Цветята в нашия дом - тема 78

• 27 717
  • 749
  •   1
Отговори
# 120
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

Здравейте, дами! Подариха ми това цвете, но не знам какво е. Ще се радвам ако споделите!

иглика.
ако имаш дворче - засади го там
ако нямаш - пресади в малко по-голяма саксия, с пръст от някоя градинка, не от тези в магазина, защото са "олекотена версия" и не задържат влагата никак.
и го изкарай на балкона. каквото и да казват - игликата не е стайно цвете.

# 121

Новата придобивка. 🤗😍

# 122
Simple Smile страхотна циклама Simple Smile
похвалих ли се, че забравените на балкона бебета циклами (завъдих си ги от семенца) са оживели?
веднаха изкарах и другата. милата само се мъчеше вътре в стаята - нито температура, нито влажност ѝ харесваха.

# 123
  • БГ
Здравейте, прецъфтя ми лютичето, с какво трябва да продължа грижата за него?
Скрит текст:

# 124
Това цвете мога ли да го размножа от листо?

Последна редакция: пн, 09 мар 2020, 12:54 от -soft-

# 125
да. това е стайна/африканска теменужка или сентполия и може да се размножи с листо.
Simple Smile слагаш в чашка с вода, чакаш да пусне кореничета и садиш, плитко и без да натъпкваш много пръстта над него.
май казваха, че садят и направо в пръстта, но аз нямам опит с такова размножаване.

# 126
  • Карлово
Сентполия се казва цветето и ДА може от листо. Потопи го във вода и отгоре сложи стреч фолио, дръжката трябва да е пробила фолиото, остави на на светло и топло и чакай. Излизат по няколко растения от 1 листо. Отделно самото цвете понякога се размножава вегитативно прави 2 "среди".

# 127
Здравейте! Моля да ми помогнете със съвет. Имам коледна звезда на около 3 г. Първата година и подрязах стъблата на 10 см. от почвата, както съветват по всички сайтове . До есента порастнаха едни малки листенца , хилави, рехави.. , но оцеля. Миналата година не съм я подрязвала, но когато я прибрах есента от балкона, някои листенца почервеняха сами и бях много щастлива. Сега се чудя дали да я подрязвам, защото си е направила хубава коронка от неголеми лисчета. Но до есента ако порастне още ще стане много висока. Какво да правя , не знам. Някакви съвети?...

# 128
  • на острова на мечтите
Аз през март отрязвам само червените "кичури" на звездата. Моята е от три години и беше невероятна тази година, докато папагалът не кацна на клончето Disappointed Relieved но.сега пак се е наела и върви добре. Ще я клъцна другата седмица.

# 129
Здравейте, момичета Simple Smile
Надявам се , че всички сте добре и в добро настроение Simple Smile

Имам два въпроса...

Първият е - тази калатея кроката какво иска от живота? Pensive
Обгрижвана е като бебе откакто я купих. Пулверизирам я почти всеки ден. Но ето ,че това ново листо израства със засушено и пожълтяло ръбче ..

И се чудя това алое (от 7 години го гледам) вече нуждае ли се от пресаждане в по-голяма саксия според вас?

# 130
"алоето" май е хавортия.
много ми харесва такава - като извънземна. Simple Smile
мисля, че са с плитка коренова система и не изисвкат много пръст, но не съм 100% сигурна.

за другото... тези точки по двете най-близки листа май са от вредител. мисля си за трипси, но ще се огледам да потърся нещо в нета.
бих ти препоръчала да се посъветваш със специалист в някоя агропатека, но предвид ситуацията, по-добре изчакай. Simple Smile
или ако имаш някакъв инсектицид, действай с него. по-добре ще е от нищо.

# 131
На мен и двете растения ми изглеждат преполяти.
Аз изкарах днес дървото на живота навън. Ако някой иска да му чупя и пращам имам много за кършене.

# 132
Злодеида, алоето (хавортията) не съм го поливала цяла зима. Миналия уикенд го полях малко.
А калатеята я поливам през ден-два защото уж така било трябвало ... Освен да намаля поливанията и да видя как ще ѝ се отрази...

# 133
  • софия
Злодеида, много е красиво!
Ако наистина ще кършиш, аз искам 🙂 Обещавам много да се старая, въпреки че на два пъти не ми се получи.

# 134
Ами прати ми на лични до къде да го пратя. На мен с еконт ми е най удобно. Ще ти пратя няколко, апък което се хване.

Общи условия

Активация на акаунт