Сладки ЯНУАРСКИ шушумиги, всеки се радва, когато ги види!

• 10 622
  • 291
  •   1
Отговори
# 180
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Момичета, благодаря за споделения опит за спането и яденето! Успокоих се!

sea woman - браво, че малчо е добре и че все пак сте открили сезона! Благодаря за снимките - помечтах си малко!

[desi] - много гот си го описала вашият режим, ама ми се струва, че хич не ти е леко мила! Направо си ми за пример! Живот и здраве, ако имам още две деца, ще се постарая да гледам винаги така ведро на ежедневието, както теб! В интерес на истината, аз за това си мечтая, но ще видим!

Telma
- ми всички сте си ми друшки, за това!

Бодливата - благодаря за почерпката и за инфото!

7of9 - ми досега бях с 300Д, но в момента си запълвам времето с един малък Lumix. Сега се чудя м/у 350Д и един Олимпус, и май все повече клоня към втория, та вероятно той ще е, че без апарат съм като без ръце! А, по принцип 350Д е много добър, но не и с китовия обектив и за жалост освен първоначалната инвестиция, после трябва да се инвестира в по-добра оптика, а това хич не е малко! Никон нямат сервиз тук и за това не се насочвам към тях!
момичета извинете за off-фа!!!

konche - ама ти си цяла поетеса, мила!

Лисана - хехехехе... ох, на теб хич не ти е до смях, но в разказа си така ме разсмя, че .... абе направо ми оправи настроението! Обаче да ти кажа, искренно ти съчувствам! Като си спомня сестра ми как съм я приспивала ... то не беше люляне, то не беше чудо! Бях вързала въже на кошчето и с него люлях, че иначе оставах без ръце, а с въжето понякога и гимнастика правех, като люшках с крак!

Laleva - Алекс в проходилката е само по чорапки, но отвреме на време, като се сетя му обувам нещо като пантовки, изцяло от плат!

За приспиването - при нас цица или гушкане, но само от мама или и цица и гушкане, единствено вечер си заспива в креватчето, но пак трябва да съм наоколо, иначе се сърди! 7of9 е права, че ритуала е от значение! При нас след баня, следва цица и след това в креватчето на приглушена светлина и обикновенно всичко се случва по едно и също време всеки ден!

# 181
БОДЛИВАТА честит рожден ден!

Честито  на всички мъничета, които днес навършват седем месеца!

Момичета отдавна не съм писала, а и за четене не ми остава много време. При нас изследванията кръв и урина минаха добре, хемоглобина ни е 118, минахме и през ортопед. На въпроса дали да се слагат обувчици при прохождане, ортопеда отговори, че е добре когато децата са в проходилка да се обуват обувчици, така стъпват с цялото си краче, а не на пръсти.
Натали още няма зъбчета , вече дава боц и пляска с ръце, опитва се да пълзи, но не много умело.
От две седмици сме с диагноза атопичен дерматит, обривът беше едно петно на гръбчето, което мина. Мисля, че в нашия случай причина за това не е храната, а праха за пране. Вие с какъв прах за пране перете?
За заспиването, Натали заспива сама като я сложа в леглото й, условието е едно - трябва да съм до нея, ако отвори очички и не ме види надава страшен вик.

Лисана едно е сигурно, нямаш нужда от фитнес Joy, наистина не ти е леко.
sea woman в страхотна форма си, хубаво е че си намерила време за плаж, аз съм на две крачки от морето, но време за плаж не ми остава.

Това е от нас, много гушки на всички Hug

# 182
Хаааййде за последно днес да се включа преди баня Mr. Green Омръзнах ви ама Wink
За приспиването да кажа - вечер след като сме се изкъпали папкаме от мамаи заспива още в мен.Обаче понякога когато не иска да заспи я оставям да се търкаля по спалнята отя след около 20-30мин е готова,хващам я и на ръце заспива.
Лисана, и аз да се включа с морална подкрепа.То това вашето е опасна работа.Младият момък се грижи активно за мамината форма.Ще се оправи детенцето няма все така да се приспивате Peace
Бягамммм че започнахме мноооого да мрънкаме.
Лека нощ! Hug

# 183
Честит Рожден ден, Бодливке! Hug

Пожелавам ти да си здрава, много щастлива жена и майка, да постигаш целите си и да се чувстваш удовлетворена! Знам, че това лъвовете със сигурност го умеят!  Hug

# 184
bouquet  Честит Рожден Ден Бодлива ,
Желая ти много здраве , радост , щастие и много любов !  bouquet

Ами както вече казах ние сме все още само на кърма , тук също всеки захранва когато прецени .
Но лекарките които сме имали до сега (сменили сме 5 до сега) всичките са били за късното захранване .
Според нашата последна педиатърка трябва да захранвам вече , но при наличието на толкова кърма направо ме е яд да почвам със захранването .Както и да е де при нас се захранва така:
Сваряват се морков и картоф след което се взима бульона им към него се прибавя оризово брашно или комбинацията от тапиока-царевица-ориз ,та трябва да се образува кашата към която се добавят 40 гр. месо от бурканче трябва да е от агнешко , пуешко , пилешко или заешко .След като се меша хубаво се прибавя лъжичка зехтин и лъжичка пармиджано(Кашкавал).
За плод се дава в началото ябълка или круша .
За следобедна закуска каша от плодове .
Това меню се дава за около 2-3 седмици след което се обогатява постепенно бульона и с други зеленчуци ,започва да се дава извара и паста която е с размера на грис .
В общи линии е това .

# 185
  • София/Овча купел 2
ЧЕСТИТ РОЖДЕН БОДЛИВКЕ!ОТ ВСИЧКО ПО МНОГО ТИ ЖЕЛАЯ!
Почерпката е просто божествена.

Честито и на мини рождениците Криско и Надето!

За спането какво да ви кажа.Буди се към 9ч сутрин.Към обяд спи 15-20мин,след обяд пак толкова и това е.Няма определен час.Горе-долу през 3 часа.Вечер заспива около 9-10ч.
За успиването и аз като БОДЛИВАТА я слагам в креватчето и си заспива сама.В много редки случаи се люлеем на ръце.Обикновено чакам да и се доспи хубаво иначе само се мъчим една друга.
Лисана,дано скоро се отучите от този начин на заспиване.Хич не ти е лесно Hug.

# 186
Аз малко късно се включвам както винаги  Embarassed
Честит рожден ден Бодливке! Да си все така лъчезарна и страхотна майка!  Heart Eyes
Лисана ох милата, направо ти съчувствам! Как издържаш незнам Sad Не може ли закачите кошчето за нещо и така да го люлееш?
Ритуала за заспиване ни е да гушкаме възглавничка. Като я сложа межди две възглавници и накъдето се обърне се заравя и гушка и заспива. Понякога и в количката търси да се гушне и като няма, надава рев. Друг път пък докато си гледа и се унася и си заспива без проблем. Лятната ни количка гледа само напред.
В проходилката сме само по чорапки, понеже си нямаме твърди обувчици и май всички в магазините са ни малки. Иначе как ни харесва в проходилката, малеее. Като я извадя и само нея гледа. Понеже хола ни е голям такива слаломи прави и скача и се кикоти. Laughing
galita много е сладка Вики в джакузито!
Вие момичета как намирате време за писане? Ние сме все навън, а когато сме в къщи или се храним или играем. Все вечер трябва да пиша, а така ми се спи. Даже сега отивам да мия шишета, че ще си легна пак в 12  Tired

# 187
Two Hearts    Честит Рожден Ден Бодливке! Two Hearts
              Честит празник и на малките рождени чета! newsm59 newsm59 newsm59

# 188
Аз време за писане имам бая .
Обикновено си лягам в 3 в 4 давам вода на голямата в 5 -6 на малката и давам кърма , но тъй като спи в креватчето си ставам да я накърмя и да я върна обратно след като заспи .
В 8 пак храня беба и в 8:20 съм на крак да направя закуска в 9:30-10 излизаме до 12-13 и като се прибере ме давам мляко на Фатима ,следва да обядваме с каката . Гледаме малко тв-у и после си лягаме и трите на спалнята ако не заспя съм пред компютъра .
Децата стават и ако не излизаме те играят , а аз съм пак на линия следва вечерята на бебе и нашата вечеря .Бебе заспива за около половин час в който аз оправям и после играят отново до 12 , към 1-2 се прибира съкровището и така денят ни се е извъртял .
Забравих да честитя на бебоците мини рождения ден .
   bouquet Честит ден-ден на всички бебочета !  bouquet

# 189
Да ви се оплача, че ми се скъса сърцето.

Тази вечер си разхождам Поля с количката, като количката е в полуизправено положение. Ама Поля е шило, а шило мирно не стои. И понеже духаше вятър, обърнах Поля по посока на движението- да не духа срещу нея. И в един момент, тъкмо към магазина се бях запътила, ама през поляната минах, чувам как Поля ревна, че чак изпищя- гледам- паднала по очи на земята. Боже, разтреперах се, омекнаха ми краката, вдигам я, гледам я, милвам я, гушкам я... едната й буза малко охлузена. Добре, че паднала върху одеалцето и добре, че беше с лигавник, че не си забила директно лицето на пръстта, ами на лигавника. Аз вече изкукуригах- дори не помня дали й сложих колана #Crazy newsm78 То вече всяка вечер чудеса се случват с мен- посиних си краката на ваната, на другата вечер си обърнах върху краката цяла тава с горещи картофи- яденето замина, правих друго, пощръклях, чистих... На следващата вечер си срязах вътрешната страна на кутрето на кутия от грах- нали трябва да готвя #2gunfire #Cussing out тече кръв до на другата сутрин... На следващата вечер си разраних петата, на другия ден щях да изтърва Поля докато я къпех... А тая вечер и това! БОЖЕЕЕ! Добре, че на детето му няма нищо! Praynig Аз вече незнам на кой свят живея. Ама и мъж ми е за порицание- не ще да я къпе и с нас навън не ще. И аз утре ще бера страховете как да изляза. 'Щото и пустата му количка скапана, ама нали втора ръка за по- малко пари... то с парите много зор, ей!
То на кого да се оплача! Вие ще ме разберете.

Лика, пиша отдавна.

# 190
  • София/Овча купел 2
Аз време за писане имам бая .
Обикновено си лягам в 3 в 4 давам вода на голямата в 5 -6 на малката и давам кърма , но тъй като спи в креватчето си ставам да я накърмя и да я върна обратно след като заспи .
В 8 пак храня беба и в 8:20 съм на крак да направя закуска в 9:30-10 излизаме до 12-13 и като се прибере ме давам мляко на Фатима ,следва да обядваме с каката . Гледаме малко тв-у и после си лягаме и трите на спалнята ако не заспя съм пред компютъра .
Децата стават и ако не излизаме те играят , а аз съм пак на линия следва вечерята на бебе и нашата вечеря .Бебе заспива за около половин час в който аз оправям и после играят отново до 12 , към 1-2 се прибира съкровището и така денят ни се е извъртял .
Забравих да честитя на бебоците мини рождения ден .
   bouquet Честит ден-ден на всички бебочета !  bouquet
#ShockedМиличка,а кога спиш?

konche,какво правиш бе жена?Явно имаш нужда от една хубава почивка.Няма ли кой да гледа Поля за един ден поне?Мария също не стои мирна в количката,все се изправя и за това сега седи вързана отвсякъде и не може да става Mr. Green.Добре,че Поли се е разминала с малко.Пораснаха ни дечицата и вече стават доста опасни.Ти не беше ли споменала веднъж,че селото ти е Г.Липница?

Последна редакция: пт, 11 авг 2006, 23:31 от niunia

# 191
nenepugka купихме люлка на която столчето е почти същото като кошнницата.С три степени,музика,играчки абе с всички екстри.Даже търсихме до повече килограми и намерихме тази до 13кг,след това може да се използва само за столче до 3 год.Но мистър президент неще и да я погледне,камо ли да заспи в нея.Издържа в нея,колкото да отида до тоалетна ooooh!
Благодаря ви момичета за подкрепата  Hugзнам,че няма да е вечно така и стискам зъби Grinning
lika Алекс е страхотен на новата снимка дето си я сложила на лентичката Heart Eyes
7of9 има ли в Холандия каши на Милупа и гумени играчки?Защото тук изглежда,че гумените играчки са забранени Shocked
Момичета на вас отваря ли ви се албума?На мен,не newsm78 по точно,отваря се ,но няма снимки.

Последна редакция: сб, 12 авг 2006, 12:53 от Лисана

# 192
  • София/Овча купел 2

Момичета на вас отваря ли ви се албума?На мен,не newsm78 по точно,отваря се ,но няма снимки.

Отваря се,дори качвах снимки преди малко.

# 193
Конче , мини през някоя черква и си запали свещичка , дай БОЖЕ да се отървеш от тия патила !

Ниуниа , ами то вече свикнах да спя много разпокъсано и не ми е тежко изобщо , справям си се добре  с чистене ,   готвене , и с гледането на децата .
За пазара правя го в почивния ден на съкровището  и за плащането на сметките той се грижи .

# 194
Момичета, здравейте, аз пак по никое време Mr. Green
Честит рожден ден на 7-месечковците, да са ни живи и здрави Hug
Вие сте се скъсали да пишете Heart Eyes
Купихме на Алекс кошара на Чиполино, утре трябва да заминаваме на селото на мъжа ми за 2 дни и така и не остана време да обикаляме, купихме я от 1-ия магазин и това е. На Алекс му хареса вътре, това е важното Laughing
Лисана той и мъжа ми така обича да приспива Алекс, ама аз му се карам Naughty. Аз го приспивам също в кошницата, защото в леглото си спи само през нощта и не е въпрос на навик, от новородено не обича да стои там и тва си, нищо не мога да го направя. Само, че аз го слагам с кошницата на спалнята и го люлея така, въобще не си представям да го нося ooooh!. Ти пробвала ли си така, аз люлея и пея Crazy. Ако му се спи много заспива за 5 мин, ако не може и половин час да го приспивам.
За спането през деня като го видя, че си търка очите го приспивам, никога по едно и също време и всеки път спи различно - обикновено около 30 мин до 1 час.
Конче ма я верно запали една свещичка и вземи си почини малко Hug
лека нощ на всички от мен Grinning

Общи условия

Активация на акаунт