На море в Турция - тема 66

• 58 081
  • 785
  •   1
Отговори
# 450
  • ВАРНА
Благодаря, Ledi,
Нашата резервация е за м. юни, но не сме получили мейл от Аква тур.

За юни всичко ще бъде наред в Турция /според хотелиерите в Турция и Ердоган Бей!    

Всеки може да види в агенцийте - до 31 май отложено всичко и от  5-7 юни почват да валят офертите и то за доста тлъсти суми! ....
за юли и август новите оферти са направо за невероятни суми!  Не схващам откъде такъв оптимизъм в турските хотелиери?

Не знайно от къде и как - Но може би вярват на Ердоган че всичко лошо ще изчезне до 1 юни.
 И резервацийте за юни - юли са основно от руснаци и британци!
  Дали няма да пламнат турските курорти посред лято???

# 451
  • Пловдив
Ох,Варненец твоите прогнози са все писимистични.Не знам от къде черпиш информация?Дай да видим и ние тия сайтове.Хареса ми разяснението на Версо Травел за тези които имат за април и май кога могат да ги ползват.А не това,че могат едва ли не когато те си искат.

# 452
  • София
Нашата резервация е от 30.05, с Турс клуб. Още не съм им звъняла, надявам се всичко да отмине, въпреки че не се настройвам за почивка.

# 453
Ние сме с резервация за 08.05.и от Турс клуб ни отговориха стандартно-ваучер или смяна на датата. Аз лично предпочитам ваучер, защото не искам да се ангажирам предварително с дата.В Турция така или иначе май до края на май (поне) ще са затворени хотелите. Но не е ли редно при това положение да може да се връща капарото. Нали хотелът няма да работи така или иначе?

# 454
  • София
Ние сме от 2 юни в Белек. Пътуваме самостоятелно и се надявам хотелът вече да работи с пълен ол инклузив пакет по това време. Само липсата му би ни спряла!
Иначе предполагам, че  с полетите всичко ще се е нормализирало и още в края на май ще можем да сме вече в Истанбул.

# 455
  • София
Ние също сме със собствен транспорт, стига хотелът да работи и границата отворена може и да идем, но...се съмнява до два месеца да утихне всичко.

# 456
  • Варна
Ухан още не е отворен - от началото на декември почва епидемията , т.е. - поне 4 месеца.Ако го интерполираме и вземем за начало на инфекцията в Европа началото на февруари , а за Турция - средата на март е съвсем предвидимо турските хотели да отворят най - рано средата на ЮЛИ. И аз имах платен хотел за 15 май , ама мъчейки се да мисля реално презаверих за 25 септември - уж за по сигурно , ама със ДОСТА наум Simple SmileНека мирясаме , че може да ги видим я есента , я другата пролет , ама по важно е да доживеем до тогава  Simple  Smile  ВСИЧКИ да оцелеем Simple Smile , СТОЙТЕ СИ ВЪВ КЪЩИ

# 457
  • sofia
В Турция няма много заболели.Та може по бързо да отмине.

# 458
  • Стара Загора
Ние сме с резервация за 08.05.и от Турс клуб ни отговориха стандартно-ваучер или смяна на датата. Аз лично предпочитам ваучер, защото не искам да се ангажирам предварително с дата.В Турция така или иначе май до края на май (поне) ще са затворени хотелите. Но не е ли редно при това положение да може да се връща капарото. Нали хотелът няма да работи така или иначе?
Здравейте, изказвам лично мое мнение по вашия въпрос. Капарото ни ( и аз имам платена резервация) е в агенциите, те не са го превели на хотелите, но не желаят да го връщат на туристите, за да намалят загубите си. Предлагайки ваучер, те са сигурни че вие все някой ден ще пътувате и ще си доплатите сумата по резервацията.

# 459
  • Варна

Мисля че прескочиха 1 000 и като знам каква гъчканица е навсякаде в 80 милионата държава нищо чудно и Италия да надскочат (не дай боже) , дано са се усетили и са затегнали здраво гайките Sad

# 460
Здравейте, изказвам лично мое мнение по вашия въпрос. Капарото ни ( и аз имам платена резервация) е в агенциите, те не са го превели на хотелите, но не желаят да го връщат на туристите, за да намалят загубите си. Предлагайки ваучер, те са сигурни че вие все някой ден ще пътувате и ще си доплатите сумата по резервацията.
И аз мисля, че парите са в агенциите, след като предлагат ваучери, които могат да се ползват И ЗА ДРУГИ ДЕСТИНАЦИИ И ХОТЕЛИ, значи капарото, което сме платили не е преведено на хотела , който сме резервирали!!!

# 461
  • По света и в нас.

Мисля че прескочиха 1 000 и като знам каква гъчканица е навсякаде в 80 милионата държава нищо чудно и Италия да надскочат (не дай боже) , дано са се усетили и са затегнали здраво гайките Sad

При тях дезинфекцията е на друго ниво,така че може и да се справят преди нас.

# 462
  • София
До момента заболелите са 1236 човека, починалите са 30!!! А, що се отнася до мерките - то, те са достатъчно сериозни - от 22.03.2020г. на всички хора на възраст над 65 години им е забранено да напускат домовете си с изключение на близък хранителен магазин и болница. Във връзка с тези мерки държавата е осигурила социален патронаж и медицинско обслужване по домовете. Има много сериозни санкции за неспазване на определените правила, изпълнението на които се контролират от Полиция, Общинска Полиция ""Zabıta", както и Жандармерия. За разлика от Българя маски се продават на автомати по метроспирки и други места. А за дезинфектанти за ръце да не говорим - във всеки магазин на входа, на всеки площад на поне 5-6 места и т.н. Основна дезинфекция се прави не само в големите градове, а и във всички по-малки такива, а и по селата - ако настоявате мога да приложа снимки, като доказателство. Единствено вярно във вашето изказване е това, че правителството действително прие Програма с мерки в помощ на бизнеса, пенсионерите и социално слабите семейства.

Последна редакция: пн, 23 мар 2020, 13:09 от Tatti

# 463
  • Варна
Трудно възприемам високото санитарно - хигиенно  ниво на Ориента  , Азия или Африка Sad Виж за Западна Европа или ?Скандинавия може , ама и те много закъсаха . В Турция много трудно се самоограничават и там ще стане СТРАШНО (не дай боже Sad Почнаха  след нас и ни изпревариха като Ф1.

# 464
  • София
Именно, поради тази причина мерките са толкова много и се държи да бъдат спазвани. Пропуснах да отбележа, че всички кацащи на летищата пътници от самолетите, директно от летището се карат с автобуси до студентски пансиони, общински такива /говора за Истанбул/ и там се поставят в 14-дневна карантина. Тези мерки са предприети още от преди две седмици. А, броят е по-висок сравнен с България, тъй като в Турция  живеят над 10 пъти повече хора - 85 млн., ако нашите резултати ги умножим по 10, ще се установи, че ние имаме повече болни и почти толкова смъртни случаи. Но, мерките са им наистина "Драконовски"....

Общи условия

Активация на акаунт