Сладки ЯНУАРСКИ шушумиги, всеки се радва, когато ги види!

• 10 625
  • 291
  •   1
Отговори
# 150
я да ви питам като готвите нещо на бебчовците с какво млеко е аз слагам кога сухо кога домашно нищо ни няма ама за всеки случаи да питам вчера и направих от кремчето на др йоткер много го хареса Joy

# 151
lilli, хехеее. Чак, като герой не се оценявам. Но сега, като не помпам оценявам каква е била хамалогия.  Wink

[desi] , да ти кажа, ако не пробвате пюретата няма как да знаеш как ще подейства при вас. Знам за бебета, на които крушата не действа разхлабващо например, а на други шипка действала им така.

Иначе мога да ти кажа при нас кое как подейства.
Разхлабващо:круша.
Нормално:ябълка, тиква, тиквички, кайсия, сливи, праскова, грах, броколи, картоф, карфиол.
Запичащо: морков, банан, оризовата каша разбира се.
Аз съм въвела горните и сега правя комбинации от тях, за да докарам нещо по-средата, като действие.

DIVA_ORHIDEQ, само с АМ.

Последна редакция: пт, 11 авг 2006, 10:51 от 7of9

# 152
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Здравейте, мамичета!

Много хубава дискусия сте спретнали за захранването!
Аз да ви кажа за граха - все още ме е страх да пробвам и ще почакам още малко! Иначе и моя хладилник прилича донякъде на този на БОДЛИВАТА - пюрета има, но не всички са за сега!
То като се замисли човек, и тук има пюренца всякакви за след 4ти месец - с боб, с малини, ягоди, капини и каквото там се сетиш, но не е лошо, човек да има едно на ум! Това, което е казала педито на 7of9 е до една степен вярно, но за мен лично - не съвсем! Ето, при нас - и двамата с татито нямаме някакви хранителни или други алергий, но това не попречи на Алекс да се окаже алергичен! Така, че просто всеки трябва да си има едно на ум, за да се избегнат проблемите и главоболията! Като, цяло може по смело с новите храни, щом има малка вероятност от алергия, и щом детето понася всичко добре, но само като предлагане и разнообразие, а иначе е добре пак да се спазва някакъв, да речем 3-4 дневен период и да се съблюдава за реакций! На всеки от сърце, желая да не се налага да се бори с каквато и да е алергия!

7of9 - за това от кой отбор съм - определено Канонския, а я кажи ти от кой си, колежке? А, за кърменето и според мен си за пример!!!

Лисана - радвам се, че са отшумяли проблемите! Дано повече не се показват обривите!

Des29 - мила, благодаря ти, но да ти кажа честно предпочитам да имам повечко работа, но да е на порций, че да има за Алекс и време, и достатъчно средства! Сега ще издиря и аз малката красавица и ще я поощря и нея с 5звездички!!! За пишкането - при нас колектора свърши чудна работа, но не му сложих памперса, а си стоя голичък с торбичката, докато не се изпишка!

sea woman - еееее, това твойто се казва късмет! Какво му е на малкото човече? Вече по-добре ли е?

niunia - айде, бързо-бързо да избива зъбчето и Мария отново да си е веселка! За татито - имай още малко търпение, срещата нали вече е по-близо, пък и още има-няма месец и сезона приключва ще сте си пак заедно!

Vili4ka - успех с глутена! Ти както казваш, май Али е будна и за Алекс, а той пък поспива и за нея!

kleo_80 - браво миличка на теб и на всички участвали дейно в инициативата! Успяхте с момичетата!

зайчето - ох, мила какво да ти кажа! Сигурно ти е свито майчиното сърце, но не се
притеснявай, всичко ще е наред!

Laleva - честито христианче! Да му е много светъл пътят! Той май е бил много кротък през цялото време?

Бодливата - Аз за тези безглутенови макарони бях чела, но като ходихме така и не открих къде са! Следващият път ще гледам по-добре! Мерси за инфото! Ти за въвеждане на глутена Blevit-пет зърнена, беше взела, нали? Да си сверя часовника, че аз такава взех!

Telma - разбирам как се чувстваш, но горе главата! Този момент рано или късно е неизбежен /поне за повечето от нас/! И в никакъв случай не оставяш детенцето си, а точно обратното - бориш се за нейното по-добро утре!

surfline - дано с бонбончето всичко да е наред и тази постелка бързо да я връщате и да не се налага изобщо да се ползва!

Gushanka
- първо благодаря за почерпката! Много добре ми дойде! За количката - ние отдавна седим с лице към движението, иначе се сърди! за жалост обаче борда ни се развали, та сега го овързвам отвсякъде, да не вземе да тупне! А, Криско много пораснал - браво! НИе ви дишаме прахта с наште има-няма 7-7,500кг /че вече не знам точно колко сме/

пеперудка - благодаря за почерпката!

makaui daniela - това, че сте още само на кърма е много хубаво!

Nellina - честито пълзящо човече!

DIVA_ORHIDEQ - ние се храним с мляко от мама! Добре, че хората са измислили помпата!

Малко въпросчета - я, кажете милички по колко спят бебечтата ви? Наш Алекс на всеки 2-3 часа иска да спи и това е положението! И, още нещо - хапват ли си през ноща, че при нас както беше едно нощно хранене, вече са две и си ги кара през 3часа, както през деня! Мами, които кърмите - през колко часа давате гърда?

Айде, успихнат ден на всички!

# 153
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, БОДЛИВКЕ!!!
Много zдраве, късмет, обич и раzбирателство у дома Hug...

Gushanka , първо иzвърташ теzи, които са неалергените, после следващите пЮрета и вече си на ок. 8 месеца и половина/9 и zапочваш с другите на малки парченца или сварени на пара и раzмачкани.

# 154
  • Варна
Здравейте!   Grinning Много ми липсвахте тези дни, но пък се радвам на компанията на най-добрата си приятелка и семейството й!!!

newsm44  Вече стъпих на плажа и ОТКРИХ СЕЗОНА! То туристите ще го закриват скоро, но важното е да имаш стил! Хе-хееее!  Joy Ей ме на!

http://images09.snimka.bg/001036371.jpg
http://images09.snimka.bg/001036369-big.jpg
http://images09.snimka.bg/001036370.jpg

Александър вече няма Т. Не знам от какво я вдигна, но имаше и ужасна хрема, която е в процес на отшумяване. Отдавам всичко на прословутите зъби, които още ги няма, но дали е така...кооой ще ми каже? Важното е, че сега нощите са по-спокойни и детето не се мъчи...много, та и майка му покрай него. Блогдаря на всички, които се обезпокоиха за нас и морабно ме подкрепиха!  newsm51

DIVA_ORHIDEQ, само АМ!

[desi], 1-ви клас-1-ви клас, лошо няма.  hahaha  smile3534

surfline, Александър спи горе-доле 2 или 3 пъти дневно, както казваш през 2-3 часа. Друг е въпроса, че се буди в 6.30-7 сутринта. През ноща яде или 2 или 3 пъти, към 2 часа и към 4-5.

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА НАШАТА БОДЛИВКА! Чудесата се случват, когато вярваш в тях! Да те радват близките хора и да те поглезват!

newsm59

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК И НА ВСИЧКИ МИНИ РОЖДЕНИЦИ, КОИТО НЕ СЪМ ПОЗДРАВИЛА ТЕЗИ ДНИ! Мноооого здраве и безобидни лудорийки!

Отивам да изпълнявам задачите от списъка! Поздрави!

# 155
  • Варна
Опппаааа, lika, извинявай, че ет обърках със surfline.  Rolling Eyes

# 156
Аз като съм у дома кърмя примерно така:
сутрин на събуждане около 7. После около 9-10 - като видя, че му се доспи кърмя докато заспи  Mr. Green Като се събуди - веднага цица(това е между 1 и 3 часа интервал) После кърмя след около 2-3 часа пак за заспиване и веднага след събуждане - второто ни спане е около час. след 16 часа кърмя на всеки 1-2 часа - ама тогава все някой ме ръчка да му пазя тишина - я баткото да играе, я таткото нещо да свърши - та по-скоро за да запазя спокойствието на околните newsm78 Ако няма никой си ядем на около 3 часа - интервалите на които будува и веднага след събуждането му дори да е спал кратко и по 30 мин само.
Спим 2 пъти на ден, щото вечер глъчката е голяма и той не може да заспи от възбуда, а ако няма никой из нас спи и вечер около18-19 за около половин час. Ляга си вечер около 20 часа - и почва едно будене на всеки 30-40 минути - слагам го на цицата и след 5-10 мин е заспал насукан. И така докато аз си легна около 23 часа - тогава се насажда на цицата и така до 7 сутринта - не знам колко често се буди.

като съм на работа режима е от 7 сутринта за последно яде, около 13 му дават 5те мл пюре/направо преяда с тях Mr. Green/ предлагат му и през целия ден едно шише с 50мл кърма от което той не пие, а по скоро дъвче да си чеше венците. като се върна около 18 в шишето има поне 20-30мл мляко, още толкова по лигавника му  Crazy тогава суче около 18, после около 19, после в 20 го слагам да спи и режима на спане е гореописания  Mr. Green
лелееееееее, ферман написах Embarassed

7of9
, и аз много ти се възхищавам! Това което направи за Боре е наистина саможертва, както и да го погледнеш! Една на милион са майките които биха се подложили на това, което ти направи bouquet

Честито и от мен на РОЖДЕННИЧКАТА  newsm67 newsm67 newsm67

# 157
БОДЛИВКЕ, честит ти рожден ден, да си ни жива и здрава и по-малко бодлива  bouquet да слушкаш много Дари, пък и тя тебе понякога Hug
ех, момичета това спане нашето ще ме побърка. сутрин става в 7, към 8 приспива 15-20 мин, към 12 пак, към 2 заспива за около 3 часа и вечер към 7 пак за около 15 мин. нощем става към 3-4 да си поиграме за около час Embarassed на мам сладкия, хич не ме оставя да си почивам през нощта и ходя като зомби на работа. само като си помисля че като стане време за градина хич няма да му се става ...
на нас само крушата ни подейства разхлабващо, всичко друго си му е нормално, даже и ориза не го запича newsm78

# 158
zaicheto, и ние имахме такъв период на нощни игри, Явно наваксват контакта с майката, като ни няма денем. Успокоителното е че скоро ще спре да се буди Simple Smile
А ти с Ники ли спиш?

# 159
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, БОДЛИВКЕ!!!    bouquet
Желая ти много здраве и любов до дълбоки старини  Laughing

lika как успя на всеки по нещичко да кажеш  Hug
Бояна вече си установи спане 2 пъти на ден. Събужда се към 7 и се кърмим и след това заспива чак към 10 пак с кърмене, като се събуди след час, час и половина не иска веднага кърма, та я изчаквам като се присети се кърмим и след това пюренце или каша, то идва към 12. 30 - 13.00. Към 15.00 заспива пак на цица, а някой път и по-рано и след обяд спи повечко поне 2 часа. Има още едно кърмене към 17 - 18.00 и последното е за заспиване към 20.30 до 21 е заспала. През нощта спи при мен, но определено я усещам като се буди за цица - буди се към 12, към 3 и към 5 сутринта - 3 пъти си стоят нощните. Не може сама да си намери цица, макар че съм пробвала да спя и гола - трябва и помощ.

Бодливке аз си купих от тези макарони с елда и си закусвам с тях много ми харесват и аз по-натам ще давам на Бояна.
За сега нищо не ни е запичало - от всичко ака по 1, 2 даже 3 пъти на ден  Laughing

# 160
Бъдете винаги щастливи
вий, дечица пакостливи!
С усмивката си сгрявайте зората,
а с викове огласяйте махлата!
На мама и на тате най- добрички
вий, малчугани с палави ръчички!

Да са живи и здрави малките Кристиян и Надежда!

# 161

Честит Рожден Ден, БОДЛИВАТА!Да си жива и здрава,много усмихната и нека любовта и щастието вървят ръка за ръка в животът ти!Честито и на днешните мини рожденичета! Hug
При нас спането е горе долу така - преди обяд към 10 преспива около час,но напоследък по 30 мин.След това към 13:30(малко е относително но гледаме горе долу по това време да е)заспива и в най-добрите времена е спала по 2- 2,5ч , но напоследък ако изкара час е постижение.След обяд към 18ч пак придрямва в количката навън,и ако няма много викащи по улицата откарва час.
Кърмим се на 3 ч , понякога и на по-често зависи в какво настроение е коконка Mr. Green
За нощното папане няма какво да казвам - то е като денем.През час през два най-много 3.Голямо обяснение му дръпнах с тия приблизителни стойности , но такъв е нашият режим Wink
После ще се включа по още въпроси, че сега ме чака чистене ooooh!
На всички Hug

# 162
Бодливке, честит рожден ден, момиче!

# 163
Two Hearts    Честит Рожден Ден Бодливке! Two Hearts
              Честит празник и на малките рождени чета! newsm59 newsm59 newsm59

# 164
lika , ние спим до 8_9, ядем, после пак , в 11 пак плЮс пЮре, посе спи до към 13ч., яде, дивее до 14.30_15ч., спи до 16.30_17, яде плЮс каша, после пак дивее до 20_20.30, яде спи до 22.30_23, яде и zаспива...нощем се буди чат пат и си търси бибата, но ако се е случило преz деня да е по_топло и да не е яла добре понякога иска и цица Mr. Green.

Общи условия

Активация на акаунт