Цветята в нашия дом - тема 78

• 27 724
  • 749
  •   1
Отговори
# 135
  • Бургас
Злодеида,много ти е красиво дървото!
Преди години и аз имах такова голямо,бях го оформила точно като дърво,с корона. Ще взема пак да си бучна. Не е капризно,лесно се гледа. Бях го гледала лятото пред блока в една градинка,ще го погледна дали е оцеляло зимата.

# 136

Ето го моето каланхое. Две години стоя у дома, беше пред изгниване. На работното място след 3 месеца цъфна. На западен прозорец. Следобяд, след 17 часа, светлината е много слаба.

# 137
Аз идвам с въпрос.

Тези двете каланхое ли са?
За пръв път оцеляват и имат цвят, но като гледам има много голяма разлика.

# 138
Да, каланхое са, но мисля, че са различни видове

# 139
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
розовичкото май е каланхое каландива - цветчетата му трябва да са запълнени като розички.
Simple Smile каквито и да са - хубави са. Simple Smile

# 140
На мен също ми се струва, че на цветето на Happy му е много водата. Защо му пулверизираш листата толкова често? Сега е зима и му е добре и така. А алоето е разкошно!
Злодеида, ти къде живееш? Няма ли опция "Лично предаване", ако си в София?!

# 141
В провонцията съм, но пък ако се съберете няколко от София и си делите 1 доставка ще ви изпратя повече в 1 пакет.

# 142
Онзи ден си купих тази нежна душичка от Кауфланд и в момента умувам кога точно да я пресаждам... И в каква по размер саксия. Миналата година пролетта пак си бях взела, по-голяма и се развиваше прекрасно, докато не хвана въшки (незнайно от къде) и за съжаление загубихме борбата, не можах да я спася. Сега пак ме е страх да не ги лепне от някъде...

# 143
  • Пловдив
За пръв път пиша в вашата прекрасна тема . HugСега се връщам да прочета и предишните .В къщи отглеждам : 5 орхидеи 2 от които мини , кактус  и тиландсия. Детето отглежда фасул във влажен памук .
Ето ги двете мини орхидеи

Ето го и кактуса

Имам също и два въпроса
1.Някоя от вас да знае какъв вид е кактуса
за жалост не пише нищо на етикета на саксийката .
2.Да знаете от къде мога да купя розов сингониум. Проверих в сайта на plants.bg но не успях да го намеря

# 144
  • София
Gymnocalycium mihanovichii е кактусът, безхлорофилен е, затова е такъв цвят. Съответно не може да расте самостоятелно и е на присадка.
Препоръчвам да го извадите от торфа и да го засадите в подходяща за кактуси смес, градинска пръст и пясък 1:1 примерно, и да го поливате само след пълно изсъхване на почвата Wink

# 145
  • Пловдив
Gymnocalycium mihanovichii е кактусът, безхлорофилен е, затова е такъв цвят. Съответно не може да расте самостоятелно и е на присадка.
Препоръчвам да го извадите от торфа и да го засадите в подходяща за кактуси смес, градинска пръст и пясък 1:1 примерно, и да го поливате само след пълно изсъхване на почвата Wink
Благодаря:grinning: за съвета. В събота или неделя ще си поправя грешката .

# 146
Звънче, поради ситуацията в момента ще забавя пратката с дървото на живота, защото пред офиса на еконт стават сериозни опашки, тъй като не пускат хора вътре.

# 147
  • софия
Звънче, поради ситуацията в момента ще забавя пратката с дървото на живота, защото пред офиса на еконт стават сериозни опашки, тъй като не пускат хора вътре.
Изобщо не се притеснявай, когато може без ангажимент и това да ти коства много време Flowers Hibiscus

# 148
Осинових две клончета бегония Тамая Heart Eyes
Ще се опитам да ги оформя като дръвчета  Simple Smile
Ето ги, не обръщайте внимание на саксиите. Само такива имам в момента Sad

# 149

Поредна реколта саморасли теменужки. Купих миналата пролет и оттам нататък се оправят сами Grinning
Честита първа пролет Heart

Общи условия

Активация на акаунт