Валутният борд - Teма 2

• 26 867
  • 992
  •   1
Отговори
# 915
Оо моля ви..социална е как не.То затова моите приятелки се върнаха да живеят в България с Американските си пенсии от по 600 долара. Щото там и за наема не им стигат. Много е социална.

Average Household Retirement Income 2020:

Median Income — $43,696
    Mean Income — $67,238

Да не сте изпуснала някоя нула? Simple Smile

И я да ни разкажете по-подробно за скъпотията в САЩ - например, колко струва там 1 литър бензин, колко струва там кило пилешко и пр. и т.н.? Ако се затруднявате - аз ще ви дам инфо, няма страшно. Simple Smile

# 916
Скрит текст:

Фонда е празен в момента ...
Кражбите и измамите са едно на ръка. Лично мен обаче повече ме възмущава нещо друго.Няма да забравя преди около две години в нашето градче санираха една голяма държавна сграда. Човекът който пряко отговаряше от страна на институцията за процеса ми беше много близък. Веднаж ми сподели следното - знаеш ли вика за колко ни санират квадрата ? Аз нямах идея наистина ! За 330 лева ми каза той. По документи. При себестойност на материалите от близкия маркет малко над 30 лева.Всеки да добави и надницата на работника ( около 600-700 в строителните фирми в градчето е средната работна заплата тогава). Получих гръдна жаба. Така брутално ни брулят и лъжат, и са ни брулили и лъгали в годините назад че просто няма накъде. Навсякъде и във всичко.
Е, с прехваленото метро е същата схема.
Пенсионерите още малко инфаркт ще получат от вълнение по метрото, а като нищо тия, които го правят повече да прибират в джоба, отколкото да струва самото метро.
И не само то, не знам как е в другите градове, ама София се пука по шевовете с тия ремонти.
Най-тъжното е, че онзи ден прочетох коментар и то на млада жена, която твърдеше, че знаела, че се краде, но го оправдавала, защото в същото време се правело нещо.

# 917

Най-тъжното е, че онзи ден прочетох коментар и то на млада жена, която твърдеше, че знаела, че се краде, но го оправдавала, защото в същото време се правело нещо.

Уви, така е. Ако не се крадеше нямаше да има никакви проекти в енергетиката, инфраструктурата и прочее. Или щяха да се бутат с чиновническо безхаберие и бавност. Ако не се крадеше никой нямаше да става министър или началник и само най-най-некадърните щяха да са държавни чиновници. Това го има навсякъде, но у нас българите е особено остро и аз не виждам оправия. Фактът ме дразни, но как да се промени това не знам. Ти знаеш ли?

# 918
Скрит текст:
Скрит текст:

Фонда е празен в момента ...
Кражбите и измамите са едно на ръка. Лично мен обаче повече ме възмущава нещо друго.Няма да забравя преди около две години в нашето градче санираха една голяма държавна сграда. Човекът който пряко отговаряше от страна на институцията за процеса ми беше много близък. Веднаж ми сподели следното - знаеш ли вика за колко ни санират квадрата ? Аз нямах идея наистина ! За 330 лева ми каза той. По документи. При себестойност на материалите от близкия маркет малко над 30 лева.Всеки да добави и надницата на работника ( около 600-700 в строителните фирми в градчето е средната работна заплата тогава). Получих гръдна жаба. Така брутално ни брулят и лъжат, и са ни брулили и лъгали в годините назад че просто няма накъде. Навсякъде и във всичко.
Пенсионерите още малко инфаркт ще получат от вълнение по метрото, а като нищо тия, които го правят повече да прибират в джоба, отколкото да струва самото метро.
И не само то, не знам как е в другите градове, ама София се пука по шевовете с тия ремонти.
Скрит текст:
И при нас е същата работа - СтЗ. Резултата обаче не винаги е очаквания.
Много ме дразни недомислието. Ремонтират улица - нов тротоар. Има площадка, която е около 50 кв.м., граничеща с тротоара, но не влизала в ремонта. Оставиха я на кал. Като завали, колите, които се паркират там изнасят тази кал на улицата.
Другото, което не проумях. Асфалтирана улица, без дупки, с добър асфалт, беше покрита с павета. Защо, не е много ясно.

# 919
  • Варна

Е ако искате да седим още на чакълени, калдъръмени улици и да дърпаме каруците, за да не краде някой. Аз пък се чудя как някои хора нищо положително не виждат. И аз искам метро във Варна ама няма.

Последна редакция: чт, 27 авг 2020, 11:45 от Глухарче

# 920

Е ако искате да седим още на чакълени, калдъръмени улици и да дърпаме каруците, за да не краде някой. Аз пък се чудя как някои хора нищо положително не виждат. И аз искам Метро във Варна ама няма.

Най-добре е в пещерите. Но и така ще са недоволни - ще се окаже, че някои прибират повече месо от мамута, а някои ще искат Велик племенен съвет и промени, но вожда като им каже, че ще свиква такъв съвет, изведнъж ще се окаже, че никой никакви промени не иска. Simple Smile

За сметка на това, като дойдат на власт изключително кристално-честните хора от БСП-ДПС-Майчета-Славчовци-Чалгари-Черепи-Шиши-Миши и компания - тогава да видите просперитет, да видите чудо, да видите честност и липса на корупция и кражби. Simple Smile

# 921
да давам пари на заем на себе си и после да си ги искам обратно пак от себе си. Сигурно има и такива някъде, кой знае. Може би господата от 4 километър да имат подобна практика.
Всяка търговска банка го прави, когато отпусне кредит. Този механизъм не е нещо ново. Един вид - печатат пари.

# 922

Уви, така е. Ако не се крадеше нямаше да има никакви проекти в енергетиката, инфраструктурата и прочее. Или щяха да се бутат с чиновническо безхаберие и бавност. Ако не се крадеше никой нямаше да става министър или началник и само най-най-некадърните щяха да са държавни чиновници. Това го има навсякъде, но у нас българите е особено остро и аз не виждам оправия. Фактът ме дразни, но как да се промени това не знам. Ти знаеш ли?
Решението е просто като фасул! Казано с две думи - частна собственост. Борисов унищожи и малките зачатъци на частна собственост у нас и на практика вече всичко е държавно,разбирай негова собственост. И сега берем плодовете на този бойкоборисовски комунизъм.

# 923

Решението е просто като фасул! Казано с две думи - частна собственост. Борисов унищожи и малките зачатъци на частна собственост у нас и на практика вече всичко е държавно,разбирай негова собственост. И сега берем плодовете на този бойкоборисовски комунизъм.

Току-що бях в две частни предприятия, което показва, че изглежда малко сте недогледала Simple Smile

# 924
Ами може би понеже преди Данчето имаше неколцина други кметове и при тях не стана нищо. А при Данчето все пак се случиха много неща, та колкото и да е зле, подобрение се вижда.
Иначе София сама си плаща масрафа, не е за сметка на други градове. София е нетен донор в бюджета.
Аз съм гласувала за Фандъкова преди, но последния път я отрязах, дойдоха ми в повече някои неща.
Иначе въпросът - КОЙ да смени управниците продължава да виси. Аз не виждам свестен кандидат с реални шансове да успее. И при това положение апатията е обяснима.

# 925
То пък щото Данчето е кмет... Тиквун си е кмет на София...

# 926
Все едно. Поне нещо се направи. Но вече взеха да се оливат - и търга за Графа, и колоездачните пътеки, и светофарите с копче (последните са дребни, но много дразнещи).

# 927
Ама чакай, Черна станция, Герб управляват София от края на 2005 с кмет Борисов. Ние сме в ЕС от 2007.
Немалко неща, които се правят (крадейки), се правят с парите от ЕС. Тоест някак си не е съвсем коректно сравнението преди и след. Защото малко звучи все едно, че са дошли Фандъкова и Борисов и са почнали да вадят пари от собствения си джоб и чекмеджета, и в София са почнали да се случват нещата.
Не им преписвайте заслуги, които не са тяхни. Аз съм сигурна, че който и да беше кмет, София щеше, ако не по-добре, то поне на същото положение като сега да е.
Сами казахте, че това е начинът да се крадат пари, правейки нещо, тоест всеки щеше да го прави.

# 928
Нямам намерение да защитавам ГЕРБ. Както писах, и не гласувам за тях. Но за кого според теб да гласувам, че да бъде избран и да стане по-добре?

# 929
  • София
В София се променя положително, защото има голям бюджет и се усвояват доста европейски пари.
И това щеше да се случи горе-долу по същия начин, независимо дали е "Данчето" или "Данито" например. Е, с последния щеше да е малко по-весело....

Общи условия

Активация на акаунт