Цветята в нашия дом - тема 78

• 27 722
  • 749
  •   1
Отговори
# 105
Надали ще измръзнат, нали са градински.

# 106
  • пак там
Убийци на азалии сте вии, даже серийни!
 Моята "бабичка" има почи кръгла корона с диаметър около метър. Ще умра от яд, ако успея да я уморя.

Ох, ма моля ти се! Отвътре ми идва, наш колко лесно??? Докато се обърна, и вече им капят листата Simple Smile И докато се суетя покрай листата - самото цвете вече се гътнало...

Не ми говори за камелия, щото и нея утрепах...

При мен учудващо виреят и не спират да цъфтят две орхидеи, три китайски рози и десетина теменужки. Видимо се наплашиха в началото, явно страшни слухове се разнасят из моите саксии, та оттогава грешка нямат, пу-пу-пу!

# 107
Ясна е работата- взела си им страха!
Аз уморих три коледничета- не, не и не! В нито една географска посока не им хареса....

# 108
  • на острова на мечтите
Нямах никакво намерение да купувам китки. Отидох да купя риба. Но минах край цветарския магазин и. ...познайте кой видях?!

Е, като че ли ме дръпна за якето.  От две години търся да си я закупя потново след като киткобавачът през време на ваканцията ми я затри!

# 109
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
камелия? Simple Smile

# 110
  • на острова на мечтите
Четвърта по ред!

# 111
  • пак там
Аз коледарчетата не ги моря, само ги мъча Simple Smile растат, ама не цъфтят, гадовете Simple Smile

Всъщност излъгах. Миналата година четох, че трябвало да ги внесеш от студено на топло, за да започнат да цъфтят, и ги зарязах най-безцеремонно на балкона (ограден е с щора, от онези найлоновите). После забравих да ги прибера. 

Не цъфтели ли? Ма те се скъсали да цъфтят, бе! Като ги загледах - около тях нападали прецъфтяли десетки цветчета. А самите те - бели-червени от цвят! Явно цяла зима са си се шарили на спокойствие. Можело, значи!

# 112
Явно ги моря от жега. Нямам къде да ги изнеса- всичките балкони са открити и ще измръзнат.  В момента имам едно, засадих го миналата година от две листенца. Пуснало е доста нови листа, но на моменти омекват, после се оправят и явно и него няма да го бъде....

# 113
  • пак там
Аз не съм чак такъв експерт, за да давам съвет (всъщност съм обратното на експерт, ама ме е срам да го напиша Simple Smile ), обаче подозирам, че ако ги подържиш малко до по-късно на терасата преди зимата, и после ги внесеш, ще им е добре.

# 114
Харесах си стайна кала и се чудя дали ще я опазя.Имате ли такова растение?изисква ли специални грижи?

# 115
  • на острова на мечтите
Не мисля че е трудно да се гледакала в саксия. Стига да е купена здрава , а не надрусана с химия! Успех!
И както нямаше пак нищо да купувам Blush

# 116

Здравейте, дами! Подариха ми това цвете, но не знам какво е. Ще се радвам ако споделите!

# 117
  • оттам, откъдето започва България
Според мен е иглика: https://www.az-jenata.bg/a/4-za-doma/34225-iglika/

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Последна редакция: нд, 08 мар 2020, 07:38 от didka ®

# 118

Здравейте,получих този разкош,но не зная как се казва,моля за помощ...Мирише чудесно,самият цвят е месест!Честит празник дами 🌹!

Последна редакция: нд, 08 мар 2020, 12:40 от believe_

# 119
  • София
Гардения - цветето на мафиота! Обожавам миризмата му!

Честит празник на всички дами!

Общи условия

Активация на акаунт