На море в Турция - тема 66

• 58 101
  • 785
  •   1
Отговори
# 420
  • София
И аз още изчаквам има време до юни,но ми се иска нашата агенция-Версо Травел да предлага повече възможности за почивка.
Слънчице, и ние сме със същата агенция. Би ли ми казала, може и на лични, какви са условията за анулиране, че договорът не е при мен, понеже сме група приятели и все не намират време да ми снимат документа.

# 421
  • Русе
И аз още изчаквам има време до юни,но ми се иска нашата агенция-Версо Травел да предлага повече възможности за почивка.
Слънчице, и ние сме със същата агенция. Би ли ми казала, може и на лични, какви са условията за анулиране, че договорът не е при мен, понеже сме група приятели и все не намират време да ми снимат документа.
И ние сме с тях. Говорих оня ден със служител по телефона. Условията са, както на повечето места - ваучер.

# 422
На тези, които са им предложили ваучери до 2021 и са преподписали договори, за същия хотел ли важат или е сума, която може да се
използва за където и да е в Турция?

# 423
  • sofia
До 21 година много от туристическите фирми ще са изтърмели.Та това с ваучерите вие си знаете.

# 424
  • have faith and be patient ..
Ами какво им остава на хората.. Както писаха - пари не връщат..

# 425
  • Където морето целува небето...
До 21 година много от туристическите фирми ще са изтърмели.Та това с ваучерите вие си знаете.

Това всички го знаем и не мисля, че някой е щастлив от вариянта "ваучер", но в крайна сметка ТА не предлагат друго. Оставаме на оферта анулация и загуба на парите иначе. Ето, вече няколко човека с различнни агенции писаха, че всички предлагат това. Или пък чакаме до датата на тръгване и се надяваме застраховката да важи по някоя клауза, което пак е руска рулетка...

Все пак си мисля едно запитване до КЗП дали да не направя...

# 426
На моят договор пише - до 40 дена преди датата, мога да анулирам  с неустойка 30лв на човек. Не виждам как ще ме принудят ваучер да взема. Така ме е яд, че не можахме през Травел републик да резервираме и тази година! Дано се оправят нещата до септември!

# 427
  • Пловдив
Pisa И в моя договор пише 30лв 40дни преди пътуването.Моля ,някой да сподели това агенциите приемат ли го?Или се отмятат и за него?

# 428
  • Някъде в Европа...
На моят договор пише - до 40 дена преди датата, мога да анулирам  с неустойка 30лв на човек. Не виждам как ще ме принудят ваучер да взема. Така ме е яд, че не можахме през Травел републик да резервираме и тази година! Дано се оправят нещата до септември!
Огледайте хубаво договорите!
Пак казвам, от горчив опит с Египет (драмата продължава), всички тези анулационни срокове не важат при оферти ранни записвания (пише го в договорите, между текста някъде)...Може и да ви е по-различен договора, не знам..и дано!
Само засилвам вниманието!

# 429
И в нашия договор пише до 30 дни по 100 лв. на човек, НО това сега били форсмажорни обстоятелства, неописани в никакви договори... Хотелите нямало как да върнат парите в случая.

# 430
  • Пловдив
АIR Права си.Пише го ,че ако си на ранни записвания не се връщат пари а се дава ваучер за друга дата с допълнително заплащане по стандартни цени.Ако са спазени сроковете за анулация.До 3 дни без такса.До 40дни -30лв.До 20дни-30%.До 14дни-50% и от 14 до началната дата 100%.

# 431
Здравейте!

Слагам линк за една статия, която може да ви бъде от полза.

https://www.pariteni.bg/novini/turizym/kak-da-si-potyrsim-pravat … o-pytuvane-234475

Всички сме потърпевши за почивките в Турция. Никой не може да предвиди как ще се развият
нещата в следващите месеци. Можем само да гадаем.

Бъдете здрави! Grinning

# 432
  • ВАРНА
Вече от няколко тур.агенции разбирам до 31 май всички тур. пътувания са прекратени към целия свят.
В Турция и Гърция всичко е прекратено до 1 юни.

Който има резервации за април и май може да презавери за септември-октомври без доплащане или за 2021 г. за същия период който е бил предплатен за 2020  - тоест април или май 2021 г.

Най-удачното е за мен 15- 22 септември и така направих аз...отложих мойта за 15 септември....
иначе който има тлъста пачка август ще бъде перфектен за резервации

2021 г. я камилата я камиларя

# 433
  • Sofia
Pisa И в моя договор пише 30лв 40дни преди пътуването.Моля ,някой да сподели това агенциите приемат ли го?Или се отмятат и за него?
Славейче, в нашия договор срокът за прекратяване без неустойка е 45 дни, преди датата на пътуването. Изпратих имейл до ТО, в който се позовах на точката от договора, даваща ми това право, изпратих и банкова сметка по която да възстановят сумата. Получих стандартния вече отговор с предложение за ваучер (предполагам шаблон, изпратен до всеки). Днес пак им писах, с настояване за възстановяване на капарото, помолих за потвърждение! Сега чакам, трябваше да сме в Белек от 20.05.2020 г, което е химера на този етап.
Бъдете здрави момичета и момчета, и се пазете. 🤗
Да сме живи и здрави, Турция/Анталия винаги ще бъде там, и ще ни очаква. Надявам се за скорошно нормализиране на ситуацията и отново да имаме възможност да пътуваме до любимите ни места. 😀

# 434
Iseto6 ще споделите ли после какво са ви отговорили.

Най-удачното е за мен 15- 22 септември и така направих аз...отложих мойта за 15 септември....
Какви са ви съображенията да се отложи за точно тогава? Вярно, че не се знае кога ще започне и новата учебна година, което не е чак такава драма, но са ми интересни вашите съображения за тогава. Не ме разбирайте погрешно, просто и ние се чудим какво да предприемем.

Пазете се и бъдете здрави!

Общи условия

Активация на акаунт