Сладки ЯНУАРСКИ шушумиги, всеки се радва, когато ги види!

• 10 648
  • 291
  •   1
Отговори
# 90
Без да искам натиснах два пъти за публкация и сега не мога да го изтрия,дава ми грешка ooooh!ще пробвам по късно
niunia какво направи с пюрето?

Последна редакция: ср, 09 авг 2006, 00:15 от Лисана

# 91
Момичета, 7of 9 мерси за съветите за кошарката Hug, явно ще се купува и матраче отделно Rolling Eyes
Тами - тук не съм виждала такива на Нук newsm78
Galita а вашето откъде го купихте? За захранването, аз първите 2 храни ги въвеждах по 7 дни, а сега по 4-5, без почивка. Алекс също се запече от моркова, но захраних веднага след това с пъпеш и се оправи Mr. Green
Зайче, не се притеснявай и пиши утре Hug

# 92
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Здравейте, милички!
Първо да благодаря за честитките за мини рожденният ни ден, на всички, които се сетиха за нас! И да честитя на тези, които пропуснах - да са ни живи и здрави малките слънчица!

Аз позачезнах малко, но имах малко работа и не остана много време за форума! В резултат на което Алекс милия май най-пострада, че все при баба беше! Малко ми беше кофти, че все едно съм го оставила на заден план, но за жалост понякога се налага!
Иначе, малкото, мамино мъжле става все по подвижно. Опитва се да пълзи и почти успява, но още не може да се усети как точно, става номера с краката. Още нищо съзнателно и определено не казва, но всяко нещо с времето си! Обаче вече, показва предпочитания при каго да бъде и ако мама е наблизо, и някой друг го е гушнал, започва едно мрънкане и не се кротва, докато не се усети в мамините ръце! Хапва почти всичко, което мама предложи, макар и не винаги с ухота. Месо още не ядем, караме я на зеленчуци, плодове и каши, а от няколко дни и по някоя друга троха хляб намазва, докато е на масата на големите!

Лисана - благодаря за вниманието! Я, кажи при вас как е положението? Обривът нали не се е показвал отново? При това, че Дарис иска все на ръце, не мога да те мисля мила! А, като не иска в количка, поне в кенгуро не стои ли, поне отвреме-на време да облекчаваш ръцете и да натоварваш повече рамената?
doritt - а, вие с гаджето къде сте? Всичко наред ли е?
зайче - дано не е нищо сериозно, мила!
БОДЛИВАТА - страшно се радвам, че са ти свалили конците и, че полека-лека се оправят нещата с крачето ти! И браво, на Дари за първите думички! А, щях да забравя - дадох 5звездички, за тез красиви очички, дет греят, като малки звездички! Успех!
kleo_80 - Честито зъбче на адаша! Желая от сърце всички да останали да избиват леко и неусетно и да са много белички и здравички! Благодаря за поканата! И на мен много ми се идва към ваште щати мила, но тия дни ми е просто невъзможно! Дано да успея скоро да се натаманя и да намина да ви видя, че ще вземе да дойде зимата докът се натутам!
Des29 - неспокойствието на Вяра, ми прилича на някое наболо зъбче! ДАно да съм права и бързо да избива, че май много се проточи при вас!
Gushanka - аз от доста време не постилам нищо, само когато много се поти му слагам под главичката пелена или калъвка от възглавничка, за да не му е мокро на главето!
lilli - радвам се, че са ти хареса ли снимките! И, ДА по професия съм фотаджия /айде излязох съвсем от нелегалност/!
niunia - ама твоята красавица, май усилено тренира за срещата с татито! Иска да е оттренирала "та-та"-то, че да го зарадва, като го види! Душичка малка!
Telma - 400гр за месеца е много добре - браво на вас!
пеперудка - радвам се, че ти е по-добре кръстчето, но се пази мила, че щом един път е заболял е твърде вероятно да заболи пак /не ти го пожелавам в никакъв случай/. Гледай просто да не го натоварваш рязко и прекомерно!

За морето - ние няма да ходим,  но дано догодина ни огрее! Смятаме, ако не ни мине котка път да заведем малчо на риболов на палатка, но ще видим, че още се чудя как ще го понесе и колко багаж ще трябва да помъкнем!

За термометъра - аз ползвам електронен, но не е от най-барзите. Мери за около 3-4мин, но поне съм спокойна, че няма да се счупи толкоз лесно, като живачния, а и е по-безопасен! От бебе на Алекс му меря Т под мишничката, макар че какъвто е подвижен вече, незнам какви техники ще трябва да усвояваме, че да я измерим!

За кошарките не мога да дам съвет! Ние също мислехме да направим подобна инвестиция, но май ще минем без това удобство!

sea woman - поздрави моренцето от нас, като успееш да се топнеш и прати малко морски въздух, че и ние да подишаме  Wink Sunglasses Heart Eyes

Айде, за сега толкоз, че пак се разписах! Дано не съм пропуснала някой Blush
Усмихнат и спорен ден на всички! Hug

# 93
  • София
Galita а вашето откъде го купихте? За захранването, аз първите 2 храни ги въвеждах по 7 дни, а сега по 4-5, без почивка. Алекс също се запече от моркова, но захраних веднага след това с пъпеш и се оправи Mr. Green
От Малечко, ето ти адресите на магазините: http://www.malechkobaby.com/index.php?m=320&prodid=5811&lang=1
Ти ме подсети за пъпеша, че й бях давала на 2 пъти да си смуче (значи съм го въвела  Mr. Green), ще взема днес пак да й дам вместо да въвеждам бързо крушата. Направо ще й го смачкам в кашата.
Снощи ходихме на гости с Вики и се прибрахме чак в 22.30 ч., беше умряла за съм, направо медитираше докато се прибирахме  Simple Smile и тогава я къпахме и яде и чаак сутринта в 6.30 ч. - изкара без нощното кърмене  Heart Eyes

# 94
здравеите и от нас днес видехме час от зъбчето което се опитва да пробиее .искам да попитам мажете ли ги с нещо да успокоите болката при баткото не ми помагаще  гела за зъбки.А  някои давал ли е каша на милупа  с шоколад от 6 месец чудя се дали да и зема ???  кажете дали  да не изчакам още малко?

# 95
.А  някои давал ли е каша на милупа  с шоколад от 6 месец чудя се дали да и зема ???  кажете дали  да не изчакам още малко?

Мисля, че доста ще я превъzбуди какаото, то zа бебетата е като кафето zа нас Sick...особенно след като вади zъбки може да се иzнерви иzлишно детето.

Хриси, като диzайн теzи на НУК и HAUCK са едни и същи...може да ги погледнеш тях Grinning.

Да се отчетем...и ние бяхме вчера на консултация 6940 гр., 66 см....оплЮхме zдраво доктора, бръмчахме му, щипахме го, ритахме го...иzобщо егати невъzпитаното дете съм родила...реzил Sick.

# 96
Ние сме много назад с захранването, но ако вие сте прояли всичко останало, което е в кашата без реакции не виждам защо да не дадеш и какао. Той е един от най-богатите източници на желязо все пак. Само дето идея нямам колко ли захар има в тая каша/натуралното какао би я направило горчива и сигурно е яко подсладена.../ някои деца казват, че се превъзбуждат от какаото - това не е така - причината е в подслаждането, защото  за да стане на "шоколад" в какаото се вкарва много захар и тя възбужда. В какаото няма кофеин, може да пробваш отначало как ще ви се отрази с обикновено какао на прах/това което не е подсладено и горчи за приготвяне на сладки и кексове/ да и сложиш мъничко с друга храна.
Ако не те притеснява захарта може да дадеш кашата. Ама не и следобед/вечер, защото бебка ще се превъзбуди от сладкото и може да не заспи лесно после.

# 97
мимичета, привет Hug
благодаря за милите думи  bouquet следобяд ни е консултацията, баба и тате ще го водят, че аз съм на работа Rolling Eyes дано не е нищо притеснително, ще ви пиша като имам резултат.
за думичките, наш Николчо не казва нищо смислено, само откъслечни срички без да влага някакъв смисъл в тях, зъбчета нямаме пък няма и подутинки в устата, така че няма да е скоро.
лятната количка отдавна не я постиламе и възглавничката дори махнахме, но май ще я върнем, че сякаш не му е много удобно newsm78 мислим да купим някаква лятна количка, че нашта е много тежка и на баба не й е удобна, ама като незнам каква да е newsm78 гледам от доста време, ама не ми се дават много парички, че е края на сезона все пак Rolling Eyes та искам да ви питам, дали е удачно да няма напълно легнало положение? намерихме едни на Илиенци за 40лв. обаче лягат до 45 градуса, стига ли? малкия не спи много навън вече, тук от около седмица някъде спи не-повече от 30мин навън а на обяд си спи вкъщи. абе в голяма чуденка сме
DIVA_ORHIDEQ , и аз мисля че е добре да изчакате с шоколада. въпреки че аз доста съм напреднала със захранването, мисля че шоколад докъм годинката може да се пропусне.
ние вече ядем картофи, тиквички, моркови, пиперки, ябълки, праскови, кайсийки, банан, бисквити, обикновенни, сухар за попарката и овесени ядки, даваме по малко и кисело мляко. през деня е предимно на храна, като преди следобедния сън пие кисело млекце, разредено като айранче с преварена водичка. имам повече от половин кутия АМ НАН1 и мисля да му го дава баба вместо айрана, че не ми се хвърля. и без това ни е нисък хемоглобина и му даваме капки Малтофер, а нали в АМ има желязо newsm78
ох, айде стига за сега, после пак ще ви пиша

# 98
Здравейте днес Grinning
Лика, привет.Тъкмо и аз щях да питам къде се губиш Wink Дано по-малко работа да имаш занапред,н когато се налага няма как Rolling Eyes И на мен ми беше гадно да си оставя детето на 3 месеца и да ходя на работа но.....нямаше как.
С тия зъби и аз незнам вече,мъчат мъчата не излизат.Почти съм сигурна че е от тях защото сутринта като ревеше много я намазах с гелчето и заспа та чак до 9:30 Shocked
Оххх малко офф Embarassed - току що чувам по новините, че манагли си хвърлят  децата  под коли по оживени столични булеварди и изнудват шофьорите.Напрво незнам докъде ще стигнат тези хора ooooh! Та в Европа ли?За никъде не сме с тия красоти Sick
Дива Орхидея, малко трудно се чете постинга ти ама карай Wink Честито ви зъбче!А за кашата ти си преценяваш,щом си хапвате всичко и е за тази възраст кашата защо не? newsm78 Аз мажа с дентинокс гел и май я успокоява.
surfline, и ние така подреждаме кабинета на нашата док.Има едни листа натрупани в близост до масата дето я слагаме и тя се протяга и почва да ги дърпа.Викат да я взимат да им подрежда книжата Mr. Green Mr. Green Mr. Green Оправни моми зи имаме Wink
И ние също преглъщаме малки парченца.Например като и пасирах пъпеш тя не го искаше а като и чупех парчета яде Grinning
Зайче, ще чакаме новини.Всичко ще бъде ок Peace
Лек ден на всички и много целувки на сладките бебочета Heart Eyes

# 99
аз моя хубостник веднъж го мазах с Камистад гел (май така беше newsm78) вярно имаше подобрение, обаче доки ми каза че геловете били за успокоение на мама не на бебе Mr. Green та може би е права. аз мисля че соят от тях щото имат разни упойващи компоненти, нали се получава изтръпване, таз за това не го мажа много, само ако мног го дразни
за пърченцата, ние папкаме вече по едри храни. например ориза вече не го меля, а го намачквам след като го сваря, даже в неделя му давах кус кус и много лакомо си го изяде Crazy

# 100
[desi], това zа какаото е точно, но не съвсем...в него се съдържа теобромин, алкалоид с много по_слабо действие от кофеина, но все пак действащ ободряващо...освен това влияе на сърдечно_съдовата и дихателната система(положително в малки доzи), препоръчва се zа деца, не само zаради желяzото и фосфора, но и zаради теоброминът, които zасилва концентрацията...zа бебета е по_добре да се zамени с рожкови(подобно е като минерален състав, но няма ефекта на "стимулант" на обмяната на веществата)...иначе zа zахарта то е ясно, че е яко нахакана в кашата Mr. Green.

# 101
[desi] е права, че ако няма проблеми изразили се до сега може да се пробва по- смело с храните. Аз попрочетох малко във форума за захранването. Много по-строго е от начина, по който тук се кара. Направо крайно в някои отношения. Вероятно защото става въпрос за система за захранване на алергични или потенциално алергични.
Аз даже говорих с педиатърката и тя каза, че не вижда проблем да му се дават разнообразни пюренца щом никой от нас не е с хранителна алергия. Нямало проблем и за въвеждането на новите. Особено след като сме минали 6-тия месец. Даже яденето в 16ч. (е, плюс-минус) може да е зеленчуково пюре и 100гр. АМ или...кисело мляко.

Само да допълня, че тук има пюрета за след 4 месец с боб, цитруси, дори видях с малини и ягоди...

# 102
БОДЛИВАТА, сега без конци, след седмица съвсем без болка, след месец вече си забравила.  Grinning

nenepygka, съчувствам ти. Аз имах много проблеми с моя и съм наясно. Да  ти кажа не знаме кое помогна - случихме на матрак или само и единствено носенето  удобни обувки. А за носенето на бебе - уви май няма решение.

Лисана, ами явно системите за захранване са различни. Не се притеснявай...а за носенето, защо не си вземеш Quinny Curbb?

zaicheto , да пишеш как е минало при лекаря!
А иначе не знам дали си пробвала геловете за зъбки - ами според мен им олеква на бебковците. Аз си мазах веднъж венците да видя какво усеща Боре. Те охлаждат, а лидокаина действа успокояващо. Не мога да кажа, че действа упойващо, по-скоро местно обезболява. Нали затова и не трябва да се маже час преди ядене...

lika, в кой лагер сте - канонския или никонския? Wink

Обаче ви се чудя как им давате разни дини и пъпеши да смучат. Как не ви е страх, че ще се отчупи голямо парче и няма да се задавят? Аз не смея. Да не говори, че някъде бях чела, че до 1 годинка всичката бебешка храна трябва да е минала термична обработка.

# 103
Обаче ви се чудя как им давате разни дини и пъпеши да смучат. Как не ви е страх, че ще се отчупи голямо парче и няма да се задавят? Аз не смея. Да не говори, че някъде бях чела, че до 1 годинка всичката бебешка храна трябва да е минала термична обработка.

Аз пък съм чела из форума, че суров плод може след 6ти месец. И за пръв път вчера дадох диня. А за парченцата все пак и дадох малко парченце да опита, също ме е страх да не се задави, но и пюретата вече ги давам с малки парченца та тя се справя.

# 104
Telma  , явно е някаква бариера при мен.  Rolling Eyes Примерно тук има едни бисквити за след 6 месец, да се учи да дъвчи. Купих му. Дадох му, отхапа си, взе да си дъвче, обаче не му я оставих цялата. Хвана ме шубето да не се задави, въпреки че това което си отхапеш от бисквитата се разтрошава на много малки трошички.
...може би , ако му порасне поне един зъб, ще се престраша...не че с него много ще може да дъвчи. Wink

Общи условия

Активация на акаунт