Как да постъпя - кой трябва да наприви компромисът

• 18 971
  • 698
  •   1
Отговори
# 210
Лори, ако е така, това са детски работи за надмощие на еготата.

На първо място са практичните въпроси, които не останах с впечатлението, че са уредени.

ПП Моят човек си беше изпатил с една софиянка с апартамент, която, да кажем просто, го употребила и изхвърлила пак на село.
Какво ли се е случвало на 37-годишния, не знаем. Може да се е пробвал и той с миграцията.

Последна редакция: нд, 23 фев 2020, 16:38 от tainichka

# 211
Абстрахирай се за момент от живота си във Варна, от кариерата и и изобщо от живота ти до тук.
Виж нещата от една друга страна. Той взима решенията еднолично. Решил е че иска в Пещера. ТОЙ.Решил е че ще живеете в квартира на приятелка/това какво значи/Ти най вероятно даже не си я виждала въпросната квартира. Той ще ти уреди работа. Къде е твоето мнение в картинката. Той така иска и край. И тук не става въпрос за дневни, дребни компромиси. Той иска от теб да преобърне живота си заради него, заради връзката виа в същност той не иска да направи нищо за нея.
Още едно нещо да добавя.
Очаква се от теб да направиш компромис и т.н, а той?Той няма да си излезе от рахатлъка никога.
Това не е нормална връзка за мен. Въобще.

# 212
Ми то няма лошо всеки първо да си реши еднолично. Кой какво и защо иска и не иска. Даже съвсем добре са поставени желанията им, и открито.  Ако успеят да се разберат без компромиси, тоест - жертви, тогава добре.
Не е вярно, че само той иска от нея компромис, тя иска от него същото, затова е решила и да търси арбитраж тук.
Нечии доводи за перспективите на големия град Варна, за други биха звучали като виц.

# 213
Неговата позиция след дълбок размисъл е "Приоритет ми е живота в Пещера и как се чувствам там". При нея същото ама Варна, вместо Пещера. Не виждам смисъл от арбитраж, след като никой от двамата не ще да си променя позицията и няма допирна точка, в това което искат.

# 214
Мда, тук няма как да не се съглася с Дренка.

# 215
Значи, да са наравно - заживяват в някой град по средата между Варна и Пещера. Само тъй единият не е прецакан или и двамата са - има хармония и баланс. Stuck Out Tongue
Това, което най-много ми харесва във Варна е морето. People Rowboat И на мен ми се живее там... пък тоА се дърпа. Angry

# 216
Има и друго. Във Варна има молчета, по-лъскави кафенца и фризьори, плажове, повече места за разходки, където да си покаже тоалета и т.н. Провинциалната жена по мои наблюдения си обича по-големите градове.

Докато провинциалният мъж му е по-удобен малкия град - така или иначе ще си ходи в близката кръчма при наборите, няма да кисне в задръствания, ще си лежи в двора под колата уикенда, ще се разполага в къщата (не знам защо провинциалните мъже имат такъв афинитет към къщи), жена му няма да шава толкова анонимно и т.н.
Вкарах някакви зверски стереотипи, за да се разбере какво искам да кажа.

# 217
  • Paris, France
Тва ню-йоркчаните с 6-цифрените заплати изтрепва рибата и троши белия фаянс. Без да споменаваме, че между 100 000 и 999 999 разликата е тамън 10 пъти Simple Smile
Някои са гледали Ню-Йорк през крив макарон. Реално е по-беден и китайчест град от Шанхай.

Разликата между 100К и 999К е колкото е разликата между 10К и 99К. В България много жени живеят с мъже, работещи за 10К годишно и не се оплакват.

В Ню Йорк има големи райони с огромно религиозно еврейско население с по 8-10 деца и супер ниски доходи. Разликите са огромни. За 33г graduate, минал trainee и entry level 6 цифрена заплата не е никак нрвъзможна, че и риба да трепе.

Никъде не твърдя, че градът е богат. Дадох хипотетичен пример за да илюстрирам, че парите не са всичко в уравнението връзка и че за някой дадена сума е недостатъчна, а за друг кърти фаянс.

Невена, правилният въпрос е дали пещерецът би отишъл при авторката, ако тя беше в Ню Йорк.

И правилният отговор е, че най-вероятно не би. Част от обяснението е в поста на Братан преди моя.

Гал, като си събера мислите ще ти отговоря, но Братан го е обяснил накратко. Във вчерашен пост писа, че мъжете чакат да си стъпят на краката преди да се заженят, а при жените часовникът тиктака.

# 218
Познавам семейство от Пещера. Той - работещ в обувния бизнес и печелещ достатъчно (по техни думи). Тя - открила, че с професията си може да работи като учителка и това ѝ харесва, а и има време да си развива хобитата. Като им доскучае в малкия град - пътуват, ходят и по почивки в чужбина.
Познавам и семейство, в което мъжът от по-малък град последва варненката във Варна. Тя - по-скоро пасивна, отколкото изискваща този компромис, но видно непоказваща никакво намерение да се мести. Той - разочарован от работа и шеф и решен да си сменя работата, се реши да смени и града.
Гледайки отстрани, и двете семейства изглежда, че водят хармоничен и хубав живот, имат вече и деца, отглеждат си ги.
Та... да се върна на основния въпрос. За компромиса. Всеки би могъл да го направи ако го чувства просто като  рестарт с някакъв вид експеримент за живот в по-голям или по-малък град. Не смятам, че има правило жена/мъж, по-голям/по-малък град. Зависи по-скоро от "тежестта" на "компромиса" и как биха го усетили хората в двойката. И ако компромисът се усеща като голям такъв, при който човек жертва принципи и мечти, не смятам, че някой ТРЯБВА да го прави.
Ако аз бях в ситуацията и ако се намирах на много желано място и в много желано положение, вероятно нямаше да се съглася. Но нямаше и да изисквам и приема такъв компромис и от другата страна - защото и това крие рискове. Той да ме изкара длъжник в ситуацията, понеже вече е направил голяма жертва и сега трябва да се реванширам (а той ще мисли с какво, докато ми го изстреля в един момент); или пък няма да му се получи в другия град и един прекрасен ден ще ме обвини, че заради мен е зачеркнал прекрасния си предишен живот.
Така че, хубаво е и това да се помисли. И ако някой в картинката ще прави компромис, да го направи с ясно съзнание и лично поети рискове без вплитане на каквито и да било "трябва" и "длъжен".

# 219
В подкрепа на горното се сетих за приятелка, която буквално заряза професията си тук, без да е наясно какво и как след това, и замина, за да заживее с гаджето си в чужбина, защото реши, че не може да я карат от разстояние. Хубаво, ама той все още не ѝ е предложил брак Simple Smile, а и животът там не я удовлвтворява. При всяко сдърпване, тя - аз заради теб се жертвах, той - че, да не съм те карал. Simple Smile
Затуй, всеки - за себе си първо да мисли. Дали, и на какво е готов. И тук имаше хубави примери от жени, направили компромиси и жертви.

Последна редакция: нд, 23 фев 2020, 18:10 от Дренка

# 220
При всяко сдърпване, тя - аз заради теб се жертвах, той - че, да не съм те карал. Simple Smile

Завалийките. Не осъзнават, че те са направили този избор заради тях самите, а не заради партньора.
Вписват се в другата тема за мрънкалата, крайно време е да се осъзнаят хората, че озборите водят до своите последствия
Аз зарязах моята американска мечта заради сериозна връзка в България, но съм наясно, че това е лично мой избор и никой не ми е виновен.

# 221
Тя замина заради връзката им по-точно, за да се запазела, и щото се надява на брак. Не заради партньора, щото действително той не е поставил такова условие.
 Simple Smile

# 222
Аз прекрасно вирея и в голям, и в малък град - нито в малкия ми е скучно, нито в големия ми е неуютно. Но да си намеря работа в малкия град ми се вижда трудно... някога опитах (е, не много активно де). Не стана. Тук в София си намерих късметлийската работа, с която се чувствам добре. Съдбата реши казуса. И сега понякога ме обхваща желание да се местя, но си помислям - и къде ще намеря същите условия? Ако може работата да се мести с мене, отивам на морето! Relaxed

# 223
Самата авторка каза, че човека има възможности
Хм, квартирката на приятелката, която предлага за дом, не звучи като възможност. За възможностИ, да не говорим.

# 224
  • София
Нищо не предлага човека. Нещо изсмукано от пръстите, щото не му стиска да каже “ край” първи. Ама и на нея не и стиска.

Общи условия

Активация на акаунт