Сладки ЯНУАРСКИ шушумиги, всеки се радва, когато ги види!

• 10 632
  • 291
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте, милички !

Честит мини рожден ден на Кристиян и Надежда!   bouquet Да са весели и здрави за радост на мама и тати!

Честит Рожден Ден, Бодливка! Да си ни жива и здрава, все така весела и красива и мнооого щастлива!   bouquet

За похапването - при нас от плодовете съм въвела ябълка, праскова, круша, дюля, сини сливи и тиква.От зеленчуците-морков, картоф, тиквичка, чушка.От кашите съм давала само Слънчо с глутен, но на Али не й допада и сега съм взела 8 зърнени и 4 плода на Фризокрем.И двете са млечни. Зеленчуковите пюрета приготвям сама, като преди "сервиране" добавям 1 л . АМ и малко водичка. Плодови давам на Ганчев.
Смятам да продължа с грах, спанак, цвекло, карфиол, броколи (ако Али ги яде разбира се), а за плодовете - банан и по-нататък сезонните като дойдат - грозде примерно, кайсии ... Следващия месец се замислям за кисели и попари newsm78 Според мен Алекса не може да яде попара (освен ако не е пасирана) та май ще поизчакам с нея.Педито говореше и за грис ама знам ли ...

Като цяло режима ни звучи горе-долу така:

~7:00 - кърма
~10:00 - малко каша и додавам кърма ако иска
~13:00 - зеленчуково пюре, ако не е изяла достатъчно дохранвам с АМ
~16:30 - плодово пюре
~18:30 - АМ
~21:00 - кърма

Мале, колко съм подробна ... извинете ме, че така се увлякох  ooooh!

За спането-сега очакваме 2-ри зъб, та не спим много през деня, през нощта ту спим ту пак не  Joy

Това е от нас! Весел ден на всички! Hug

# 166
Еее, ама вие момичета сте много мили, направо да се притесни човек.  Embarassed Hug

lika, на всеки 2 часа будуване иска да поспива. Може и 15мин, но трябва да подремне. И от 1 седмица само едно нощно хранене + 5 дневни. Направо съм кукуряк сега.
А иначе до сега бяхме  фенове на канон. Даже си зарязахме G3-то в БГ, защото решихме да вземем 350Д (даже мислех да те разпитвам за обективи). Обаче много се разочаровахме от снимки на колеги на мъжа ми правени с този модел. И сега май ще се купува Никон Д80, когато се появи по магазините. Но, до като чакаме си взехме пак Канон - А620 ( трябва да се снима Боре). Така че ще сме с по един крак във всеки от лагерите. Wink
А вие с какъв сте?

# 167
Ето ме пак Grinning.Малката заспа и аз заседнах малко да допиша Flutter
Вдишах малко морски въздух от снимките на sea woman Кеееф!Направо си представих,че и аз съм там.Еееехх хубаво е понякога да помечтае човек  grinning039
Гушанка, в гоялма част от зеленчуковите пюрета на Ганчев има салатно цвекло,така че ако решиш можеш да си харесаш някое.Ние много ги ядем eat
Аз вече нищо не въвеждам, направо си се храним.На ден изяжда по половин бурканее зеленчуково или местно(не винаги успява да го изяде де Wink) и за следобяд каша - напоследък яде на Ганчев кашите "Лека нощ".Плодовите пюрета ми ги отказа преди около месец и се страхувам че поради тази причина е малко позапечена.Не е кисела от този факт,ама аз се притеснявам.И вчера успях да я излъжа с лъжичка да хапне синя слива пюре (това беше едно от любимите и)за да я разхлаби малко-при нас само синята слива действа разхлабващо yes
Лика, мерси за вота  bouquet  Hug

Последна редакция: пт, 11 авг 2006, 14:40 от Des29

# 168
БОДЛИВАТА след всички пожелания които са отправили момичетата към теб,каквото и да напиша,ще бъда банална.За това,нека всяко  твое желание,бъде мое пожелание!   love001
Мисля,че Des29 преди време беше писала,че бебка заспала докато е яла пюре LaughingМислех си,че това е невъзможно да се случи при нас,но уви днес малкия заспа с пюрето hahahaНаправо паднах от смях Joy дреме си и си отваря устата.Когато пюрето свърши,обърна се на една страна и заспа блаженно newsm62.Ние се приспиваме по най-тежкияза мен начин,люлея го в кошницата Confused,а тя тежи с него точно 12кг.По някога заспива бързо,но по някога го люлея по 15-20мин.,че и повече TiredНай-бързо е заспивал на 10ия замах с кошницатакато изключим днес с пюрето, рекорда ми е 400 замаха и той нямаше никакво намерение да заспива,дори се забавляваше Crossing Arms
Та по този повод,споделете как приспивате вашите деца?Защото ръцете са ми станали като на зидаро-мазач Sickне,че имам нещо против професията.Ако някой види какви са ми загрубели и колко мазола имам на ръцететочно 9,никога не би помислил,че гледам бебе,а по скоро,че строя къща Close
За сега това е от мен Hug
За спането,Дарис спи на всеки 2-3 часа по 30 мин.по някога час,но сега с тези зъби не спи повече от 15-20 мин.   

Последна редакция: пт, 11 авг 2006, 14:44 от Лисана

# 169
galita виждам,че си тук Grinning.Ти няма ли да се отчетеш със снимков материал от почивката Crossing Arms?Поне да позаплакнем очи,тези които не сме били Whistling

# 170
Честит рожден ден на БОДЛИВАТА!
                              baloni bdbaloni baloni

# 171
Ние се приспиваме по най-тежкияза мен начин,люлея го в кошницата Confused,а тя тежи с него точно 12кг.По някога заспива бързо,но по някога го люлея по 15-20мин.,че и повече TiredНай-бързо е заспивал на 10ия замах с кошницатакато изключим днес с пюрето, рекорда ми е 400 замаха и той нямаше никакво намерение да заспива,дори се забавляваше Crossing Arms
Бухахахаха. Извинявай, Лиске, но не се сдържах. Много смешно си го написала чак си представих измъчената ти физиономия, как леко си се наклонила  и размахваш ли, размахваш, а малкото зверче ти се хили отвътре...
 Laughing
Иначе според мен номера на заспиването е в ритуала.

Нашия е: слагам Борил в леглото, давам му биберон + една негова платнена играчка и едно меко одеялце. Ту с играчката, ту с одеялцето си трие лицето - това си е негова измишльотина за заспиване. Самото одеялце върши и други функции, например да го гушка или да се завива през глава и да рита, когато не му се спи толкова. Wink
Сега е стигнал до там, че като си види леглото и започва да плаче. Но не разбирай, че това го прави, защото му е неприятно. Така реагира и когато види бутилката с мляко, когато е гладен.  Ако влезнем в стаята, когато не му се спи - няма рев. Grinning Обикновено заспива почти веднага и вече трудно спи другаде освен в някое от леглата си.
Но какъв ще е ритуала при вас си зависи само от вас самите...

# 172
за жалост нашият ритуал за заспиване е гушкане. неможе да заспи ако не е гушнат я от мама я от баба. или само в ръчички или на леглото до мен.
деси, ми различно спинка малкия. понякога като го приспя с цица след банята го местя в леглото му и спи спокойно докъм 4-5, после между нас в голямото легло, обаче понякога е неспокоен и го оставяме при нас за цялата нощ. незнам как да го науча да заспива сам, но пък и не бързам, все ще дойде момент в който няма да иска да бъде гушкан и ще си заспива сам в собственото си легло ... ех, мечти .... били безплатни ...

# 173
  • София
Честит рожден ден на БОДЛИВАТА!    Gift
Да са живи и здрави малките Кристиян и Надежда!  Hug
за заспиването - ами нашия ритуал е с цица - ВИНАГИ! Дори и в колата Ама аз съм ви писала и преди. Иначе си спи сама в креватче - едвам ставам вече с нея като я слагам! Лисана, здрави ти ръце и гърбина!
За спането - гледам и ние сме като повечето кърмачета тука - храним се през 1, 2 или 3 часа, веднъж й давам (на обяд) каша/пюре (докога ли с едно ядене?  newsm78), нощем суче само 1. Сутрин сме от ранобудните (за разлика от мен и баща й) - 6 - 6.30 ч. А през деня спи на 3-4 пъти по 30 мин. или на 2-3 пъти от около час - различно. Имам чувството, че ден с ден няма еднакъв. НО, определено не сме от поспаливите. Ето пък днес сутринта спа 2 часа, и в момента спи 2-ри час!  Praynig
Сложих снимки в албума! Видях и другите - ама си имаме приказни дечица, направо се заласнах. Между другото, някоя мама е забравила да си надпише снимките - не можах да позная кое е момиченцето с червената рокля.
За количката - нашата лятна гледа само напред. Ама не че се задържаме много в нея, де! Редовно си я нося с едната ръка и с другата бутам количката. Rolling Eyes

# 174
Здравейте момичета, току що сложих малкия в проходилка много е щастлив ,в момента я използва за барабан.Трябва ли да му обуя обувките за прохождане или може само по чорапи?

# 175
Здравейте майки отдавна не съм ви посещавала , но е защото тук системата на захранване е различна .
Не разбирам какво пречи да се разписваш тук newsm78 На всеки системата на захранване му е различна пък си пишем всички.Все още и сред нас има бебковци изцяло на кърма.Нещо нередно ли има в участието във форума и продължителността на кърменето и последващото захранване Thinking Thinking Thinking
Лалева,незнам за обувки - ние си нямаме такива защото все още най-малкият номер са и големи.А иначе 5-те мин които прекарва на ден в проходилката е на мека постилка по чорапки Grinning

# 176
Здравейте отново и аз добавих снимки на малкия в албума .Благодаря  :bouquet:Des29и аз ще го оставя по чорапчета.
За успиването-И моето оръжие е цицата и то много сигорно
За количката-И нашата гледа само на пред.Има ,няма някой случаен ми каже "Ама момиче детенцето е заспало седнало" и аз Embarassed Embarassed Embarassed

# 177
измъчената ти физиономия, как леко си се наклонила  и.............
съм се подпряла със свободната ръка на стената,защото все пак трябва да имам някаква опора LaughingКошницата е винаги в коридорав цялата си "бойна готовност".
И на мен по някога ми е смешно,но когато дойде време за сън или си погледна ръцете и ми идва да  smile3514 smile3514 smile3514 Когато мъж ми си е вкъщи,ме отменя,по някога.После не престава да мрънкори,че аз съм виновна за този цирк,защото съм го научила така да заспива Tired
"Спортувам" денонощно Crazy,ето например снощи се е будил 5 пъти и процедурата е следната-слагам го в кошницата,приспивам го,чакам го поне 15 мин. да се унесе и го премествам в леглото.Лягам до него,тъкмо се унасям и той пак е буден и всичко се повтаря #Cussing outВ 7 часа като се събуди окончателно,аз съм като пребита,но за Дарис деня тепърва започва Joy ooooh! JoyИ така....................си живуркаме ние,в мир и спокойствие Crazy

Последна редакция: пт, 11 авг 2006, 18:16 от Лисана

# 178
Eхеее,момичета благодаря на всички за чудесните пожелания! Hug

По-малко бодлива в буквален смисъл наистина ще стана-единия подарък от мъжо, който си избрах е епилатор..  Joy А за в преносен смисъл не съм сигурна.. Mr. Green
Аз докато смогна да напиша нещо,то станало ракиено време..заповядяйте да се почерпите!

Heart Eyes Честит мини рожден ден на Криско и Надя!  Heart Eyes

sea woman честито откриване на сезона!Ама ти сигурна ли си,че си била бременна..? Mr. Green Кога толкова бързо влезе във форма?!Браво на теб!
Снимките от "Кабакум" ли са,нещо ми е познато..?lika с тази каша въведох глутена,да.Дано Алекс я хареся-сладичка е. Peace
Лисана напълно те разбирам за заспиването.То човек понякога в чудо се вижда какво да прави.На Дарина ако ще и "Лебедово езеро" да и изтанцувам,щом е решила че няма да спи-това е положението!Иначе нямаме ритуал.От бебе я оставям в креватчето, и след 10-15 мин.въртене или бърборене(понякога преминаващо в мрънкане) си заспива.Никога не е спала при нас,на ръце сме се приспивали 1-2 пъти,като беше много превъзбудена.
За спането спим малко-към 10 за около час,и после след обяд за час и нещо.
Количката и нашата гледа само напред,а от както Дари започна да седи,само така се вози за да гледа.

# 179
Еее, мами, вие също сте от значение за начина на заспиване. Под ритуал разбирайте повтарящо действие, не е задължително в началото да се хареса на дребосъците. А и на сила хубост не става и при посветените в "ритуала" деца. Трябва хубавичко да са се изморили, за да заспят бързо.

БОДЛИВАТА , слагането в креватчето е точно ритуал, създала си й  навик на Дари. Знае, че това е мястото за сън.  Stuck Out Tongue

Общи условия

Активация на акаунт