Мъж който постоянно мрънка

• 11 254
  • 260
  •   1
Отговори
# 165
Жените поне имат оправдание да мрънкат... Simple Smile На мъжете какво е? Че са мързеливи неандерталци?

# 166
И какво е оправданието на жената да мрънка?
Много е неприятно,  независимо кой е мрънкалникът.....

# 167
Не намирам оправдание да знаеш, че мъжът ти се впечатлява от разхвърляно и да го посрещаш така. Детето не е оправдание, все ще намериш начин да го занимаваш с нещо, дето не води до хаос непосредствено преди завръщането му. Не става въпрос за слугинаж, а за емпатия. И е същото, като да го посрещнеш разскубана и в развлечен анцуг и да се сърдиш, че не ти прави комплименти. Компромисите в семейството трябва да са взаимни, всеки да се съобразява с това, което дразни другия не като задължение, а като проява на внимание.

# 168
Гледам да не е разхвърляно и подреждам преди да дойде . Ако гледал той децата щяло да е чисто , но ако реша да му ги оставя един ден , не може , има и кой да му помага .

# 169
prodaljavamenatam, както и предполагах проблема май не е в забележките за трохите, а някакво тъпо съревнование "аз съм по-добър във всичко от теб, ти нищо не вършиш като хората". Топката е в твоите ръце.

# 170
Гледам да не е разхвърляно и подреждам преди да дойде . Ако гледал той децата щяло да е чисто , но ако реша да му ги оставя един ден , не може , има и кой да му помага .

Какво значи "гледам"? Очевидно не е било прелест, щом човекът е измрънкал.
То е ясно, че не може да ги гледа през делничните дни, докато е на работа, но защо "не може" през почивните?

# 171
  • София
Защото е от типа мрънкалник, който заподозряхме.

# 172
Може и да си права, но аз въобще не мога да направя такъв категоричен извод от написаното.

# 173
  • София
На мрънкалниците принципно не им е чиста работата. Ей го и този - не искал и децата си да гледа, хем и мама му ще е там.
И аз и ти няма смисъл да си хабим пръстчетата по този казус.

# 174
  • Бургас
Здравейте,какво бихте направили ако живеете с мъж,който постоянно мрънка за нещо и ви обижда?
Аз схванах въпроса съвсем буквално:" мъж,който постоянно мрънка за нещо и ви обижда". Тук започнаха да се конкретизират нещата- за какво е допустимо да се мрънка и за какво-не може. Явно малко от нас са попадали на мъже, които наистина постоянно мрънкат. Постоянно дуднат. Постоянно от нещо са недоволни, като че ли ги е страх да не се намери някой да похвали за нещо жена му, или тя за секунда да забрави за хомота на врата й. Аз имам такъв познат- съпруг на приятелка и с много усилия съм си наложила да го възприемам като комплексар, тъпанар и олигофрен. Само така го изтрайвам за малкото време, когато сме заедно. Защо още са заедно? Имам обяснение за това, но това не е предмет на темата.Та, има такива мъже. Този си беше отпреди 20 години "почти такъв", но с годините пред очите ми се промени, според мен, от възрастта. Както много други недостатъци, и този не се изкоренява, а се задълбочава.
Скрит текст:
Бих разбрала всяка жена в такова положение, която сипе на мъжа си малко живак в ухото и после го изтръска.
Затова се радвам, че не съм попаднала на такъв и тайно се надявам никое от близките ми момичета да не налети на такова чудовище.

# 175
За живака не разбрах. Smirk

# 176
Може и да си права, но аз въобще не мога да направя такъв категоричен извод от написаното.
А аз мога... Само от репликата "... изнервен е, че не МУ е подредено.". Мъж, който участва наравно с жена си, не очаква да МУ подреждат.

# 177
Ако той е изнервен, че не МУ е подредено, изведнъж и аз ще стана изнервена, че не МИ е подредено!!! Като иска да МУ е подредено, има домашни помощници за тази цел....!!!

ПС: Едно е да подреждаш, защото се грижиш за дома, съвсем различно е някой да ти изисква и вменява, че си длъжна да го правиш.....Ай, сиктир!!!

# 178
Не че искам да наливам масло в огъня, но много мъже започват да се държат така с жена си, когато си чешат егото при някоя любовница. Ако винаги си е бил такъв, тогава проблема не е в него, а в този, който си е мислел да го промени.

# 179
  • София
Ако той е изнервен, че не МУ е подредено, изведнъж и аз ще стана изнервена, че не МИ е подредено!!! Като иска да МУ е подредено, има домашни помощници за тази цел....!!!

ПС: Едно е да подреждаш, защото се грижиш за дома, съвсем различно е някой да ти изисква и вменява, че си длъжна да го правиш.....Ай, сиктир!!!

Проблемът е в разминаването в чувството за подреденост и чистота.
Ако на единия в кочината му е ок, а на другия не, става сложно.

Ако любителят на кочината е мъжът, който  хем цапа, хем не си мърда пръста да помогне в домакинството, твърдо му се поставя ултиматум за наемане на помощница.
Ако любителят на кочинката е жената, която е по майчинство вкъщи и  възпитава в същото виждане за комфорт децата, а мъжът не е ок., трябва ли да му каже "Ай, сиктир, наеми домашна помощница на жена си, че да не се валя в мръсотията, защото няма желание да се грижи за дома си, ама и не позволява да й изискваш и вменяваш??? "

Общи условия

Активация на акаунт