Валутният борд - Teма 2

• 26 865
  • 992
  •   1
Отговори
# 900
А какво те кара да мислиш, че съм фенка на ГЕРБ???
Освен това президентска република с шапкаря Радев е още по-зле. И затова не искам никаква, все пак да има контрол.
Ми Андрей Слабаков чета, че е казал, че щял да бъде по-добър президент от Радев. Дайте да го направим него.

# 901
КТБ не знаете кой го е направил? Прасето го направи, добро утро!

# 902
Освен това президентска република с шапкаря Радев е още по-зле. И затова не искам никаква, все пак да има контрол.
Ми Андрей Слабаков чета, че е казал, че щял да бъде по-добър президент от Радев. Дайте да го направим него.
Неееее,смЕх!Чакайте първо да оправи зап.Европа,после ще го правим президент.Той искаше да каже в Брюксел,да разрушат арабските гета и полицията да има достъп навсякъде.Като ги спаси тях,ще си го изберем тук да ни представлява.Ернестина ще бъде красива първа дама на селОто.

# 903
КТБ не знаете кой го е направил? Прасето го направи, добро утро!

Така казват, ама ти вътре в играта ли си, че знаеш? Аз просто гледам да не твърдя недоказани неща. Освен това защо ТОЙ не окраде Булбанк например? Ами защото ако в една банка нямаш съмишленици не можеш да я окрадеш. А после вече кой кого излъгал измежду съмишлениците е божа работа.

# 904
Загубите на ограбената КТБ бяха покрити от специалният фонд създаден от банките именно за такава цел - покриване на загубите на фалирала банка. Парите за този фонд се събират от малки удръжки от печалбите на банките,които на свой ред ги удържат от влоговете на хората.

# 905
Загубите на ограбената КТБ бяха покрити от специалният фонд създаден от банките именно за такава цел - покриване на загубите на фалирала банка. Парите за този фонд се събират от малки удръжки от печалбите на банките,които на свой ред ги удържат от влоговете на хората.

Като че ли не е така и със застраховките на колите, имотите, пътуванията...
Но фондът нямаше пари за цялата сума и взе заем, ама май го върна.

# 906
  • Sofia

Фонда е празен в момента ...

# 907
Неееее,смЕх!Чакайте първо да оправи зап.Европа,после ще го правим президент.Той искаше да каже в Брюксел,да разрушат арабските гета и полицията да има достъп навсякъде.Като ги спаси тях,ще си го изберем тук да ни представлява.Ернестина ще бъде красива първа дама на селОто.

И без това я е играла вече тази роля. Само дето няма да могат да пафкат по официални събития.

# 908

Фонда е празен в момента ...
Кражбите и измамите са едно на ръка. Лично мен обаче повече ме възмущава нещо друго.Няма да забравя преди около две години в нашето градче санираха една голяма държавна сграда. Човекът който пряко отговаряше от страна на институцията за процеса ми беше много близък. Веднаж ми сподели следното - знаеш ли вика за колко ни санират квадрата ? Аз нямах идея наистина ! За 330 лева ми каза той. По документи. При себестойност на материалите от близкия маркет малко над 30 лева.Всеки да добави и надницата на работника ( около 600-700 в строителните фирми в градчето е средната работна заплата тогава). Получих гръдна жаба. Така брутално ни брулят и лъжат, и са ни брулили и лъгали в годините назад че просто няма накъде. Навсякъде и във всичко.

# 909
  • Пловдив
Аз се чудя как остана нещо за крадене в тая държава след тоооолкова скубане с години наред...

# 910
Цитат

и на никой не му и дреме че дълга е трилиони

Вие икономист ли сте? Просто от любопитство питам.

Да, дълговете на САЩ са трилиони. Но има значение каква е структурата на дълга и какъв процент от БВП е този дълг.

За да не пиша чаршафи, ще ви кажа с няколко прости думи - първо, около 2/3 от дълга американците дължат на самите себе си. Все едно вашият ляв джоб да дължи пари на десния ви джоб.

Второ, дългът на САЩ е трилиони, но и прозводството на САЩ е приблизително същата цифра трилиони. Т.е. дълга [почти] се припокрива с БВП. В света има около 40 държави (около 20% от от всички страни), чиито дългове са доста по-големи от тяхното БВП. Например дълга на Япония е над 200% от тяхното БВП, дълга на Лихтенщайн е направо хиляди проценти от тяхното БВП и т.н. Накратко - нещата не са така прости, както ви се виждат на вас. Simple Smile

Последна редакция: чт, 27 авг 2020, 02:57 от Анонимен

# 911
Обикновено ТРЗ съм, нямам претенции да съм икономист Laughing. Но не мога да си представя левия ми джоб да дължи нещо на десния, но след като вие казвате че могло...Все едно да падна в някоя дупка, да се хвана за ушите и да се самоизтегля. Както и да е, пак повтарям, някак ми е странно да давам пари на заем на себе си и после да си ги искам обратно пак от себе си. Сигурно има и такива някъде, кой знае. Може би господата от 4 километър да имат подобна практика.

# 912
Обикновено ТРЗ съм, нямам претенции да съм икономист Laughing. Но не мога да си представя левия ми джоб да дължи нещо на десния, но след като вие казвате че могло...Все едно да падна в някоя дупка, да се хвана за ушите и да се самоизтегля. Както и да е, пак повтарям, някак ми е странно да давам пари на заем на себе си и после да си ги искам обратно пак от себе си. Сигурно има и такива някъде, кой знае. Може би господата от 4 километър да имат подобна практика.

Просто обясних популярно, защото сред широките простонародни маси е широко разспространено мнението, че американския дълг е огромен и Америка ще трябва да върне тия пари на.... и тук настъпва лека паника, защото повечето не могат да обяснят на кого точно Америка трябва да върне тоя огромен дълг. Истината е, че 70% от въпросният дълг Америка трябва да върне на себе си. Друга истина, за която нямате понятие е, че ако разберете колко има светът да връща на САЩ (понеже и те са раздали доста пари), тогава вече наистина ще се уплашите и не знам на кой километър ще се наложи да ви успокояват. Simple Smile

Аз ви разбирам донякъде. Вие виждате как буквално пред очите ви Америка раздава пари на всичките си поданици, докато такива държави като бившата социалистическа България (а да не говорим за преливащата от петрол бивша социалистическа Русия) - не дават нито стотинка. Simple Smile Трябва да приемете простият факт - в момента дори "меката на капитализма" САЩ е по-социална държава от някои бивши социалистически страни. Как мислите - защо стана така?

# 913
Оо моля ви..социална е как не.То затова моите приятелки се върнаха да живеят в България с Американските си пенсии от по 600 долара. Щото там и за наема не им стигат. Много е социална.

# 914
Абе, учените очаквали в скоро време да се сменят северният и южният геомагнитни полюси, та финансовите ли няма да се сменят Wink Факт е, че САЩ си печатат долари и си свиркат, защото светът търси сигурност в долара и те печелят от синьораж. Ама ако утре се сменят световните икономически полюси и държавите почнат да купуват евро или (по-вероятно) юани, САЩ може здраво да се спихнат. Което не е добре за никого, но не е невероятно. А и Китай има толкова много резерви в долари, че ако ги развърже може да срине долара. Което пак не им е изгодно, но е опция.

Общи условия

Активация на акаунт