Как да постъпя - кой трябва да наприви компромисът

• 18 963
  • 698
  •   1
Отговори
# 225
Гал, като си събера мислите ще ти отговоря, но Братан го е обяснил накратко. Във вчерашен пост писа, че мъжете чакат да си стъпят на краката преди да се заженят, а при жените часовникът тиктака.
Братан нищо не написа, освен отново да охули офисния планктон, тоалетчетата и пр. Ма кат го гледам, в работна чужденка се цели, а не в някоя своя 'селска' с обор, която през ден слага агрегата на вимето. Щот тогава и той ще трябва да дои кравите.
Хич не ми харесва тоя уклон в темата за горкия човечец с работата, притиснат от някаква самозабравила се провинциална селячка, случайно оказала се в големия град. Ми съжалявам, ама ако на някой му е стигнало само да завърши местния техникум и да ходи да крои гьона, то тогава да не се натиска на офисни планктони с вишу, живущи у големия град.

# 226
За офисния планктнон ме бъркаш с някой друг, аз също съм част от него.

Също така авторката е тази, която я мъчат дилеми и пуска теми, а не партньорът й; не знам дали това не ти загатва нещо.

# 227
Аз прекрасно вирея и в голям, и в малък град - нито в малкия ми е скучно, нито в големия ми е неуютно. Но да си намеря работа в малкия град ми се вижда трудно... някога опитах (е, не много активно де). Не стана. Тук в София си намерих късметлийската работа, с която се чувствам добре. Съдбата реши казуса. И сега понякога ме обхваща желание да се местя, но си помислям - и къде ще намеря същите условия? Ако може работата да се мести с мене, отивам на морето! Relaxed

Хубаво е, че си с такава нагласа. Simple Smile
Имах колежка, тя може и да е напуснала, защото не я виждам от доста време. Местят се непрекъснато, заради работата на мъжа ѝ. Той дори не е лекар, като нея, ама и тя пък не се е запънала - практиката ми, практиката ми. Simple Smile Разказвала ми е колко ѝ се чудели всички. За мен пък е съвсем ок.

# 228
Също така мъжът е обещавал съвместен живот във Варна, но променя изведнъж града в условието на Пещера.
Чети подробно, не само каквото ти изнася.

# 229
А що може да е обещавал, замисляш ли се?
Как се обещава такова нещо, ако някой не те притисне?
За мен пък е в пъти по-добре да се откаже на “пробното” съжителство, или каквото и да е било там, вместо да се залъгваме, че ше станат нещата.

# 230
  • Paris, France
Ще се замисля.
Но имам въпрос - ако в провинцията остават болни, кекави и с ремаркета жени, защо смяташ, че той, на 37, е здрав, нормален и няма багажи?

Защото неговият профил не е привлекателен за повечето жени, даже тези в градчето му, камо ли в голям град, та да има кой знае какъв багаж. Авторката не е писала, че е болен, а и ако беше болен едва ли щеше да има енергията да ходи да се гледа често с нея във Варна. Едва ли живееща във Варна 29г ще си губи времето с 37г. болен ненормалник. Нормален си е за градчето. Явно не може да осъзнае, че това, което предлага е нищо и половина за да заиска някоя живот с него, изоставяйки по-интересната Варна.

Гал, като си събера мислите ще ти отговоря, но Братан го е обяснил накратко. Във вчерашен пост писа, че мъжете чакат да си стъпят на краката преди да се заженят, а при жените часовникът тиктака.
Братан нищо не написа, освен отново да охули офисния планктон, тоалетчетата и пр. Ма кат го гледам, в работна чужденка се цели, а не в някоя своя 'селска' с обор, която през ден слага агрегата на вимето. Щот тогава и той ще трябва да дои кравите.
Хич не ми харесва тоя уклон в темата за горкия човечец с работата, притиснат от някаква самозабравила се провинциална селячка, случайно оказала се в големия град. Ми съжалявам, ама ако на някой му е стигнало само да завърши местния техникум и да ходи да крои гьона, то тогава да не се натиска на офисни планктони с вишу, живущи у големия град.

Няма как да цели е селска с обор, защото не е от село и в обор може и да не е влизал. Вчера даже спомена в кой град е израстнал - градът е културен център с богат оперен и театрален живот и доста еснафски.

За чужденките - мисля, че харесва определена физика, не работата им или заплатата.

За техникумите жестоко се лъжеш. Не знам сега какви да, но в едновремешните образованието беше на световно ниво. Познат, завършил техникума по електроника беше отличник в Технион, а Технион е в челната десятка, а не като Софийския. Повечето ми познати с електотехникуми, строителни, даже ветеринарен са си намерили работа с идването и не са имали никакви проблеми на приравнителните. Изкарват колкото или повече от разни журналистчета, измислени икономистчета и пишман юристчета.

Също така мъжът е обещавал съвместен живот във Варна, но променя изведнъж града в условието на Пещера.

Вече ти обясних, че при силно влюбване малко отпускаме каиша. И моят мъж обеща да дойде и дойде. Не можа да свикне и се върнахме. Ако не знаех френски нямаше да го последвам и щяхме да се разведем. Този поне се усетил навреме. Опитал е, не издържа.

# 231
Аз никъде не прочетох да е обещавал, а се били разбрали. Може и да съм пропуснал.
Ако е обещавал, би трябвало да си спази обещанието.

# 232
Галя, много навътре приемаш нещата.
Аз съм против работата на офис планктона. Но уважавам избора му.
Средното ми не е техникум, по лошо е. Вишоту го имам. Надявам се да не го ползвам, макар специалността да е динамична и интересна.
Въпроса ми е, какво работи офис планктона, защо и колко творчедтво има в работата му?
Всички избрали тази професия, са мотивирани от заплатата. Повечето даже само едно вишу са завършили. Без дори да могат да вземат решения. Защото за това си трябва и акъл, само с вишу не става.

# 233
Гал, някога влизала ли си в обор, някога доила ли си животни? Именно това работят някои хора и изкарват много повече от офисните плъхове в София.

# 234
Графичният дизайнер също е офисен планктон.
Не приемам навътре. Само посочвам, че говорите глупости, само и само жената да излезе виновна.
Сега пък се лансира версията, че го притискала. Другите версии, в които жената е лоша, не минАха ли?

Невена, аз съм сред защитниците на завършилите техникум. И аз съм завършила такъв. И съм от малък град. Смея да твърдя, че е лоша партия застаряващ ерген в малък град, където освен да ходиш в селската дискотека, да се бракуваш рано и да направиш деца, няма с какво друго да си запълниш живота. Като не казвам, че това е лошо.
Дори онези, които могат да работят дистанционно, отиват в голям град.

Последна редакция: нд, 23 фев 2020, 19:23 от Анонимен

# 235
Животът като офис планктон може да е много приятен и забавен. Особено за жена. И да, също частта с фръцкането и да живееш на чистичко и интересничко. Да, знам, че с крави се правят пари. Не, мерси.

# 236
Не лансирам никскви версии, ама не знам какво точно искаш от човек, който не желае да се премести, за да заживее насила с друг? Още повече - в нейния случай - да не е тя, ами той, щото градът по-голям и щото е жена, мъжът трябва да я следва. Обещал бил. Аман от обещания!

# 237
Графичният дизайнер също е офисен планктон.

Невена, аз съм сред защитниците на завършилите техникум. И аз съм завършила такъв. И съм от малък град. Смея да твърдя, че е лоша партия застаряващ ерген в малък град, където освен да ходиш в селската дискотека, да се бракуваш рано и да направиш деца, няма с какво друго да си запълниш живота. Като не казвам, че това е лошо... Но дори онези, които могат да работят дистанционно, отиват в голям град.
В какво се изразява творчеството на гр. дезайнер?

Много се бъркаш за живота в малкия град. Може да правиш всичко, което искаш. Че на някой потенциала им стигат до селската дискотека е друг въпрос.

# 238
В какво се изразява творчеството на гр. дезайнер?

Много се бъркаш за живота в малкия град. Може да правиш всичко, което искаш. Че на някой потенциала им стигат до селската дискотека е друг въпрос.
И какво творческо правиш ти, примерно, в малкия град? Между другото, точно 'творческо' е любима дума на офисния планктон.
Иначе точно за потенциала говоря. Не знам защо някои се изумяват, че има хора с по-малко потенциал да творят.

# 239
Искам да карам зимни кънки в Асеновград. Упс, не може, няма пързалка. И доста други неща не може да се правят.

Дизайнер, копирайтър - това са професии, които работят с умствени, виртуални категории. Ами какво да кажа, за някои хора това е работа мечта, а пряка, шаблонна и особено физическа работа е ужас.

Къде е творчеството, като ринеш кравешки тор от обора?

Общи условия

Активация на акаунт