Цветята в нашия дом - тема 78

• 28 400
  • 749
  •   1
Отговори
# 150
Звънче, поради ситуацията в момента ще забавя пратката с дървото на живота, защото пред офиса на еконт стават сериозни опашки, тъй като не пускат хора вътре.
Изобщо не се притеснявай, когато може без ангажимент и това да ти коства много време Flowers Hibiscus

Злодеида, толкова ти е красиво дървото, че и на мен ми се иска да имам такова. Но не знам дали ще се справя. Имаме котка и покрай нея малко цветя виреят у дома. Но ако ще изпращаш на Звънче до София, сложи и за мен. Само нека да отмине малко повече време с тия карантини, да не е в пика на короната, знам ли.

# 151
  • София
Аз малко импулсивно и без да мисля бучнах вчера бегониите директно в пръст.  Тази сутрин ги гледам с увехнали листа .
Дали да не ги извадя и сложа във вода, за да пуснат първо коренчета?

# 152
Аз малко импулсивно и без да мисля бучнах вчера бегониите директно в пръст.  Тази сутрин ги гледам с увехнали листа .
Дали да не ги извадя и сложа във вода, за да пуснат първо коренчета?
Аз винаги съм ги държала във вода, докато пуснат корени.

Последна редакция: сб, 21 мар 2020, 09:55 от vasq_5

# 153
Ехааа,  как е цъфнала , правиш ли нещо специално за да цъфти? Имам две такива едната взе още се разлиства от клонче , другата порасна доста но няма изгледи за цъфтеж

# 154
  • София
Реших да размествам китките по балкона. Мушкатото не съм го прибирала. Едното се е удължило ужасно много. Реших да го кръцна, но в долната част на стъблото са излязли нови листенца. И се чудя какво да го правя.

Хибискусът (лилавия) ми е пуснал листенца. Останалите хибискуси няма да ги бъде. А клончетата от белия така и не пуснаха коренчета. Чудя се сега ако си отрежа клонче (от голям хибискус) дали ще пусне коренче.

# 155
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
изрежи над листенцата. така ще се разклони.
и от хибискуса режи, ще стане. Wink

# 156
  • София
изрежи над листенцата. така ще се разклони.
и от хибискуса режи, ще стане. Wink
А останала (т.е. горната част) ако сложа във вода ще пусне ли коренчета? Или директно да боцна в саксията? (за мушкатото питам Simple Smile)

# 157
аз ги слагам да пуснат коренчета, но в темата повечето момичета са споделяли, че садят направо.
раздели на две и сложи и по двата начина Simple Smile така ще разбереш койе "твоят". Simple Smile

# 158
Аз си разсадих мандарините. 🤣 Бях сложила семки и те и петте поникнаха. Беше им тесничко,та ги разделих. Отделно имам още 4 в друга саксийка. 🙈😆 Едва ли ще родят от семена,ама за красота.
Лимона го изкарвам на слънце и после прибирам. Той не е семенак,имаше и цвят,обаче нещо не му беше добре и опадаха долните листа. Сега расте нагоре и вади нови листа,ама лимони кой знае кога ще видя.
Мойте хибискуси май също няма да ги бъде. Ама те и без това нещо не бяха ок. Цъфне и веднага пада цвета. 🥺 Не можах да му се порадвам. Иначе във вода пуска бързо коренчета и лесно се случват нещата.

# 159

Animimi90, нищо по специално.  Държа всички цветя навън, под черешата, на полусянка. Тази година цъфтя и зимата.
Понеже стават много дълги разклонения, тях ги отчупвам и раздавам на познати. Не садя и по едно клонче. Слагам винаги две или три, когато подновявам.

# 160
  • пак там
Мушкатото е достатъчно държеливо - садя директно в саксия, не чакам да пуска корени. В повечето случаи се хваща.

Хибискусите са капризни - поне моите, слагам ги във вода, докато се вкоренят.

# 161
  • БГ
Помощ! Листата на портокала падат... Бяха поникнали много нови листенца, но до едно изпадаха. Какво да направя, за да му помогна?
Скрит текст:

# 162
Здравейте, момичета. Ставам и аз част от това хоби. Току що си засадих декоративни слънчогледи и маргаритки. На колко дълбоко трябва да са и как да ги поливам от тук нататък?
🤗

# 163
една любов, да не се е задържала вода в кашпата и да се дави?
нямам опит с портокали, но в давенето съм недостижима. Sad
засадих или засях?
маргаритките, ако са парички, не се сеят на дълбоко.
слънчогледите на около пръст дълбочина, а после можеш да си ги пресадиш или да досипеш почва.
принципът е - колкото по-дребни са семената, толкова по-плитко се засяват.
успех. Simple Smile

# 164
One love,точно одеве писах в друга тема за лимона ми-същата работа. Аз мисля,че му беше тъмно,т.е. нямаше достатъчно светлина. Портокалчето на хладно ли беше зимните месеци? Колко е поливано? Светло ли му е?

Общи условия

Активация на акаунт