На море в Турция - тема 66

• 58 032
  • 785
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
То до 13 май вече е официално , важно е дали следващото удължение ще е до 13 юни или 13 юли ?

# 571
Снощи писах на Турс клуб да дадат информация какво се случва/ще се случва с резервациите при тях, повечето тур оператори дадоха а те не. Отговориха ми на мейла и има вече и на сайта им информация. Та който е при тях това е
https://www.tours-club.com/%D0%B2%D0%B0%D0%B6%D0%BD%D0%B0-%D0%B8 … BC%D0%B0%D0%B9~12

# 572
  • Пловдив
Интересно е дали Турс клуб са качили това след като се разбра ,че ще има удължаване до 13.05 или преди това?За разлика от Емералд те вече мислят за 31.05 какво да предложат на клиентите .Значи до тогава никой със сигурност няма да пътува.Дори и юни да позволят вече малко ще са хората които ще идат.Повечето ще ги е страх.Ако кажат и карантина после 14 дни и до там.Мисля си и друго там хотелите дали ще успеят с персонала с аниматорите/повечето са руснаци и германци/.За хигиената не се съмнявам  ще се оправят. С една дума много въпроси без отговори.

# 573
Искрено се надявам в един момент всичко това, което се случва, да изчезне и отново всички ние да се върнем към нормалния си живот и най-вече да осъществим мечтаните/желани пътувания да се осъществят. Аз лично имам предплатени 3 организирани + 1 самостоятелно пътувания за това лято  - като си знам датите, вече не съм сигурна кое и как ще се получи. Това е "цял свят" - къде, какво и как ще бъде отворено, къде наистина ще бъде безопасно - изобщо не съм параноик - просто не се знае, според мен, може да бъде "тук може - тук не". Какво ме вълнуват ваучери за до 2021/2022 г. - понякога се случва, че от ден до ден нещо може да се случи, в лична или всеобща ситуация както сега. Самата мисъл, че може би няма да имаме "лято" т.г. със съответните планирани пътувания, както сега се очертава, ми е безумно депресивна.... Но, имаме/или ще имаме ли избор?

# 574
Нашата резервация е за Мармарис от 28 август, но незнам дали въобще всичко ще отмине, дали ще ми се ходи като отмине и дали страхът, че сме с две деца няма да ни откаже от това жадувано пътуване! Вече съм платила 30%капаро от 1700 лв. С които ще изгорим! Иначе сме с Емералд, от години пътуваме с тях и всичко е било идеално! Тези които имат резервации за август и септември, мислите ли да ходите, ако нещата се поокротят!

# 575
  • Варна
Аз презаверих за  2 ОКТ , НО с опция да мога да презаверя за по късно.С нищо няма да изгорите , просто трябва да се договорите с Емералд. Няма защо да изгаряме всички мостове към лятна почивка , все още никой не знае какво ще е положението и тук по нашите плажове през юни , никой не знае за юли и август , а и все пак си имаме море , не е само Гърция и Турция.

# 576
  • Дългопол
Аз презаверих за  2 ОКТ , НО с опция да мога да презаверя за по късно.С нищо няма да изгорите , просто трябва да се договорите с Емералд. Няма защо да изгаряме всички мостове към лятна почивка , все още никой не знае какво ще е положението и тук по нашите плажове през юни , никой не знае за юли и август , а и все пак си имаме море , не е само Гърция и Турция.
За кога и за къде ви беше датата, преди презаверката. Благодаря

# 577
  • Варна
За кога и за къде ви беше датата, преди презаверката. Благодаря

15 май Палм Уингс Дидим

# 578
  • Пловдив
Доплатите ли нещо?Това анекс към договора ли е?Или нов?

# 579
  • Варна
за същата дестинация е без промяна на парите , ако искам други хотели просто внесеното капаро се приспада и си важи цената за съответния хотел и време.Борбата с тях е да не решавам отсега до 15 април за след 6 и повече месеца а да оставя избора за доста по късен етап , когато и на мен и на всички обстановката стане ясна , щото  е толкова напечено , че на никой не му е до туризъм  Sad Кмета на Истанбул е помолил държавата за нови по строги мерки за карантина и изолация.Болните във Турция вече над 15 000 , растат много и починалите Sad

# 580
Едвали скоро да видим Турция нито тази година ...Господ знае за догодина. То и едни милионери си търсят парите от една игра...по Лафките ..и взеха ли ги ... Май и ние ще сме от тази група.

# 581
  • София
Туристическият сезон в Турция във връзка с пандемията на коронавирус няма да започне до края на май, заяви Мехмет Нури Ерсой, министър на културата и туризма на страната. "Очакваме началото на туристическия сезон да се забави до края на май. Съживяването ще се случи предимно във вътрешния туризъм", цитира министъра Анадолската информационна агенция. Според него се очаква международният въздушен трафик да се възстанови в Турция до края на юни.

# 582
  • Пловдив
Той докато започне сезона и хайде ще трябва да свърши.За това по-добре да си върнат парите на агенциите и те на нас.И да приключи сагата с почивките в Турция.А догодина живот и здраве ще го мислим.

# 583
  • Sofia
В този ред на мисли, искам да попитам по-запознатите с работата на туристическите агенции, кога се превеждат парите на резервираните хотели при ранните резервации? Според мен, това не става към момента на резервацията, а доста по-късно. Не съм много сигурна, но мисля, че преводът се извършва най-рано 30 дни преди датата на почивката. Защо мисля така - защото туроператорите не са луди да връщат пари, които вече са платили на хотела и същевременно да предлагат възможност за безплатно анулиране, описано в договора до 45 дни, преди датата на пътуването.
Ще бъда благодарна на всички, които могат да помогнат!

# 584
  • Варна
Споразумението ми с Емералд ми е , че тези пари които съм дал като капаро стоят в тях 2 години и аз мога да си избера кой да е хотел от тяхната листа по кое да е време и парите се приспадат.

Общи условия

Активация на акаунт