Сладки ЯНУАРСКИ шушумиги, всеки се радва, когато ги види!

• 10 600
  • 291
  •   1
Отговори
# 225
Diva_Orhideq , ние сме на кърма все още ! Wink
Ние нямаме микровълнова защото аз определено не съм фен на такава печка , със сигурност е удобство да затопляш и размразяваш , но аз предпочитам да нямаме за сега нямам и нужда .
Мерси за уточненията за албумчето само дето нещо не ми се отваря-толкова е бавно , че ме изнерви и се отказах да качвам сега ще пробвам друг ден !  bouquet

# 226
_ , ние сме на кърма все още ! Wink
Ние нямаме микровълнова защото аз определено не съм фен на такава печка , със сигурност е удобство да затопляш и размразяваш , но аз предпочитам да нямаме за сега нямам и нужда .
Мерси за уточненията за  само дето нещо не ми се отваря-толкова е бавно , че ме изнерви и се отказах да качвам сега ще пробвам друг ден !  ::

о и ние сме на кърма  сутрин ядем попара след обяд пюре и след обяда каша но след всяко ядене давам кърма  иска си белка  а и аз имам и не я лишавам но и давам вече друга храна защото има и други неща  които аз не мога да и осигуря с  млякото  имах предвид за домашно за кисел  гриза и други следобедни папка нета ши продължим с кърмата докато я има а и на обяд и вечер обезателно сме на цица използваме я и  за бибика

Последна редакция: вт, 15 авг 2006, 09:20 от DIVA_ORHIDEQ

# 227
Дива Орхидея , ние сме само на кърма без каквито и да е допълнителни храни !!!
А със захранването ще почна тия дни , че то много специални  работи ми трябват които нямам в къщи .

# 228
Здравейте  и от нас попитах за млекото дали давате домашно но маи на никои не му се говори????по въпроса за микровълновата аз ползвам за белка отдавна  когато нямаме време стоплям минералната вода и правя кашата.кускус още не сме яли но поп арката си я хапваме с повечко сирене и БЕЗ захар вие слагате ли???взехме някаква каша на ми лупа  СЛЕД 6 МЕСЕЦ С БИШКОТИ ,бисквити и ориз белка си я заплю нея искаше още  много е хубава и маи на ми лупа са нае вкусни поне ние ги ядели без проблем чакаме да доите септември за кухня Joy :: ::
Еййй бях решила да броя ама се отказах Stop Толкова правописни,пунктоационни и  смислови грешки,ще рече човек че със вързани очи пишеш бе жена Shocked #Crazy Shocked #Crazy
Diva_Orhideq , ние сме на кърма все още ! Wink
Дива Орхидея , ние сме само на кърма без каквито и да е допълнителни храни !!!
А, това вече всички го разбраха даже и тези дето не четат форума Joy Joy Joy Mr. Green
Защо е нужна тази истерия и във всеки постинг да се повтаря,просто се чудя Crossing Arms
Surfline , ми не знам каква е тази мароканка дето те е учила да правиш кус-кус , но аз съм женена за такъв и за 6 години и кусур никога не съм вкусвала такъв кус-кус като от твоите рецепти .
Освен това кус-куса на Мароко е много миниатюрен с размера на грис и се приготвя на пара ,а не се вари .
Не мисля, че сърфлайн лъже.Вие как мислите newsm78?Споделило е момичето,освен това са я питали.И няма чак такова значение как се вари кус куса на пара или не Sick.Ама май наистина е права, че понякога тона във форума се губи някъде.
Лелееее мнооого се издразних #Crazy
Нищо лично към никого Peace
Благодаря на всички за споделеното по моят въпрос за микровълновата.
Лека вечер на всички Hug

# 229
И аз не съм била с лоши чувства просто казвам това което мисля и зная , но щом мислиш че съм досадна няма проблеми !
ИЗВИНЯВАМ ВИ СЕ ПУБЛИЧНО ЗА ДОСАЖДАНЕТО И ЗА ПОЯСНЕНИЕТО КОЕТО СЪМ ДАЛА !!!

# 230
Ей,то голяма дискусия се заформила покрай моя кус-кус ooooh!Момичета,моля ви успокойте страстите Stopвсички сме малко или много изнервени.Нали сме тук за да споделяме и обменяме опит,а не да се дразним WinkИзглежда съм видяла този мароканския дето makaui пише за него.
makaui я сподели с какво се различава от нашия кус-кус и от какво е направен?
А,това дето си го написала за досаждането и извинението,просто не е нужноDes29 никъде не е написала,че си досадна Peace
Днес глобиха мъж ми 75 евро ooooh!защото Дарис не бил в кошницата,а седеше в мен.Ми какво да го правя като реве в кошницата ConfusedИначе имат право,не ми се мисли при евентуална катастрофа какво може да се случи Confusedда не дава господ

# 231
Здравейте момичета и ние се присъединихме към отбора на падналите Rolling Eyes, че даже и цицина си имаме ooooh! Да знаете предупреждавам ви, татито го взе с кошницата, дръжката не е щракнала хубаво и той се изсули по очи на плочките Cry На мама героя обче плачка съвсем малко, тая нощ ще го държа да спинка при мен.
Галита - аз давам твърда храна два пъти, а когато съм навън за повече време веднъж. Въвела съм същото като теб плюс диня и сливи за разхлабване. Сутрин му давам на Алекс пъпеш, диня или микс от 2-те, за да използвам докато го има, той си умира за тях, от няколко дни си изпива (пасирам и слагам в шишето) по около 100 мл.
А за ъглите виж в mothercare.
Лисана и мен ме е страх като не е в кошницата обаче като се прибирахме от село и той много се разрева и просто нямаше начин да не го взема Embarassed накрая мъжа ми си мръдна малко седалката напред и аз го люлях в кощницата за да заспи Crazy
Дива Орхидея за млякото аз скоро не мисля да давам, мисля че киселото не е проблем да се дава, но ако можеш да кърмиш, честно казано не виждам какъв е смисъла newsm78 А за прясно със сигурност преди годинаи половина поне няма да дам
surfline тук има всичко бе мацка споко Peace И ние сме на тройка, но привършвам пакета и вече сме купили четворка, че ни умаляха, ама вие като сте манекенки така е  Mr. Green
Бон тони някъде изчезна newsm78

# 232
kleo съжелявам за малкия SadСега ще спи при мама за награда,а Heart Eyes? И на мен ми се е случвало да не ми щракне кошницата,но му бях закопчала коланите .От тогава винаги внимавам Winkсигурна съм,че и на теб ще ти бъде като обица на ухото.
Бон тони някъде изчезна newsm78
То много мами изчезнаха Thinking

# 233
Нюня, да ти е бузанчеста и палава шушка Мария!
Да носи с радост името си!

Клео, разхлопа ти се сърцето, а? Гушкай го, те толкова се нуждаят от ласки, милите.
Аз тия дни съм по- дибре. Ама днес си контузих петата. Ще мине. Поля дивее, добре, че нямаше последствия падането. Днес посмука диня, вчера давах пъпеш. Аз това захранване изобщо не мога да го пресмятам. Давам да близне и овесена каша, то настава вой и друсане докато не й я поднеса към устата. Първо хубаво бие по купата, пльока си ръцете вътре и ме чака с лъжицата. А аз хитрувам с празна лъжица или с мъничко от кашата- на върха. А тя примлясква и гледа едно умолително. Ам страх ме е още с глутена, а и малко мед слагам с сирене. Не ще си бебешките яденета.
Днес ни снимаха. Дано навия татито да качим снимки.

# 234
Des29 , впечатлена съм от самоувереността ти!
Правиш забележки на другите, а само погледни ти как пишеш:
Цитат
Еййй бях решила да броя ама се отказах Stop Толкова правописни,пунктоационни и  смислови грешки,ще рече човек че със вързани очи пишеш бе жена Shocked #Crazy Shocked #Crazy
Аз виждам 5 грешки. Да ти ги кажа ли или сама ще си ги откриеш? Поне да си беше спестила насмешката към другите...
...а ако някъде се е "загубил" тона и е налице истеричност - това е твоето изказване. Съвсем лично, защото обичам нещата да си се казват очи в очи.

surfline, Лисана, не разбрах защо толкова се засегнахте от това, което е казала Касиопея.  Rolling Eyes

galita, в една книжка (която са ми дали тук) пише поне 700-800мл кърма, отделно другите неща. Освен това ми казаха още в началото да си го кърмя колкото си поиска детето. Кърми си най-спокойно.  Wink

surfline, спокойно, в БГ си има всичко необходимо ти за бебето...та и повече.

Diva_Orhideq, аз ти отговорих. Но явно и ти четеш по диагонала.  Stuck Out Tongue Давам само адаптирано мляко.

kleo_80, било е малкото дяволче, както казват старите хора...добре че само с леката уплаха сте се разминали.

konche, какъв е този мед бре?!?! Колко пъти пише някой колко е опасен за малки деца...а ти за глутена си се притеснила.  smile3555 Simple Smile

# 235
Най-накрая се отвори , та качих снимки в албума и аз  #Crazy .
Та рецептата Лисана е следната -
Взима се телешко или агнешко месо нарязано на порции задушава се в зехтин заедно с глава лук и скилидка чесън подправки -сол , канела , черен пипер , куриандър , зафран при липса куркума и връзка магданоз но трябва да е завързан тъй като се маха преди да се разсипе в чиниите .След като се задуши се долива вода и се остава да уври за около 35 минути в тенджера под налягане .
През това време въпросния кус-кус се изсипва в голяма купа към него се добавя малко сол и 3-4 суп. л. зехтин и около 1/2 ч.чаша студена вода след което с ръце се стрива за да се овлажнят колкото е възможно повече от малките кус-кусчета , след което се слага в тенджера за варене на пара за около 15 минути .
След като минат 15-те минути се сваля и се изсипва  отново в купата и с бъркане и отриване се прибавя студена вода около 1 ч.ч. , и след това отново се връща в тенджерата на пара .Като минат още 15 минути се повтаря процедурата и се връща обратно за още 15 минути .
Така като са минали 35-те минути за месото отваряме и добавяме 3-4 с.л. доматено пюре , 100гр. нахут , моркови изчистени и разрязани на 2 по дължина , 1 зелка не много голяма разрязана на 4-6 парчета и тиква жълта нарязана и тя на едри парчета  .
Добавят се зеленчуците и се добавя вода и сол при необходимост след което се оставят да доварят за 25 минути горе-долу .
Когато кус куса е готов към него като се изсипе в голяма купа се прибавя малко масло и се разбърква добре  , прави кладенче и в него си слага месото а със зеленчуците се покрива кус куса който предварително се залива със соса останал при варенето .
Дано да сте разбрали че то е много увъртяно , но и супер вкусно .

# 236
Честит празник на бебе Мария на Нюня и честито на всички мами носещи това хубаво българско име!
Честито на всички навършващи 7 месеца днес бебенца!
Хубав ден  на всички и весел празник на празнуващите  bouquet  bouquet  bouquet

# 237
Des29 , впечатлена съм от самоувереността ти!
Цитат
Аз виждам 5 грешки. Да ти ги кажа ли или сама ще си ги откриеш? Поне да си беше спестила насмешката към другите...
...а ако някъде се е "загубил" тона и е налице истеричност - това е твоето изказване. Съвсем лично, защото обичам нещата да си се казват очи в очи

А това го очаквах и никак не съм изненадана,  че точно от там е дошло.Най-малко съм искала и да те впечатлявам Sunglasses.Благодаря за разясненията относно моето поведение - нито съм истерична Shocked  нито се надсмивам Naughty. А за грешките - не е лошо да ми ги посочваш нали се учим докато сме живи,а и  е хубаво нещата да се казват очи в очи Wink
Мислех си да обясня защо реших да го напиша това снощи,но няма смисъл виждам Naughty

# 238
29 , впечатлена съм от самоувереността ти!
Цитат
Ей бях решила да броя ама се отказах :: Толкова правописни,пунктуационни и  смислови грешки,ще рече човек че със вързани очи пишеш бе жена :: :: :: ::
...а ако някъде се е "загубил" тона и е налице историчност - това е твоето изказване. Съвсем лично, защото обичам нещата да си се казват очи в очи

А това го очаквах и никак не съм изненадана,  че точно от там е дошло.Най-малко съм искала и да те впечатлявам Sunglasses.Благодаря за разясненията относно моето поведение - нито съм истерична ::  нито се надсмивам ::. А за грешките - не е лошо да ми ги посочваш нали се учим докато сме живи,а и  е хубаво нещата да се казват очи в очи Wink
Мислех си да обясня защо реших да го напиша това снощи,но няма смисъл виждам ::

ох няма проблем аз тогава много бързах и сега ме е ужасно срам като гледам колко грешки съм пропуснала моля за извинение

# 239
ох няма проблем аз тогава много бързах и сега ме е ужасно срам като гледам колко грешки съм пропуснала моля за извинение
  bouquet  bouquet Peace

Общи условия

Активация на акаунт