Валутният борд - Teма 2

• 26 865
  • 992
  •   1
Отговори
# 885
И кого конкретно визира с това обвинение? Аз лично много добре знам какво искам и си защитавам позицията последователно:
- бордът да не се пипа докато не въведем еврото
- курсът да не се пипа докато не въведем еврото
- никакви референдуми по въпрос, за който народът няма компетентност

Та какво точно имаше предвид?

# 886
Не се правете на ударени с мокър парцал. Естествено, че хората знаят какво искат и искат нова конституция, но не и от тези мутри.

# 887
Не се правете на ударени с мокър парцал. Естествено, че хората знаят какво искат и искат нова конституция, но не и от тези мутри.

Да, бе, знаели били. И какво според теб искат хората? Всичкото са някакви тънкости, които даже и да се променят уж, после с някой засукан член пак ще бъдат обтекаеми. Аз поне си признавам, че не мога да преценя точно какво трябва да се промени. Преди беше лесно - да го няма член 1. Ама сега? Иначе има нещо добро в идеята на най-голямата бухалка в държавата да и се намали мандатът, ама има разни гледни точки защо е такъв и не мога да преценя за добро или за лошо ще е такава промяна. И да се отмени ВНС не знам дали е добро - тогава и с обикновено мнозинство ще можем да станем президентска република например, прекалено голяма власт се дава на някакво конюнктурно мнозинство.  Май по-добре така - да е много трудно да се правят промени и само ако има консенсус за това.

# 888
Черна Станция, да не би да усещам, че дори ти нямаш много доверие на тиквата... брейййй.
Иначе всяко нещо си има две гледни точки, в това число и промените, които могат да се направят. Много хора могат и да искат президентска република, но президентска република с президент Плевнелиев например, би било жива катастрофа.

# 889
А какво те кара да мислиш, че съм фенка на ГЕРБ???
Освен това президентска република с шапкаря Радев е още по-зле. И затова не искам никаква, все пак да има контрол.

# 890

Черна станция: - никакви референдуми по въпрос, за който народът няма компетентност

Blackbling: Естествено, че хората знаят какво искат

Черна станция: Да, бе, знаели били.

...

Blackbling: президентска република с президент Плевнелиев например, би било жива катастрофа

Черна станция: президентска република с шапкаря Радев е още по-зле

---------------

Дори само тук, в рамките само на една страница, дори само двама души - и вече имаме две противоположни мнения. Дори не мога да си представя каква е ситуацията в рамките на цялата страна, но предполагам, че от около 5 милиона пълнолетни граждани, по всеки един пункт, който решим да обсъдим, ще имаме около 7-8 милиона мнения (понеже всеки втори ще има по повече от едно мнение Simple Smile ).

# 891
При референдум се задава ясен въпрос само с две опции. И десет мнения да има, свеждат се до две;-)

# 892
Преди години имаше някъде в бургаско май,местен референдум.Бяха отишли много малко хора.Нашенецът не знае какво иска.Вярна е приказката,че всеки народи си заслужава политиците.

# 893
Как може след 30 години Преход все още да има заблудени хора които смятат,че политика се прави с промяна на конституцията и приемане на закони?!
Журналистът Валери Найденов каза,че Валутният борд струва на българите няколко стотици милиона евро всяка година. По-точно "твърдият" "фиксиран" курс на лева към еврото...

# 894
Преди години имаше някъде в бургаско май,местен референдум.Бяха отишли много малко хора.Нашенецът не знае какво иска.Вярна е приказката,че всеки народи си заслужава политиците.

Да, "някъде в бургаско" имаше референдум по въпроса - да минава ли руски петролопровод от Бургас до Александруполис или да не минава. На референдума гласуваха около 30% , като от тях 98% бяха против руската тръба.

# 895

Журналистът Валери Найденов каза,че Валутният борд струва на българите няколко стотици милиона евро всяка година. По-точно "твърдият" "фиксиран" курс на лева към еврото...

Всичко е пълна и тотална лъжа в тоя свят на парите . Винаги ми е било много интересно как само три месеца  ( фигуративно казано) след свалянето на Виденов всичко в тая държавица стана по стабилно от мавзолея. От пълна трагедия и заплати по 1 долар в един момент всичко стана устойчиво, сигурно, спокойно и тръгна да се нормализира. Просто като с магическа пръчка. Явно Софиянски и Костов са някакви гении магьосници. Онзи ден моя позната пенсионерка, която взе американска пенсия и живее в момента в България си получи чека от Господин Тръмп за 1200 долара за Коронавируса. Той ги печати и раздава "яко" тия долари и на никой не му и дреме че дълга е трилиони. И се печата постоянно. Пълна лъжа и заблуда. Абсолютно неадекватно е всичко. Ала бала, а пък като си помисля за нашата "икономика" само ми идва да скоча в морето..

# 896

Уау, и според супер капацитета Валери Найденов да си бутнем борда?
Първо, не знам какво и как смята.  Второ, даже и да губим нещо, всичко си има цена, а печелим много повече - стабилност, благодарение на която изкарваме тези пари, че да ги загубим.

# 897

Първо, не знам какво и как смята.  Второ, даже и да губим нещо, всичко си има цена, а печелим много повече - стабилност, благодарение на която изкарваме тези пари, че да ги загубим.
След като властта ограби спестяванията на българите през управлението на Жан-Виденов,тя въведе валутен борд като предпазна мярка някой в бъдеще да не ограби нейните спестявания.

# 898

След като властта ограби спестяванията на българите през управлението на Жан-Виденов,тя въведе валутен борд като предпазна мярка някой в бъдеще да не ограби нейните спестявания.
Освем спестяванията с тоя гениален, и със сигурност внимателно планиран и манипулиран процес точните и информирани хора изкупиха производствените бази, сградния фонд и камара предприятия за жълти стотинки. В момента по лични наблюдения тия халета и сгради се отдават под наем за десетки хиляди левове, някои се продадоха за милиони и така..Ден година храни е казал народа. Не само внуците а и правнуците ще живеят охолно от сделките на дядовците си. Последва палежа на КТБ за близо 5 милиарда, последва заема за Фибанк , колосалните липси от милиард и половина на Здраната Каса..Гении сме в схемите и измамите ( макар и че тях крадем и не сме ги измислили ние , но пък успешно ги прилагаме), Мадоф пасти да яде. И сега  накъдето и да се обърна, към което и да е предприятие или фирма да насоча поглед и знам историята. Кой стои зад него, за колко е купено и кой разпределя парите. Всичко е такава гадост че просто няма накъде повече.

# 899
Скрит текст:

Първо, не знам какво и как смята.  Второ, даже и да губим нещо, всичко си има цена, а печелим много повече - стабилност, благодарение на която изкарваме тези пари, че да ги загубим.

Глупости. Нали прочете преди няколко дни какво е имотното състояние на нашите политици? Живи да го ожалиш, аз съм по-богата от тях Flushed
Тяхното е или в материални активи като хотели, заводи, земи, фирми (собственост на офшорки и подставени лица) или в твърда валута извън България. Та какво ги пази бордът? Тях - нищо. Пази хората, пази средната класа, пази честният бизнес, пази инвеститорите. Пък нека някой вярва на внушения, как без борда ще настигнем Швейцария.

Този "гениален, и със сигурност внимателно планиран и манипулиран процес" го спретнаха хората на БСП и ченгетата, които знаеха какво ще стане, докато ние бяхме с промити мозъци. Те бяха "точните и информирани хора" и изманипулираха аджамията Виденов, като го накараха да декапитализира предприятията и да спре приватизацията. 

Това с КТБ не знам точно кой го направи, но загубите са под 5 милиарда, около 3,5 май (това само заради точността). Заемът за ФИБАНК беше върнат и беше едно наистина умно и навременно действие. Иначе банката щеше да падне и да повлече и други, защото държавата вече нямаше капацитет да спаси още една голяма банка. А това, че държавата купи акции за да им вдигне капитала (съвсем наскоро) пак беше нужно стратегически. Неприятно, ама трябваше.
И милиард и половина на Здравната Каса не бяха точно откраднати, а бяха похарчени за друго, да се кърпи бюджета. Кофти за Касата, ама не е баш кражба.
Иначе, че сме гении сме в схемите и измамите е вярно. То затова сме на това дередже, дори някой да иска да е честен все пак краде, защото ако той не открадне друг ще го направи.

Последна редакция: ср, 26 авг 2020, 10:40 от Черна станция

Общи условия

Активация на акаунт