Валутният борд - Teма 2

• 26 898
  • 992
  •   1
Отговори
# 810
Заклинанието, ако не е ГЕРБ, ще дойде БСП на власт е поредната опорка, която обслужва статуквото.

Абсолютно и също ми е много нелепо твърдението на някои: избирайте ББ, че иначе идат комунистите и се връщаме в соца. Joy Което изобщо не е вярно. В момента има нужда от различен парламент, защото важните решения като влизането в ERM 2 и промените в закона трябва да бъдат обсъждани от експерти с високо образование и дискутирани в парламента от различни партии, а не да се взимат еднолично. Без достатъчни аргументи пред обществото. Защото, че ще текат пари от Европа и така ставаме "бяла държава" за мен не са достатъчни аргументи. Подцениха интелигентността на хората.

# 811
Изобщо не е подценена интелигентността на хората, напротив много добре е оценена. Слушам изказвания на тези хора - искаме промяна, искаме нещо да се промени.
Каква промяна - никой не казва. Какво е това нещо, което да се промени, то може да бъде и нищо.
Снощи гледах част от Шоуто на Слави. Тези хора се готвят да управляват с промяна на нещо-то, но грам визия нямат и не само те.
Нито се радвам, нито ми е мъчно за ББ, но определено ни чака тежък период, преди и след нови избори.

# 812
Инвестирала си. Жилищата в София , някои от които дори заключени ( сама си призна Laughing) малка инвестиция ли са ? А и това е само частта на Айсберга която виждаме над водата, за другото не казваш Mask

Имам 3 жилища - едно си купих за да живея в него, едното е мое на книга, но в него живее човек доживотно, и едно е мое на 50% и не съм го купувала, а е наследствено. И съм преценила, че ми е по-изгодно да стои празно, отколкото да го давам под наем. В момента не подлежи на продажба по някакви причини, но някога ще се продаде. Толкоз, да инвестирам в имоти не е моето и е по-скоро случайност, че единия път купих за да помогна на живеещия в жилището ( а и на мен ми беше изгодно, не отричам), а другият път за да си живея в ново жилище.

Заклинанието, ако не е ГЕРБ, ще дойде БСП на власт е поредната опорка, която обслужва статуквото.

Опорка или не, факт си е. Кой друг има все пак някакъв шанс да управлява, ако не е БСП? Алтернативата е коалиция "орел-рак-щука".  Аз лично не гласувам за ГЕРБ впрочем, гласувам за десните, на които иначе съм бясна, че не вземат да се обединят и да станат фактор, а се държат като деца "на ти куклите, дай си ми парцалките" и не могат да решат кой да води дружината. Много бих се радвала да се обединят и да станат фактор в политиката, макар да не могат да вземат болшинство, защото българският избирател е силно ляв. С откровено дясна политика никой няма шанс.
А БСП, ако дойде на власт, ще е за малко и с ясното съзнание за този факт ще бърза да кешира властта и да направи зулуми. Кой, тръгвайки си от властта,  поръча реакторите за Белене и загроби 2 милиарда без да има подписан договор за строежа на централата? Кой искаше да направи същото и с Южен поток? При чие управление падна КТБ? Ами Цанков камък? И колко още.

Та аз не съм с ГЕРБ, но без тях ще е по-зле, защото ще е или анархия, или БСП.

Последна редакция: пт, 17 юли 2020, 11:58 от Черна станция

# 813
  • София
ЧС, ами не е факт. Simple Smile Зле са в момента и нямат шанс, готова съм на облог.
Иначе изцяло подкрепям мнението ти за десните, аз се чувствам по същия начин. Sad

# 814
ЧС, ами не е факт. Simple Smile Зле са в момента и нямат шанс, готова съм на облог.
Иначе изцяло подкрепям мнението ти за десните, аз се чувствам по същия начин. Sad

Зле са, да. И направиха много грешки (не искам да изброявам), и са на косъм от падане. Ама те са така от много време (е на малко по-дебел косъм от сега), но си стоят на власт, понеже няма кой да ги бутне. Иначе лично аз точно в момента, с предстояща зима и пик на пандемия и криза, не искам да дават оставка. Ако го направят ще има преговори, па служебно правителство, па избори, па разчистване на сметки, па новите да се учат (ако изобщо се състави някаква устойчиво мнозинство)... И през цялото време корабът ще е оставен на теченията и ветровете.  А до редовните избори има по-малко от година, можем да изчакаме. Някой друг трябва да подаде оставка, ама няма да го споменавам.

# 815
  • София
Аз имах предвид, че БСП са зле.
За другото съм съгласна, с уточнението, че има варианти и без служебен кабинет.

# 816
Аз имах предвид, че БСП са зле.
За другото съм съгласна, с уточнението, че има варианти и без служебен кабинет.

Има, ама е малко вероятен. Колко експерти (и честни хора) ще се съгласят да влязат в политиката за няколко месеца? Орешарски го направи, ама никой не може да ме убеди, че е било за чест и слава Wink До тогава го уважавах като специалист, ама после не. На него пък му пука за моето уважение, след като вече си е подсигурил живота.

# 817
  • София
Томислав Дончев премиер например, той така и така е вътре. Поне няма да се налага да слушам просташкия изказ на шефа.

# 818
ЧС подкрепям те изцяло, мнението ми съвпада напълно с твоето. Hug

# 819
  • Русе
Данаил Кирилов – премиер. После ставаме световна сензация, развиваме нов вид цирков туризъм на държавно ниво, продаваме телевизионните права и си уреждаме икономиката тъкмо навреме за присъединяването към Еврозоната.

# 820
  • София
Данаил Кирилов – премиер. После ставаме световна сензация, развиваме нов вид цирков туризъм на държавно ниво, продаваме телевизионните права и си уреждаме икономиката тъкмо навреме за присъединяването към Еврозоната.
Хахаха, на него му отнеха възможността да се изказва. Доказахме, че ни куца свободата на словото.

# 821
Ако свободата на словото се изразява в това, всеки, който желае да говори нелепици, подкрепяйки ги с всякакви средства и форми и да му се дава трибуна, благодаря.

# 822
Томислав Дончев премиер например, той така и така е вътре. Поне няма да се налага да слушам просташкия изказ на шефа.
Дончев или Борисов - за мен е все едно и също. Трябват нови лица, които не са от трите големи и до болка познати партии, според мен.

# 823
Дончев или Борисов - за мен е все едно и също. Трябват нови лица, които не са от трите големи и до болка познати партии, според мен.

Ми, ей ти го на, Слави Трифонов, да му се ненагледаш Smiley

Много е трудно да се намерят свестни хора за политици. Един пример с мой познат, който по времето на Симеон е бил поканен за зам министър на финансите. Отишъл той на среща с царя, поговорили и отказал. На въпроса "Защо?" казал, че със зам министерската заплата или трябва да краде, или да да лишава семейството си, а на него не му харесват и двете опции. Симо му благодарил и си казали довиждане.  Та кой свестен и кадърен човек, с умения да управлява, ще стане политик, ако е честен и не иска да краде?

# 824
  • София
То не е само краденето, но трябва да се съобразяваш с неща, които не отговарят на възгледите ти и управленската ти визия в конкретния сектор. С вързани ръце си, освен това трябва да умееш да лавираш между разнородни интереси.
Ето сега готвят провалилия се кмет на Лозенец за член на КЕВР. Завършил Икономика на масмедиите, със стаж като администратор на система за архивиране на изображения и кмет. Е толкова ли не се намери някой инженер за тази позиция? Ама партиен кадър, трябва да го "съхраним", пък и ще слушка.

Общи условия

Активация на акаунт