Сладки ЯНУАРСКИ шушумиги, всеки се радва, когато ги види!

• 10 648
  • 291
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте и от нас!
Честито на порастналите с още един месец малки сладки мушмороци!   bouquet
kleo_80, честито зъбче!
kleo_80 и аз кашата я докарвам вече на око, а Бояна няма никакви претенции за консистенцията, нито пък за топлината яде я всякаква. В събота гадния дъжд ни хвана на вратата и тръгнахме много късно, а имахме и други задачки за деня. Много ме е яд, че не можахме да дойдем, но пък този ден доста се кърмихме по кафетата и бурно агитирах 2 бъдещи мами да кърмят. Сега ми се ще да отида на изложбата, но с тоя транспорт е голяма гадост  ooooh!
Кошара и ние имаме, по-точно имаме само кошара и в началото спеше в нея на високото ниво,  но вече от доста време спи при нас не мога да я сложа в кошарата и за 2 часа да спи  Tired Та добре, че не купихме легло, щеше да седи за красота. А сега през деня си играе сама в кошарата за по половин час. Нашата е на Чиполино, с такъв цип е отстрани дето казва 7of9 и е с едно много тънко матраче, което според мен не е удачно за спане. Ние сме взели и допълнителен матрак по-дебел. А за малкото време което седи там не е успяла нищо да изкриви по пластмасите. Като размер мисля е само този 120/60.
Термометър и ние от самото начало ползваме електронен и го меря под мишничката, отчита за 10-15сек. Много съм доволна.
Пюрета купени и аз не съм давала още - само домашни.
Морето тази година ще го пропуснем, но догодина не  Naughty Ще ходим за още 2 седмици на вилата обаче там е планински въздух. Мисля, че е по-удачно за тази възраст  Thinking
Gushanka и аз постилам с една тънка пеленка все още. Лятото май така ще изкара. И Бояна вече яде по толкова на обяд след кърмене  Rolling Eyes

Ние днес сме на консултация след обяд, та ще видим при нас как е положението.

# 76
  • Пловдив
За термометъра - ние дъщо сме с електронен. Преди мерех в дупето, а сега под мишничката.
За пюретата - давала съм готови от тиква и от ябълка. Но са били като каша, не много рядки. Аз искам само домашни да давам, но проверени плодове все още няма от къде да взема. Чакам след месец от село ябълки и круши.

Telma , и аз смятам като се захлади да не слагам вече пелена.  Вие какво ядете вече? На колко време въвеждаш нова храна?

# 77
Привет и от нас. Heart Eyes

Честито на вчерашните 7-месечковци,които пропуснах да поздравя!

Гледам кошарките са на дневен ред,та и аз да кажа че ни предстои да купуваме.Тези на Бертони които 7of9 e показала и на мен много ми харесват,а и не са скъпи.Гледах някакви по 200 и нагоре лева,по-шарени бяха,с играчки ама не разбрах с какво са по- добри. Thinking
Да се пУфаля,Дарина казва вече мама и баба!Така ми е миличко да я слушам.Някой път като запецне на мама и преминава в ам-ам.. Joy И вече се опитва да надига дупенце на колена,но бързо се уморява и се обръща да си полегне.
Иначе днес ми свалиха конците,но още ще си нося "екстрите".
Gushanka от началото на лятото слагам пеленка под главичката,че страшно се поти и веднъж имаше мокро петно дори.
sea woman по-добре си вземи ти едно направление за ортопед, да си спокойна.На мен ми казаха да отидем след 6-тия месец,но да мине консултацията първо..
За термометъра преди ползвах биберон-термомерър,но може би ще взема електронен.Шубе ме е с живачния да не го счупи като се върти.
Морето и ние ще пропуснем,догодина живот и здраве.

# 78
Честит рожден на всички празнуващи днес бебораци Heart Eyes
Докато се обърна вие сте изписали маса нещо Laughing
Ние все още нямаме зъбче, насилваме се с храненето на пюретата,храним се през 5 часа Rolling Eyes, но сме си добре с килцата PartyПод никаква форма обаче не мога да го излъжа да яде зеленчуково пюре с месо, а и без месо също, не знам как ще си добавяме белтъчините, според педиатрите и тук и в бг задължително трябвало да давам,ама как newsm78 Лицето му е в уникален гримас на невероятна погнуса Mr. GreenНе съм въвела жълтък все още, не бързам с яйцето,какво чакам и аз не знам Rolling Eyes
Термометър имаме дигитален,даже два имаме и съм много доволна, единият е като биберон,лапва и отчита правилно предполагам,защото няма разлика с другия ,а са на различни производители.Имаме и живачен разбира се, то кой няма,но не виждам как бих могла да му го задържа под мишницата, Йоан е толкова активен и с крачета и с ръчички,че е мисия невъзможна.
И нашата кошарка е преносима, много съм доволна,все още сме на втория етаж, но не знам докога. Иначе и ние си поръчахме след като я купихме да ни изработят още едно матраче,за да му е по-удобно и нямаме проблеми с пластмасата,но честно казано не съм я заничала де, може и да се е огънала, той така здраво удря с крака по леглото,че нямам думи Blush
Количката я постилам все още, защото е от доста плъзгаща се материя и бебо много се свлича Heart Eyes
май това е от нас, целувки за всички беби Heart Eyes

# 79
момичета, много съм притеснена Sad на Ники му излезе една червена точка на челцето и от два дни я гледам че се надува, сякаш има кръв вътре, утре сме на консултация, но аз се притеснявам много. какво ли ще да е това newsm78 не го боли, нито дразни ама ... пусто майчино сърце ...

# 80
Telma , и аз смятам като се захлади да не слагам вече пелена.  Вие какво ядете вече? На колко време въвеждаш нова храна?

Въвела съм ориз, елда, просо, сладък картоф и морков днес му беше трети ден на последното. Давам новото към нещо от въведените като ги редувам. Днес беше сладък картоф с морков. Гледам да има 3 дни и 1 пауза, но паузата не винаги я спазвам или пък някой път съм давала 4-5 дни и тогава нова храна.
А днес сме се кърмили в 12, в 12.30 изяде 80гр, пюре и 13.15 заспа пак с кърмене  Shocked може да ни видите бузките в албума  Mr. Green

zaicheto незнам какво може да е, но се успокой и утре ще питаш. Стискам палци да минава бързо  Praynig

tanitaia ако яде примерно тиква или морков, че са малко по-сладички може към тях съвсем по малко да добавяш други зеленчуци или пък млекце  newsm78 Боянка за сега е ящна та незнам точно само като идея  Peace

# 81
  • София
Здравейте мами сладурани!
Ето ни и нас от почивката. Беше ни добре – стояхме почти по цял ден навън. Слагахме Вики в едно поясче-лодка в басейна и тя се кефеше яко. Понякога влизах с нея в джакузито, но за малко, че ни става много топло, пък и водата минерална ... Иначе си спеше нормалното за нея – някои казват, че от водата спели доста, ама при нас не се получи – спи 3 пъти по 30 мин. средно.
За морето – май и нас няма да ни огрее, но до септември има време, та ще  видим.
Термометър и ние имаме дигитален (Бебе Конфорт), мери доста бързо. Мерила съм 2 пъти, последния преди ваксина при докито. Тя ми каза като меря в дупето да слагам термометъра леко накриво (да не е насочен изцяло точно към анусчето) – от съображения за сигурност.
За сгъваемо легло – ние сме много доволни от нашето – Неонато Happy Plus – сгъва се и разгъва много лесно (това е основното, което трябва да им се гледа на тези кревати), леко и компактно (е, струваше май от 200 лв. и нагоре). Ето го тук(само че в други разцветки): http://www.neonato.it/prodotti.asp?id_catEcomm=4   Една приятелка си бяха взели на Бертони и много трудно им се разгъваше, май веднъж отказало, та сега детето им спи в другия модел на Неонато – Palio. Но може да не са случили … Матрачето, с което се купува не е достатъчно, трябва да си вземете допълнително, има различни марки и цени. Колелцата на мен са ми удобни при почистване под него, затова като купувахме и за това гледахме. Иначе и ние питахме защо има такава разлика в цените и ни обясниха, че има разлика и в материята и в конструкцията. Някои са по-шушлякови (шумкащи), други имат повече памук в тъканта и се свалят за пране. Иначе нашето е много безшумно и сме още на горното ниво и така ни служи и за люлка. 
Аз не постилям количката, откакто сме с летния кош, само слагам тънка възглавничка зад гърба й, но мисля, че е добре да има памучно чаршафче отдолу.
Сега да ви разкажа за захранването ни – вече 3-та седмица и съм въвела каша от ориз и рожкови, елда и пюре от моркови. Мисля след някой ден и круша да дам, че много запича този морков (пък и не ни е май много любим). Храня веднъж на ден към обяд и яде не повече от 80 г даже накрая иска да си го изпие та го разреждам с повече вода. Иначе 1 храна я давам 1 седмица и след това давам новата. След колко храни като съм дала мога да скъся времето на въвеждане на нова храна, вие как процедирахте?
Зайче, сигурно не е нищо притеснително, ама нали сме майки … Да пишеш какво е казала доки. Да те попитам ти даваш ли АМ като кърмиш вече 2 пъти? И аз се чудя Вики като спре да суче преди годинка дали ще давам АМ или направо на млечни храни ще минем?

Последна редакция: вт, 08 авг 2006, 16:36 от galita

# 82
Привет от нас...
Хриси, нашето легло е на НУК...струваше ок. 30 евро, от долу има едни метални тръби и плат, после идва едно "дЮшече", което е от дървения и 2_3 см. дунапрен, облечени с плат...това го продават с кревата. То е на ламели и се овива около леглото когато го сгънеш, преди да го мушнеш в сакчето...ние вzехме допълнително дЮшече(ок. 25 евро беше), което се сгъва на 3 части и се води специално zа сгъваемите легла.Предполагам, че и в София ще ги продават там, където има от тия легла. Иначе само на стандартното дЮшече аz поне не си представям да спи детето_твърдо е бая, а и хич не е равно_ще се покриви гадинката.
За храната, ние ядем ориzова каша, морков, картоф и тиквичка(Цукини и каzват тук)...аz въвеждам нова храна на 4_5 дни...морковът и хареса доста, морков и картов също го преглъща, но картоф и тиквичка хич не го долЮбва чисто_много е лепкаво, като се миксира с 1_2 лъжици морков или 50 мл. кърма го хапва...Иначе яде на обяд след кърмене по 50тина грама(веднъж се оля и иzкльопа 80 гр. та после повръща Mr. Green) и в 6 часа 30_50 гр. ориzова каша с лъжичка морков(това пак след кърмене).
galita , в календара на ХИПП са дали като първи zеленчуци_морков, картоф, тиква, карфиол(?), тиквичка, броколи...аz мисля тях да ги иzвъртя първите месец и половина(на 5 дни въвеждане на нова храна) и после да почна  с плодовете_ябълка, круша и т.н. преz 3 дни. Като цяло уж при бебета, които се zахранват след 6тия месец е доста нисък рискът от алергии, но пък zа къде да бърzаме Wink.
zaicheto, това под кожичката ли е или навън...да не е някои кърлеж? newsm78

# 83
ама съм zаспала ooooh!...ша ма иzвинявате...
Хриси, честит ви zъб...Да му купиш на Алекс веднага готини бели панталони Laughing.
На патерица, честит 7ми "месечен" ден на малките сладури...Да растът големи беляйджии Mr. Green.

# 84
Здравейте на всички днес wavey
Ллеле колко много сте изписали вчера след като писах и днес......Едва успях да изчета,добре че зверчето заспа.Тая нощ беше същата като предишната.Започна да реве съвсем скоро след като заспа след вечернат баня и до 12ч непрекъсното ми беше в ръцете - кърмя я и тя спокойна,оставя я в креватчето - почва да хвърля бибата и да реве.Накрая хайде при мен на спалнята - и пак без ефект Rolling Eyes ooooh! Незнам защо така - щом я сложа на цица тя млъква и се успокоява,а си мисля че не е гладна Thinking Може би просто се успокоява като я гушкам, четох че така правели хитрушанчетата, а аз не че не знаех че се успокояват в мама , но пък цяла нощ едва ли трябва да се държим Mr. Green Ох,извинете ме за дългите обяснения Praynig
зайче,дано няма нищо обезпокоително за тази пъпчица на Ники Hug
sea woman, аз не мисля че с нещо специално трябва да се въвежда глутена.Просто решаваш и взимаш каша или пюре и му го даваш както си пише по книгите Wink Peace
Аз вече не постилам нищо в количката,тя така или иначе се пързаля по зимната и седнала не мога да я държа там.Слагаме я в нея когато спи навън-много сладко спинка на двора.Иначе ходим с лятната - по скоро бутаме количка и носим бебе на ръце smile3521
АААААА как щях а пропусна да го похваля мойто зверче - от вчера се иска да се храни сама и така изяжда доста голяма част от пюрето или кашата Crazy Значи.аз гребвам а тя хваща с ръчичката и подная към устата хапва и почва да дъвче лъжицата и така повтаряме процедурата - направо ми напълни душата.Естесвено след такова хранене сме за банята и двете newsm62 newsm62  newsm62
За кошарата и аз много искам да вземем такава - вижда ми се супер удобна а и вие казвате така Wink
На море ми се ходи много,просто ей така за разнообразието и може би ако не кърнмех щяхем да идем за 3-4 дни и да оставим Вяра на баба и,но няма да стане Cry
БОДЛИВАТА, хубаво че са ти махнали конците.Хайде вече всичко да е наред при теб thumbsup Браво на Дари за думичките smile3501
нюня, на мен не ми е попадало такова пюре и незнам какво да те посъветвам Thinking
Весел и усмихнат следобяд на всички newsm51

# 85
Леле наистина много сте изписали!
Кошара ние имаме на Бертони, доволна съм горе-долу. Не стоим много в нея, та за това. Стои в хола и я слагам вътре да играе. Не сме пътували някъде за дълго, за да я вземаме. По принцип Бертони не са особено качествени, но пък за това ползване, което я ползваме ние няма смисъл от повече пари. Wink
Пюрета давам всякакви и домашни и купени. Обаче имаме проблем с месните, нещо и се гади от тях. Имало е случаи и да ги яде, но днес примерно не го яде. Повече обича домашните. За утре я записах на кухня и ще пробвам как е.
На море май няма да ходим тази година. Обзавеждаме апартамента, където ще се местим и предпочитаме да влагаме парите там, за да стане по-бързо.
Чаршафче на количката не постилам. Само тънка възглавничка под главичката.
БОДЛИВАТА напредваш с крачето! Браво! Скоро ще си пак по разходки с Дарушка Wink Браво и за думичките. Ние бабосваме по цял ден, понякога се излъгва да каже и мама Simple Smile
zaicheto така както го ошисваш ми прилича на хемангиом. Появяват се при малките деца и изчезват от само себе си до известно време. Могат да се наложат и интервенции, но по принцип се изчаква. Тва е нещо като подути кръвоносни съдчета. Но няма да се плашиш! Лекарят ще каже най-добре.
Иначе моят кръст май е добре след инжекциите, дано не ме започват пак болките, че беше много гадно  Close

# 86
Ето ни пак  Laughing
Тази вечер се наложи да дам на Бояна едно парченце диня, че щеше да ме набие иначе  Mr. Green С такъв кеф го изсмука и посяга за още диването. Даже преглъща малки парченца без проблем! Аз се изумих направо. А сега се чудя утре какво да давам бях решила тиквичка да давам, но сега с тази дния ми се объркаха плановете  newsm78
Бяхме и на консултация, наддала е 400г. и вече е 8300г., 72см. Оревахме кабинета сле дпоследната ваксина  Crazy добре, че скоро няма да има пак.
А днес цял ден повтаря да-да-да....по мнооого пъти.
Хайде лека нощ от нас, че нещо съм мноого изморена Tired

# 87
  • София/Овча купел 2

Да ви питам - вие постилате ли количката с чаршафче или пелена? Аз още постилам.

Аз вече не слагам.От много въртене само се събира.Имаме си само възглавничка,да ни е по-мекичко.

А за говоренето Мария вика само та-та.Майка ми и вика:"Кажи мама",а тя та-та Simple Smile.От няколко дни пък като не е доволна нещо все върти глава и вика аааааа,не.Падам да се смея.

zaiche,дано всичко е наред с малкия.Стискам палци.

# 88
Зайче, и на мен ми прилича на хемангиом. Непременно пиши какво ви е казала док. Hug

# 89
kleo честито ви зъбче   tooth
Още не сме обрязали малкиямама все отлага Whistlingкакво чакам и аз не знам.Знам,че е добре преди да е навършил годинка,но....имаме още малко  време.Може би,ще чакам да дойде свеки,защото аз не знам как да се грижа после за пишока CrazyОбрязването и празненството след това,са равни на нашето кръщене.Като му направят сунетобрязване той е вече мюсулман,при нас след кръщенето е вече християнин.Според мен нещата са равни.Ама обяснение му дръпнах  Laughing.А,като го обрежем,първо тук ще се похваля Wink
7of9 винаги те пиша7of8 и после се поправям   yesЗа кашата,ми същата е Bambix на Nutricia,7-granen,само опаковката е малко по различна.Само не разбирам защо тук е след 6ти,а при вас след 7ми Thinkingа кашата е една и съща.
За постилането на количката,аз не слагам нищо,защото не използваме количка Confusedвинаги го нося.Излили сме с количка точно няколко пъти и се отказах.По някога се опитвам да го слагам в нея като сме си вкъщи,но почти веднага ни чува целия квартал ooooh!Не знам до кога ще се носим,но знам,че съм останала без ръце.
Къде се губи lika?

Последна редакция: ср, 09 авг 2006, 10:56 от Лисана

Общи условия

Активация на акаунт