На море в Турция - тема 66

• 58 024
  • 785
  •   1
Отговори
# 585
  • Берлин
При нас (Германия) също въведоха ваучерите като обезщетение за нереализирано пътуване. Вариант за оцеляване на ТА. Нашата резервация е от 31 август. През Травъл републик. Не съм канселирала нито хотела,нито полетите. Чакам с надежда,но с умерен оптимизъм. Май почивката ще бъде на планина в Бг,а не на море в Турция. За съжаление. Каквото-такова, здрави да сме.

# 586
  • Стара Загора
Споразумението ми с Емералд ми е , че тези пари които съм дал като капаро стоят в тях 2 години и аз мога да си избера кой да е хотел от тяхната листа по кое да е време и парите се приспадат.
Това потвърждава моето мнение, че парите ни са в агенциите, а не в хотелите и съответно при Добро Желание могат да ни бъдат върнати! Simple Smile

# 587
  • Варна
При нас (Германия) също въведоха ваучерите като обезщетение за нереализирано пътуване. Вариант за оцеляване на ТА. Нашата резервация е от 31 август. През Травъл републик. Не съм канселирала нито хотела,нито полетите. Чакам с надежда,но с умерен оптимизъм. Май почивката ще бъде на планина в Бг,а не на море в Турция. За съжаление. Каквото-такова, здрави да сме.

и турското и гръцкото , а и други летни морета май малко през крив макарон ще ги гледаме (дано не е така) ,  та си имаме малко надежда българското море поне да ни огрее Simple Smile Точно в неизвесноста е солта на положението . Пандемията тепърва настъпва ! Никой няма представа докъде и докога ? Нали няма как да си представим , че се излежаваме на плажа - без значение Фичоза , Волос , Лидо ди Йезоло или Бали и наоколо умират хора и няма кой да ни готви щото заравя умрели.

# 588
Току що прочетох една статия относно отказ на застрахователи да продължат застраховките на туристическите агенции. Дават им 15 дни , след което туристическите агенции няма да имат застраховка а това води до риск да загубят своят лиценз и ....Прочетохте ли това писмо на една от водещите застрахователни компании

# 589
# 590
# 591
Здравейте! Искам да попитам тези, които щяха да/ще пътуват с Емералд, опциите които са дали от фирмата са единствено смяна на дата и ваучер? Четох досега за информация, но никъде не пише дали ще връщат пари. Също как успяхте да се свържете с фирмата, писах вече 2 пъти и не са ми отговаря, а ние сме група с 20 човека и започнаха да ме притискат, обясних по принцип как стоят нещата, но като мисля алчно и за себе си нямаше как да разберат мен и фирмата, започнаха да ме нападат да им връщам аз пари, а в случая нямам вина, само дето съм подписала договора, четох го няколко пъти и така и не разбрах, връщат ли се пари при непредвидими ситуации, не се ли връщат, взимат ли неустойка ако се откаже някой преждевременно, защото при ранните записвания има някакви уловки. Нашето пътуване е за края на май и преди да сте ме упрекнали, напълно запозната съм, че е рано, четох че няма как да дадат още информация за след 21-ви май, но искам да разбери тези, които сега са трябвали да пътуват, как е протекло при тях. Ще съм благодарна за отговор. Simple Smile

# 592
  • ВАРНА
Емералд Травъл пренасрочват всички резервации за Турция и Гърция  резервирани за април и май месец  за дати по избор - НО след 25 септември за 2020 г. или за 2021 г. за април и май съответно когато им периодът за 2020.

Друг вариант не предлагат.  

Не може да се свържеш по тел. с никоя тур.агенция - всички  тур. агенции са на опция - стей хоум до 13 май.

Няма да има още удължаване - абсолютния край на забраните е 13 май.

Искат малко да смалят сгромолясването на туризма и според някои депутати първо ще смъкнат КПП-та на градовете на 1-3 май. 

Гледам някои и за първата сесмица на юни пренасрочват и дотам.   
Тоест  10 юни ще се оживи турузма на балканите.   
 Никой няма да чака и последния болен да оздравее -  защото това означава Коледа!

Последна редакция: пт, 03 апр 2020, 15:51 от Варненец

# 593
  • Пловдив
Според мен пренасочват но и те не знаят какво правят.По скоро да успокоят малко хората и да спрат да им досаждат.

# 594
Ясно, предполагах че съм разбрала правилно прочетеното, но исках да видя и други мнения. От една страна фирмите са прави, но мисля, че е малко нередно да няма опция за връщане на пари, впечатление ми прави, че основно големите ТА не връщат, всички други са върнали досега. Големи оплаквания за Караджъ Турс, защото държат хората без никаква информация... Най-кофти е дори, че на имейлите не отговарят, разбирам се получават супер много на ден, обаче като са оставили имейла като единствена връзка... Надявам се да се излезе накрая с адекватно решение от ситуацията. 

# 595
  • Някъде в Европа...
Караджъ турс преди малко наизпратиха мейли (поне до тези с египетските почивки), пари не връщат...опция за смяна на дата или отворен ваучер за дестинация и хора (допълнително инфо по тел) с валидност за активиране до октомври 2021 г...
Поне е нещо! Че почивката ми почваше на 14.04 и до днес никакво инфо какво става ..

Последна редакция: пт, 03 апр 2020, 18:20 от AIR

# 596
  • Пловдив
Ето го и нашето положение.
Парите от лалетата ги пренасочиха към почивката ни края на септември в Анталия.
Пари йок 😊, но поне са пренасочени и не ги губим.
Живи и здраве да сме!!! 🙏

# 597
Здравейте,
Интересно ми е, има ли от вас хора, които са променили датите за почивки от май/юни на октомври. До средата на месеца трябва да реша какво да правим даденото капаро.. дали нова дата през Октомври или направо за догодина, което ми се вижда толкова  далеч..
Чудя се и от 01.10 дали времето подходящо за Бодрум, не е Анталия все пак..
Както и какво изобщо ще е качеството по хотелите, все пак ако и почти не е имало сезон... Един път вече теглихме късата клечка в годината, когато руснаците се бяха оттеглили от турските хотели. Бяхме в Мармарис, уж страхотен хотел, не беше за приказване...

# 598
  • Пловдив
На мен ако ми предложат смяна за по-късна дата бих избрала по добре за догодина.Така ще загубя ако се случи нещо само капарото.А иначе трябва да доплатя още 70% /а те цените не бяха никак ниски този сезон/и не се знае какво качество ще получа,като гледам как се забави началото на сезона.

# 599
Има риск  с тези  ваучери. Защото не  е ясно  октомври  тази  туристическа агенция  ще я има ли въобще.

Общи условия

Активация на акаунт