Мъж който постоянно мрънка

• 11 254
  • 260
  •   1
Отговори
# 195
Прибира се и детето му е живо, обгрижено от мърляв, но като цяло безопасен човек. Аз бих била ОК с такава сделка, човекът дори не цени, че може да ходи на работа и да не мисли за грижата за детето.

След бавачката съм заварвала по-големи погроми, хем й плащах нелошо. Трохите не свършват никога, а децата са деца -валят се. Досега умрели от трохи деца няма.

# 196
Въобще не се учудвам, че някои двойки могат да живеят в трохи, космалаци и гниещи обелки от плодове, щом в темата за секса, където много хора споделиха, че не се къпят след работа и не им пречи да правят секс вмисирани и прашни. И други гнусотии имаше покрай тази тема, добре, че сега покрай коронавируса поне някои се научиха да си мият ръцете повече от веднъж на ден. Айде, на всеки се случва да няма време за лична хигиена и хигиена на дома, но аз не бих могъл да живея така системно.

# 197
  • София
Аз подозирам, че и ответничките са мрънкачки. Всичко е точно.

Братане, добре, че съм пропуснала Hushed

# 198
  • Бургас
Честото мрънкане и недоволстване говорят за човек, зареден с негативизъм, вероятно тежък характер и натоварващ при общуване. На такъв човек винаги има нещо, което му пречи и провокира дразги и спор. Това е много характерно за хора, недоволни от живота.
Живот с такъв човек натоварва ежедневно и бавно изпива връзката. Аз не бих си го причинила.
А човек, който си позволява да обижда, би ми бил изкючително елементарен и неприятен. При първия обиден епитет (дори да не е към мен), прекратявам комуникацията.
Точно така! Но моята приятелка ми е много ценна. И знам, че времето през което сме заедно е ценно и за нея. Затова аз си мисля за него всичко това, за което говориш, / и дори доста по-гадни неща/, но съм учтива с него и се старая така да въртя нещата, че да го срещам по-рядко.

# 199
  • Linz
Аз коментирам зададената тема, а в нея има постоянно мрънкане и обиди. Подтеми за домашната и личната хигиена без някаква формулировка, само на база общи приказки, не ми се коментират.
"Мрънкане за трохи под масата" е добра основа за свободни съчинения на тема мързел, ронлив хляб и тъп нож, въглехидрати и глутен... в почивния ден.

# 200
  • София
Прибира се и детето му е живо, обгрижено от мърляв, но като цяло безопасен човек. Аз бих била ОК с такава сделка, човекът дори не цени, че може да ходи на работа и да не мисли за грижата за детето.

След бавачката съм заварвала по-големи погроми, хем й плащах нелошо. Трохите не свършват никога, а децата са деца -валят се. Досега умрели от трохи деца няма.

А, не! "Само обгрижване от мърляви персони" има в сиропиталищата.
Майката е призвана да възпитава, не само да е безопасна за децата си.
И да, умрели от трохи няма, както и от липсата на първите 7 години, също.
Но, ексик ти от претенциите и английския "матерен", щом кочината ти е "дом, любим дом"

# 201
Абсурт, къде видя доказателство, че жената от втория пример е мърлява?
Не е хубаво да лепваш негативни етикети на хора от едно, две изречения, които са далече от потвърждение на думите ти.
Братане, това което описваш е гнусно  - да. Някои хора имат необясним страх от водата..

# 202
Братане, това което описваш е гнусно  - да. Някои хора имат необясним страх от водата..
Спомням си, че някой от противниците на душа написа "Сексът не е за гнусливи" и там изоставих каузата да обяснявам за ползата от хигиената и удоволствието от нея Simple Smile

Не е хубаво да лепваш негативни етикети на хора от едно, две изречения, които са далече от потвърждение на

Е, по същия начин и мъжът е определен като мрънкалник.

# 203
  • София
Не е хубаво да лепваш негативни етикети на хора от едно, две изречения, които са далече от потвърждение на думите ти.
Братане, това което описваш е гнусно  - да. Някои хора имат необясним страх от водата..
Как да няма даказателства, като тя си е написала черно на бяло, че той се възмущава от трохите по земята, когато се върне от работа?
Затова мърмори, не е писала, че веднъж се е случило.
После допълни, че й е казвал, че ако той гледа децата, ще поддържа по- чисто.........
И ако трябва да бъдем точни, написах, че това е мърлявщина- без значение кой го практикува.

Пак ще попитам, защо при липса на аргумент, се извърта към обвинения в персонални обиди, дори и да се говори "по принцип за дадено действие", сътворено от някакъв ник?

# 204
А, не! "Само обгрижване от мърляви персони" има в сиропиталищата.
Не бъди цинична, там и това няма, има тотално неглижиране. Ако децата са направили трохи от изпечени от мен сладки с над 90% био съставки, това не е нито мърлявщина, нито неглижиране. Нито ако се забавя да помета трохите и постоят малко на пода.

Трохите са малко специфична невроза, защото далеч не са най-мръсното и опасно нещо в дома. Но някои хора не търпят, наистина. Отчасти са прави, трохите са неприятно нещо, но чак да им обявиш маниакална война...в дом, в който се яде, има трохи.

# 205
...в дом, в който се яде, има трохи.
Убеждаваш нас или себе си? Щото не е така. Трохите се чистят след ядене. Ще завъдите хлебарки и мравки накрая Simple Smile

# 206
Ако някой ми мрънка за трохи, дори пасивно-агресивно ще ги оставям.

С пет човека, които огладняват в различни часови пояси, това "след ядене" е до 20 пъти на ден. Случва се да пропусна да почистя веднага, примерно оставям за следващото ядене. Не съм видяла да притичват хлебарки да ги отнасят.

# 207
Ти да видиш, да ми мрънка някой за трохи и разхвърляни играчки, хайде багажчето и вратата. Тези неща трябва да се гледат овреме. Ако не искате да сте дежурни по парацала, бягайте със 200 от такива като Братан и другият мрънкалник, който работил по цял ден и иска да му е чистичко, като се прибере.

# 208
  • Насред хаоса
Може и да си права, но аз въобще не мога да направя такъв категоричен извод от написаното.
Обаче си направи категоричния извод, че тя е мърлячка. При това няколко човека обясниха, че няма значение по колко и кога чистиш - малко дете не го интересува, че искаш домът ти да е като от корица.
Втората написа черно на бяло, че човекът мрънка, защото като се върне заварва трохите под масата, в които се валя детето.
Трогнах се. Ами като е нормален човек, вместо да мрънка, да даде своята лепта да не се "валя детето в трохите", като ги почисти. Така правят нормалните хора.
П.П. А, ето че и детето не щял да гледа. Що така, като е такава свобода и има шанса да покаже нагледно как се гледа дете и чистят трохи едновременно?
Ако някой ми мрънка за трохи, дори пасивно-агресивно ще ги оставям.
Аз също. Особено ако не отчита всичко останало, вършено от мен всеки ден, ами се опитва да ме юрка с някакви измислени глупости ей така, от дребнавост.

# 209
Не знам към кой е въпросът ти, но в твоята история половете са разменени в сравнение с дискутираната.
Справедливо би било и двамата да оползотворят деня си - единия в работа, на отиване да хвърли боклука и навръщане да пазарува, другия - да чисти/готви/подрежда дома и да се грижи за детето.

На мен не ми хареса разделението между дом и дете, което наложи Франсоаз - че за нея работата е детето, а чистенето и подреждането на дома - между партньроите.
Такъв модел може, ако детегледачка/домашна прислужница помагат на жената или при двуженството на арабите - едната жена дундурка децата, а другата готви и чисти Simple Smile
А таткото - другият живущ в дома, какво прави, почесва се по топките? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт