детето ми е лакомо и спи като заклано, всичко му е по часове и няма какво да объркаш. Но пусто няма кой.
Обикновено,тези които нямат помощ,нямат и претенции.
Онези които имат избор между няколко чифта допълнителни ръце,са с най-много изисквания и претенции.
Поне такива са наблюденията ми

# 562
Коя пък свекърва чак ще "обвини" снахата, че не дава детето? Нещо мако се вживя във филма. Това сигурно ще да е някоя умряла от скука баба, която съвсем е самотна и няма какво да прави. Ако не го дават да си го гледат, не са ми го родили за мен, тяхно си е, да им е живо и здраво.
Парадоксът е като родят и дори преди това тропат с краче как никой не искат да им припарва и да им досажда и да им целува бебето. Аз за 9+ месеца никога не съм го целунала нито по лицето нито по ръцете, не смея... После обаче се оказва, че трябвало някой да помага, да чисти, да готви щото много отслабнала и уморена и ѝ се яде домашна храна. Е нали бяхме и  сме досадни...

# 563
Има нещо такова, да. Другите са "разглезени" от баби, лели, учинайки, обикалят по почивки и заведения. А хора като мен се молят само за 1 час пазар на спокойствие, а самотна вечер само с мъжа ми е химера.
Живи и и здрави да сме, ще си го отгледаме и сами.

# 564
Не мога да си представя да оставя детето с куп инструкции и изисквания, без значение дали на свекърва ми, или на майка ми. И двете са интелигентни жени, разумни и отгледали деца. Има някои неща, които не са ми много приятни, но ги преглъщам, защото не вредят по никакъв начин на детето и няма смисъл да напрягам обстановката. Ясно е, че никой няма да ми гледа детето както аз си го гледам. И това се подразбира, защото не съм си аз, всички сме различни. Имали сме пререкания със свекърва ми, но сме намирали решение и всичко си е наред. Благодарна съм и, че помага колкото и когато може, даже и за седмица е взимала детето в разни екстремни ситуации. Първите 2 години почти сами сме се оправяли с мъжа ми, последно време и двете баби повече помагат. Хем детето му е добре, друго си е баба да те поглези, хем ние вземем малко въздух. Моята баба всеки ден сладолед ми купуваше, майка ми не я е линчувала. Чак крайности не са нормални, с толкова претенции всеки сам да си гледа отрочето, никой не му е длъжен.

# 565
  • при късмета
Не питай Лолита! Според свекървите гледане е за час, нахранено, преоблечено и инструктирано да не плаче и да остави баба да си гледа сериала, че точно пък сега решиха да ѝ го тръснат
И да има кой, понякога не е решение. моя също спеше и се хранеше без особени претенции под час, даже имаше кой да го гледа. той обаче не пожела. Може цял ден да стои с някого, с храненето нямаше да има проблем. Но със спането беше голям проблем. От 5 месечна възраст спеше веднъж на ден по час. Вечерно време, дори цял ден можеше да изкара с някого, беше много спокоен и контактен, но заспиваше само вкъщи, при нас двамата в наличност. Чак около 4 години започна да се примирява само за по вечер, две, да е само с единия. На 7 месеца беше, когато се наложи мъжа ми да го няма за 2 вечери, беше кошмар, аз самата видях зор с него.
Коя пък свекърва чак ще "обвини" снахата, че не дава детето? Нещо мако се вживя във филма. Това сигурно ще да е някоя умряла от скука баба, която съвсем е самотна и няма какво да прави. Ако не го дават да си го гледат, не са ми го родили за мен, тяхно си е, да им е живо и здраво.

Питай КАГ. Тя твърди, че снахите не дават внуците на бабите на инат и разказва истории в тази насока. Самата тя се разсърди на снаха си, че иска да даде детето на ясла, а не тя да го гледа.
А и в темата повечето оставят детето с резерви или изобщо

# 566
Парадоксът е като родят и дори преди това тропат с краче как никой не искат да им припарва и да им досажда и да им целува бебето. Аз за 9+ месеца никога не съм го целунала нито по лицето нито по ръцете, не смея... После обаче се оказва, че трябвало някой да помага, да чисти, да готви щото много отслабнала и уморена и ѝ се яде домашна храна. Е нали бяхме и  сме досадни...
Душици..Ако може само меда,без жилото..Еми,не може!

Според свекървите гледане е за час, нахранено, преоблечено и инструктирано да не плаче и да остави баба да си гледа сериала, че точно пък сега решиха да ѝ го тръснат

Ако това е личния ти опит,съчувствам ти.Замислям се,че същата опака и инталива жена,която описваш,е възпитала и отгледала съпруга ти...Мхм...Съчувствам ти двойно!
Но няма логика да генерализираш свекървите,съдейки само по твоята.
Абсурдно,безпардонно и лишено от всякакъв смисъл.
Е,поне разбирам защо го правиш де..
Още въднъж,съчувствам ти!

п.п.Тъкмо Лолита ти разказва,че е свидетел и на добри свекърво-снахини вазимоотношения,ама как да го отрази човек,който е зает със генерализиране на своите "умозаключения"..?

Последна редакция: пн, 02 мар 2020, 22:06 от Какво?

# 567
.

Последна редакция: пн, 02 мар 2020, 22:06 от Какво?

# 568
Няма "жило", Какво. Отричането и принизяването на човек, ако е свекърва най-добре, щото е класика. Като се отрича и унижава другия, на някои хора им се вдига самочувствието и самооценката, предполагам.. Няма лошо. Въобще не се "кося" хаха Жива и здрава да е майка ѝ, милата, да си я търпи и да ѝ ходи по гайдата и глезотиите.

# 569
  • София
Ох, тя че е за съчувствие, вярно, ама дори и свекърва няма, та всичките й фантазии са плод на........де да знам и аз каква душевна травма.....

Общи условия

Активация на акаунт