Валутният борд - Teма 2

• 27 088
  • 992
  •   1
Отговори
# 645
За мен да си купуваш bitcoin е нещо крайно несериозно, но хора разни, разни идеали. Някои влагат в Исторически парк, пак с оптимизъм и добри намерения.
И аз мисля така, а още по-несериозно е, ако не разбираш от това.

# 646
как мислите, твърде рискован ли е биткойна?
За вас, е изключително рискова инвестиция.

# 647
За мен спeциално или попринцип?

# 648
За вас специално.

# 649
Не е като да съм се юрнала.

# 650
Не е като да съм се юрнала.
Много ще загубиш, да знайш.Joy После да не те е яд.

# 651
  • София
Може да загуби, може да спечели - според зависи къде отива курса.
Няма лошо човек да се пробва, за целта всеки ИП има безплатна демо версия. Четеш, учиш, цъкаш на демото и като занулиш сметката я рестартираш. И така докато разбереш търговията  или се откажеш.
Никой не се е родил научен, винаги има първи път.
Не е препоръка за търговия, само си пиша.
То и по темата за валутен борд не са последните страници май.

# 652
Просто попитах, защото гледайки видеото на въпросния влогър (който впрочем харесвам), оставам с впечатление, че насажда мнението, че биткойнът е по-сигурен от парите, тъй като правителствата нямат влияние над него. И понеже не разбирам от биткойн, ми беше интересно наистина ли е така. Когато нашумя особено, доста хора твърдяха, че е пирамида, която скоро ще се срути. Това обаче не се случи. Както казах, не съм се юрнала да инвестирам, поне не и неподготвена.
А иначе въпросът си е много по темата за борда, защото все пак обсъждаме и алтернативни инвестиции, с които да предпазим спестяванията си при евентуално преминаване към евро.

# 653
Когато нашумя особено, доста хора твърдяха, че е пирамида, която скоро ще се срути. Това обаче не се случи.
За всяка пирамида се говори, че е пирамида и има време, през което не се е срутила. Тази е глобална и издържа повече, но рано или късно и това ще стане, така че думите "това обаче не се случи" са леко наивни. По-интересното е как очакваш да печелиш от bitcoin - ще си купиш и ще ги продадеш като поскъпнат ли? Ако курсът падне наполовина и стои така 3 години ще чакаш ли?

# 654
Тези си ръждясват.. по-нагоре бяха пуснали снимки.
И се писа как се поддържат - с хубаво изсушаване и омазняване след употреба.

# 655
  • София
Просто попитах, защото гледайки видеото на въпросния влогър (който впрочем харесвам), оставам с впечатление, че насажда мнението, че биткойнът е по-сигурен от парите, тъй като правителствата нямат влияние над него.

не е точно така. Когато биткойна стигна 20 000 правителствата почнаха да налагат рестрикции върху  обмена на биткойни за национални валути, затвориха няколко крипто борси и бързо го свалиха на 6000. Докато правителствата контролират банките и транзакциите индиректно контролират и биткойна.

# 656
не е точно така. Когато биткойна стигна 20 000 правителствата почнаха да налагат рестрикции върху  обмена на биткойни за национални валути, затвориха няколко крипто борси и бързо го свалиха на 6000. Докато правителствата контролират банките и транзакциите индиректно контролират и биткойна.
Това са празни оправдания и легенди. Няколко пирамиди потънаха все с оправдание как държавата ги прецакала, започнала разследване, взела им права и незнам какви други измислици. Само и само инвеститорите да си мислят, че не могат да си изтеглят парите по някакви технически причини, а не че "бизнесът" не върви. Някои години по-късно продължават да вярват, че държавата ги е прецакала, а не фараонът-основател. Кои крипто борси са затворили?

PS: Виждам, че има млади оптимисти. Препоръчвам им да гледат филма ПираМММида (руски). По действителен "случай" (в кавички, защото случаят се разиграваше в цяла Русия, а не в някаква малка затворена общност). Ти специално може да откриеш съвпадения с нещата, които пиша по-горе. И тая пирамида (МММ) пропадна уж, защото държавата я прецака, а иначе все едно е щяла да завземе вселената и да има пари за всички.

Последна редакция: пн, 01 юни 2020, 23:03 от BCD

# 657
  • инфантилно и разглезено хлапе

PS: Виждам, че има млади оптимисти. Препоръчвам им да гледат филма ПираМММида (руски). По действителен "случай" (в кавички, защото случаят се разиграваше в цяла Русия, а не в някаква малка затворена общност). Ти специално може да откриеш съвпадения с нещата, които пиша по-горе. И тая пирамида (МММ) пропадна уж, защото държавата я прецака, а иначе все едно е щяла да завземе вселената и да има пари за всички.

Много хубав филм, по действителен случай.
Според мен идеята за биткойна(и за криптовалутите) e взета точно от този филм.
Реалната пирамида на Мамонтов-Мавроди е зарибявала хора по същия начин и е действала на абсолютно същия принцип - "днес е по-скъпо от вчера". Разликата е само, че тогава са били билети, а сега са цифрови биткойни(или всякакви други койни)
Биткойните се оказаха просто поредната понци-схема за наивници. Огромен брой наивни хора изгоряха с големи суми набити в тая глупост...

# 658
Биткойна няма нищо общо с пирамида. Популярността му се дължи на нещо съвсем различно, но подчертавам дебело всяка заигравка е изключително рискова и може да доведе до големи загуби. Зад подобен финансов инструмент няма централизирана структура която да влияе на пазара - като намеса на централна банки когато валутата започне да се търгува на неподходящи нива.
Скрит текст:
Между Юни 2014 и Септември 2016 шерифската служба на САЩ продаде на поредица от търгове 177000 биткойна. Много ще е забавно ако опитате да докажете, че са участвали понци схема.
Тимъти Дрейпър купи почти 30000 на средна цена около $650. В момента големите обеми се търгуват на $9300. Сами можете да сметнете нетната печалба.

# 659
Биткойна няма нищо общо с пирамида.
Няма ако си сляп или без въображение. Основната разлика (новост) на bitcoin е block-chain технологията, която 99% от хората не могат да схванат и тъй като е нещо сложно решават, че няма как с толкова наука накрая да излезе проста измама. Главният във филма ПираМММида накрая искаше да прехвърли схемата си и в САЩ и целия свят (предполагам и реалният фараон е искал). Ако беше успял, щеше да постигне ефекта на bitcoin.

Общи условия

Активация на акаунт